Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Sdílené kanceláře

Kancelářské prostory, coworking, práce z domu, pracovní trendy

Odzvonilo tradičním kancelářím? Co je coworking? Jaké jsou výhody práce v něm? Kde vznikají nové kancelářské prostory? Jaká je jejich obsazenost? Změnila pandemie kulturu práce? Upřednosťnují čeští zaměstanci práci z domu? Co jsou sdílené prostory? Jak vzniká zdravé pracovní prostředí? Co je certifikace WELL a  BREEAM?
Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

Český fond ZDR koupil tři nákupní parky ve Slovinsku. A chce dál expandovat

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments koupila tři retail parky ve Slovinsku, za celkem 600 milionů korun. Firma, kterou před šesti lety začali budovat Radek Hladký, Roman Latuske a Zdeněk Prázdný, tak vstoupila už do šesté země. Celkem vlastní 66 nemovitostí, většinou právě retail parků. Nejvíce jich má v Česku, ale postupně se společnost rozrůstá na Slovensko, do Rakouska, Německa, Chorvatska, a nově do Slovinska.

Přečíst článek
Hotel Corinthia nový nájemce, hotelová síť Czech Inn Hotels, přejmenoval na Grand Hotel Prague Towers

Hotel Corinthia se přejmenoval. A čeká ho modernizace za desítky milionů

Pětihvězdičkový hotel Corinthia v Praze 4, který od dubna do dlouhodobého pronájmu převzala síť Czech Inn Hotels, se nyní jmenuje Grand Hotel Prague Towers.

Přečíst článek

Asijská výroba už tolik netáhne, firmy se stěhují zpět ke svým zákazníkům

Poslední roky, kdy nás nejdřív zasáhla pandemie koronaviru, potom přišla válka na Ukrajině a s ní úzce spjatá energetická krize, ukázaly, jak křehké jsou dodavatelské řetězce. Zavřené hranice, potíže se zásobováním nebo pozastavení výroby některých dodavatelských firem přinesly řadu problémů. „Mnozí globální hráči se začali poohlížet po jiném, bezpečnějším a také levnějším prostředí pro své podnikání. Do jejich hledáčku se dostaly některé evropské země, především pak ty ve východní a střední části Evropy. Řadí se mezi ně například Polsko, Rumunsko, Slovensko, ale i Česká republika,” říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade, která nyní po celé Evropě investuje do potřebné infrastruktury pro podnikání takových firem. 

Přečíst článek

Zvýšení nájmu: Kdy ho může majitel navrhnout? Odpovídají právníci

Nejnovější díl podcastu Právo k Ranní Kávě se zaměří na problematiku nájmu a plateb s ním spojených. I zvýšení nájmu má totiž přísná pravidla. Jak a kdy k němu může majitel nemovitosti přistoupit, vysvětlují právníci.

Přečíst článek
Hotel Corinthia

Nejvyšší hotel v Praze bude provozovat česká hotelová síť

Nejvyšší pražský hotel Corinthia je novým přírůstkem hotelové sítě Czech Inn Hotels. Její majitel uvádí, že hodlá hotel postupně modernizovat, ale zároveň zachová unikátní charakter budovy.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek

Z londýnského vysílače bude luxusní hotel

Londýnské architektonické studio Heatherwick se podepíše pod další ikonickou přestavbu, tentokrát 177 metrů vysokého bývalého vysílače. Ten se má změnit na luxusní hotel.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek

Kladenská pěší zóna je na prodej. Za 32 domů chce podnikatel Orna přes 630 milionů

Vlivný kladenský podnikatel Pavel Orna v devadesátkách skoupil téměř všechny domy na kladenské pěší zóně v ulici T. G. Masaryka a jejím okolí. Teď se více než třicítky domů zbavuje. Chce za ně stovky milionů korun. Zprávu jako první přinesl deník e15.

Přečíst článek
Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Drobní investoři se už téměř rok stahují z realitních fondů v Evropě, měsíčně z nich vyberou kolem jedné miliardy eur (asi 25 miliard korun). S odkazem na záznamy společnosti Morningstar o tom informovala agentura Bloomberg. Slabší poptávka spolu s prudkým růstem nákladů na půjčky vyvolává obavy kolem ocenění komerčních nemovitostí.

Přečíst článek

Zakladatel WeWorku, který zkrachoval, jej chce zpátky

Ve své době to byl megaúspěšný startup, dnes je to jen další zkrachovalá firma v řadě. A její poněkud výstřední zakladatel Adam Neumann se pět let poté, co by sesazen z pozice generálního ředitele této sítě coworků, snaží WeWork vykoupit z konkurzu. Informují o tom světová média.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme