Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Sdílené kanceláře

Kancelářské prostory, coworking, práce z domu, pracovní trendy

Odzvonilo tradičním kancelářím? Co je coworking? Jaké jsou výhody práce v něm? Kde vznikají nové kancelářské prostory? Jaká je jejich obsazenost? Změnila pandemie kulturu práce? Upřednosťnují čeští zaměstanci práci z domu? Co jsou sdílené prostory? Jak vzniká zdravé pracovní prostředí? Co je certifikace WELL a  BREEAM?
Zakladatel HSF System a předseda představenstva PURPOSIA Group.

V Ostravě se zrodil nový realitní dravec. Purposia zase vyhlíží miliardové tržby

Začalo to před více než dvaceti lety fasádami a střechami. Dařilo se a stavební firma narostla. Holding Purposia má na kontě desítky realizací nejenom průmyslových hal, ale i miliardové tržby. Holdingová struktura teď zahrnuje 33 „dcer“. „Dosáhneme na celou hrubou stavbu jako takovou. Ne ze sta procent, stále musíme nakupovat venku, většinu máme ale pod kontrolou,“ říká v dalším díle podcastu Realitní Club Jan Hasík, majoritní spolumajitel a zároveň šéf holdingu Purposia.

Přečíst článek
Zakladatel HSF System a předseda představenstva PURPOSIA Group.

Nestavíme jen haly. Podařilo se nám získat zakázku na kostel, říká stavbař

Přečíst článek

Každý centimetr rekonstrukce barokního Savarinu hlídali památkáři. Jak to dopadlo?

Přečíst článek
Václav Klán

Chtěli jsme střechu Máje zpřístupnit všem, říká jeden z Klánů

Od všeho trochu nebo spíš víc se najde v zrekonstruovaném Máji. Zvenku se budova téměř nezměnila, uvnitř radikálně.

Přečíst článek
Podcast Realitní Club s Pavlou Čapkovou

Pohádkový příběh na Slapech. Vzniká tam pod vedením mladé developerky čtyřicet luxusních apartmánů

Pavla Čapková byla novinářkou v České televizi. Stála u vzniku programu ČT24 v roce 2005. Jako redaktorka před kamerou ještě jako Pavla Renčínová vytvořila desítky reportáží na ekonomická témata. Její cesta se však změnila. Odešla do korporátu. A po zkušenosti ve finančním sektoru, kdy dělala mluvčí mBank, ale následně také vedla vlastní firmu zaměřenou na finance, se poté pustila se svým manželem do branže nemovitostí. Stala se z ní developerka.

Přečíst článek
UDI Group postaví v maďarské metropoli Budapešti hotel Staybrigde Suites pro středně a dlouhodobé ubytování.

Český developer postaví hotel v Budapešti

Tuzemský developer UDI Group postaví v Budapešti hotel, který nabídne 152 pokojů pro středně a dlouhodobé ubytování.

Přečíst článek
Retail park VORUM Voitsberg

David Čubr: Investování je spíš maraton než sprint. V ZDR dlouhé tratě umíme

Inflace, ekonomický i společenský fenomén posledních několika let. Za čtyři roky od vypuknutí pandemie koronaviru úspory českých domácností ztratily třetinu své hodnoty. Ne nadarmo uznávaný americký ekonom Milton Friedman inflaci označil za zdanění bez legislativy. Kdo neinvestoval a ponechal finanční prostředky napospas působení inflace, za nominálně stejnou sumu pořídí při dnešních cenách podstatně méně zboží a služeb.

Přečíst článek
Distribuční centrum Shipmonk v Chebu

Evropské průmyslové parky zajímají nejen výrobní firmy, ale také velké nemovitostní fondy a investory

Průmyslové haly a parky jsou v Česku i celé Evropě na vzestupu. Souvisí to s aktuálními trendy, kdy se výrobní firmy přesouvají zpět do Evropy a chtějí být blíže svým zákazníkům. Největší zájem je o nemovitosti v atraktivní lokalitě, které splňují alespoň základní stupeň udržitelnosti. Ty jsou ostatně velmi oblíbené i mezi nemovitostními fondy, které tento typ komerčních prostor stále častěji zařazují do svých portfolií.

Přečíst článek
Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

Český fond ZDR koupil tři nákupní parky ve Slovinsku. A chce dál expandovat

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments koupila tři retail parky ve Slovinsku, za celkem 600 milionů korun. Firma, kterou před šesti lety začali budovat Radek Hladký, Roman Latuske a Zdeněk Prázdný, tak vstoupila už do šesté země. Celkem vlastní 66 nemovitostí, většinou právě retail parků. Nejvíce jich má v Česku, ale postupně se společnost rozrůstá na Slovensko, do Rakouska, Německa, Chorvatska, a nově do Slovinska.

Přečíst článek
Roztyly Plaza

Nové Roztyly. Passer otevřel v Praze 11 kancelářskou budovu

Developer Passerinvest Group otevřel zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Budova stojí přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě.

Přečíst článek
Zleva Radek Hladký Roman Latuske a moderátoři Newstream.cz

Investiční skupina ZDR vstoupí na slovinský trh. Už brzy

Skupina ZDR Investments obhospodařuje 64 nemovitostí v pěti zemích. A aktuálně se připravuje na vstup do Slovinska. Akvizice ve Slovinsku je na spadnutí, uvedli zástupci investičky, kteří byli hosty podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Retail park Topoľčany

Investice do retail parků a diskontu se osvědčila. Přinese i devět procent ročně

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vsadila před šesti lety na menší retail parky a strategie se vyplatila. Investorům nabízí až devíti procentní zhodnocení.

Přečíst článek
Developer CTP staví v areálu bývalé Vlněny 60 metrů vysokou budovu se systémem dronového doručování zásilek, 29. listopadu 2022, Brno. Výstavba vyjde na 600 milionů korun.

Skladový gigant CTP posiluje na trhu kanceláří. V Brně jich má nejvíce

Developer průmyslových a logistických nemovitostí CTP si všímá změn na českém realitním trhu. Logistika a e-commerce už tolik netáhne a trh kanceláří naopak ožívá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme