Reklama

Penta dokončí projekt Juliska Rezidence a v brownfieldu postaví hotel

Penta Real Estate získala úvěr na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6.
se svolením Penta
 ČTK

Developerská společnost Penta Real Estate získala na dostavbu bytů a hotelu v Praze bankovní úvěr ve výši 36,6 milionu eur, v přepočtu 878,4 milionu korun. Smlouva na financování s Raiffeisenbank půjde na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6 a hotelu připravovaného pro značku Zleep v Radlicích.

Reklama

Na Juliska Rezidence navrženou v industriálním stylu českým studiem Bod Architekti půjde 24,6 milionu eur, tedy asi 590,4 milionu korun. Bude v ní 79 bytů, dokončení se předpokládá v roce 2024.

Southbank - pozemek pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta přivede do Bratislavy další světové architekty. Pro svůj Southbank už má vítěze. Projekt odtajní za měsíc

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže, kterou vyhlásila Penta Real Estate pro svůj pozemek Southbank na břehu Dunaje v Bratislavě, se stal norsko-britsko-slovenský tým špičkových architektů. Jejich návrh hodlá developer odtajnit až za měsíc, 31. března. Už teď to ale odborníci hodnotí jako výhru i pro Bratislavu.

Přečíst článek

Hotel Zleep od českého architektonického studia Atelier M1 je součástí revitalizace brownfieldu Nová Waltrovka a nabídne 166 pokojů. Úvěr na jeho dokončení je 12 milionů eur, to je přibližně 288 milionů korun. „Na český trh přinášíme novou značku Hotel Zleep, a to společně s mezinárodním partnerem společností Deutsche Hospitality,” řekl David Musil, ředitel Penty Real Estate pro rezidenční a hotelovou výstavbu.

Nemovitostní fondy nakoupily tisíce nájemních bytů. A lákají velké realitní hráče i katolickou církev

Nemovitostní fondy skoupily tisíce nájemních bytů. A nájemní byznys láká i velké realitní hráče či katolickou církev

Tisíce nájemních bytů v Praze by mohly být ve vlastnictví nemovitostních fondů. Nájmy jsou vzhledem k poklesu prodejů bytů do vlastnictví na vzestupu a z aktuálního vydání studie českého realitního trhu Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a z dnešního diskusního setkání v Praze vyplynulo, že zájem investorů o nákupy projektů po loňském útlumu začíná stoupat.

Přečíst článek

V první fázi navazujícího projektu Nová Waltrovka v pražských Radlicích vybuduje Penta kromě hotelu také dvě kancelářské budovy, na které získala loni v listopadu od ČSOB a České spořitelny úvěr 74 milionů eur, tedy přes 1,8 miliardy korun. Celkově zde má v několika fázích vyrůst i přes 400 bytů. Území by mělo by dokončeno v letech 2027 až 2028.

Do finálové pětky se dostal mimo jiné i návrh studia MVRD.

Kdo přemění Kulaťák? Zájem projevily i zahraniční architektonické špičky

Kdo se podepíše pod budoucí podobu známého pražského náměstí v Dejvicích? Do finálového kola mezinárodní architektonické soutěže se probojovalo pět týmů.

Přečíst článek

Penta Real Estate, patřící do investiční skupiny Penta, má více než 20 projektů v Česku a na Slovensku. Mezi největší patří stavba dvou polyfunkčních budov u Masarykova nádraží v Praze. V roce 2021 dosáhla hodnota aktiv Penta Real Estate 1,2 miliardy eur, což je asi 28,8 miliardy Kč.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek
Southbank - pozemek pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta přivede do Bratislavy další světové architekty. Pro svůj Southbank už má vítěze. Projekt odtajní za měsíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme