Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta Real Estate - informace o tématu

Nájemní byty navrhlo studio Bíza Architekti ve spolupráci se společností AFRY.

Pro církve začíná stavět i Dospivova Penta. Půjde o luxusní startovací byty

Po Trigemě a Finepu bude pro Arcibiskupství pražské stavět nájemní bydlení i Penta Real Estate Marka Dospivy.

Přečíst článek
Návrh architektonického studia OVA architekti

Fotogalerie: Kousek od „zlaté“ Masaryčky vyroste nová kancelářská budova. Dříve tam stávala pošta

Přečíst článek

Proč se v Praze pomalu staví? Každý smí výstavbu blokovat a nenese za to zodpovědnost, říká developer

Přečíst článek
Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments

Penta si uvolňuje ruce na obří výstavbu. Prodala další kanceláře, tentokrát na Vinohradech

Přečíst článek
Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Pražský trh sdílených kanceláří se konsoliduje. Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Společnost Scott.Weber Workspace, provozující flexibilní kanceláře, coworkingové a eventové prostory, kupuje od firmy Penta Real Estate coworkingové centrum BASE, které je součástí kancelářského komplexu Churchill v Praze 2. Konkrétní částku nechtěla ani jedna ze stran obchodu uvést. Podle zdrojů z trhu transakce nepřesahovala stovky milionů korun. Scott.Weber Workspace je lídrem pražského trhu s flexibilními kancelářemi, BASE bude její 13. pražskou pobočkou.

Přečíst článek
I takto by mohl v budoucnu vypadat Florenc

Penta miliardáře Dospivy získala od drah další pozemky na Florenci

Společnost Penta Real Estate, patřící do skupiny Penta miliardáře Marka Dospivy, získala od Českých drah za 234 milionů nevyužívané pozemky na Florenci. Na brownfieldu u magistrály má vzniknout nová čtvrť, která plynule naváže na dvě budovy u Masarykova nádraží.

Přečíst článek
Místo recepce kavárna či bar. Penta zkouší nový koncept vstupu do kancelářských budov

Místo klasické recepce kavárna. Penta boří zavedená pravidla vstupu do kancelářských budov

Provoz recepce je nákladný na personál, vstupní lobby zase na metry čtvereční. Jak využít prostory lépe a ekonomičtěji teď zkouší developer Penta Real Estate v právě dokončené budově Metalica na Nové Waltrovce v Praze 5. Klasickou recepci nahradila kavárna a moderní technologie. A pokud je třeba lidský kontakt, například pro lepší orientaci v budově, mohou se příchozí obrátit pro radu na vyškoleného baristu.

Přečíst článek
Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments

Penta loni vydělala 11,6 miliardy korun, hodně investovala do pozemků, lekáren a nemocnice

Investiční skupině Penta loni meziročně klesl čistý zisk o 15 procent na 11,6 miliardy korun. Je to druhý nejlepší výsledek v historii firmy od jejího založení v roce 1994. Tržby firem v portfoliu skupiny stouply o deset procent na 192 miliard korun. K celkovým výsledkům skupiny přispěly podle ní zejména firmy Dr.Max, Slovalco a Empik. Pozitivní vývoj zaznamenaly také společnosti Penta Real Estate, Primabanka, Privatbanka a polský Iglotex.

Přečíst článek
Penta Real Estate získala úvěr na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6.

Penta dokončí projekt Juliska Rezidence a v brownfieldu postaví hotel

Developerská společnost Penta Real Estate získala na dostavbu bytů a hotelu v Praze bankovní úvěr ve výši 36,6 milionu eur, v přepočtu 878,4 milionu korun. Smlouva na financování s Raiffeisenbank půjde na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6 a hotelu připravovaného pro značku Zleep v Radlicích.

Přečíst článek
Do finálové pětky se dostal mimo jiné i návrh studia MVRD.

Kdo přemění Kulaťák? Zájem projevily i zahraniční architektonické špičky

Kdo se podepíše pod budoucí podobu známého pražského náměstí v Dejvicích? Do finálového kola mezinárodní architektonické soutěže se probojovalo pět týmů.

Přečíst článek
Pavel Streblov, Penta

Streblov z Penty: Investice do nemovitostí se dlouhodobě vyplatí. V portfoliu by je měl mít každý

Realitní trh zamrzl. Nemovitosti ale vždy byly a jsou vhodnou investicí. „Investice do nemovitosti byly vždy tím nejlepším. Akcie se znárodnily a dluhopisy ztratily hodnotu. I když i nemovitosti se znárodnily, ale se alespoň do rukou vlastníků vrátily zpět po revoluci. Investice do nemovitostí jsou důležitou součástí portfolia každého,“ říká Pavel Streblov z Penta Real Estate.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s šéfem komerčním výstavby Penta Real Estate Pavlem Streblovem.

Podcast: Města se zahušťují všude na světě, v Praze to ale vázne, říká Streblov z Penty

Jak bude vypadat realitní trh za pět let? Začnou Češi upřednostňovat nájemní bydlení? A stane se dřevo materiálem číslo jedna? Nejenom o tom, ale třeba také o plánech přemostění kolejiště Hlavního nádraží, hovořil Pavel Streblov v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s šéfem komerčním výstavby Penta Real Estate Pavlem Streblovem.

Každý by měl investovat do nemovitostí, říká Streblov z Penty

Investice do nemovitostí vždy byly a budou těmi nejlepšími. A platí to i v současné době, říká šéf komerční výstavby skupiny Penta Pavel Streblov.

Přečíst článek
Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Penta si půjčila na dostavbu dvou kancelářských budov skoro dvě miliardy

Developerská firma Penta Real Estate získala bankovní úvěr 74 milionů eur, tedy přes 1,8 miliardy korun, od ČSOB a České spořitelny na výstavbu administrativní části projektu Nová Waltrovka v pražských Radlicích.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme