Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rozhovory. Až na dřeň témat

Rozhovory s lídry svého oboru, vizionáři, investory, znalci, CEO a šéfy velkých i menších firem a start-upů, úspěšnými v životě.

Rozhovory s lídry svého oboru, vizionáři, investory, znalci, CEO a šéfy velkých i menších firem a start-upů, úspěšnými v životě. O financích, investicích, inflaci, expanzích, životní úrovni, rostoucích cenách, energetice, průmyslu, legislativě, kryptoměnách, fenoménu ESG, zaměstnanosti i nezaměstnanosti a trhu práce, architektuře, cestování, rovnoprávnosti žen, platech a mzdách, úspěších a neúspěších. Téměř o všem – a důkladně.

Sběratelka umění Nicole Stava

Sběratelka umění Nicole Stava: Nákup děl žijících umělců vnímám jako podporu jejich tvorby

Nicole Stava se narodila a vyrůstala ve Švýcarsku v rodině českých emigrantů. Už ve 23 letech začala pracovat jako zástupkyně renomované aukční síně Christie’s v České republice, pak si otevřela vlastní konzultační praxi. Zároveň pečuje o rodinnou sbírku a zámek v Bechyni. Rozhovor s úspěšnou sběratelkou a kurátorkou najdete v tištěném magazínu Newstream CLUB. Zde je ukázka z něj.

Přečíst článek

Kouč Marian Jelínek: Starejme se co nejvíc o své nejbližší domovy. Těmi jsou moje tělo, moje mysl, moje duše

Přečíst článek

Úspěšný vývojář aplikací Jiří Diblík: Nyní zacílíme na americké investory

Přečíst článek
František Ježek z Raiffeisenbank

František Ježek z Raiffeisenbank: Udržitelnost je součástí naší strategie a dostává se i do digitalizace

Udržitelnost a ESG principy jsou zaklínadlem moderní doby. Co to ale v praxi znamená pro banky a jejich klienty? Detaily popisuje ředitel korporátního bankovnictví a člen představenstva Raiffeisenbank František Ježek. Upozorňuje ale také na to, že klienti, kteří nepodnikají žádné kroky k dosažení CO2 neutrality, budou zařazováni do vyšší rizikové kategorie s vyšším rizikem refinancování a tomu budou do budoucna odpovídat i podmínky financování.

Přečíst článek
MUDr. Karolína Velebová

Lékařka olympioniků Karolína Velebová: Smiřme se s tím, že stárneme

Patří k nejlepším lékařkám pohybového aparátu u nás. A když se některému vrcholovému sportovci něco přihodí, pravděpodobně skončí v její ordinaci. Karolína Velebová založila kliniku Body Solution Clinic. Jak těžké je v Česku podnikat v oblasti zdravotní péče? A proč může být podzim velmi nebezpečný pro amatérské sportovce? Na to odpovídá prestižní lékařka v rozhovoru pro magazín Newstream CLUB.

Přečíst článek
Předseda představenstva Stavební spořitelny České spořitelny Libor Vošický

Šéf Buřinky: Budoucnost je v energetických rekonstrukcích

Role stavebních spořitelen se mění. Dříve si u nich lidé především spořili na bydlení nebo aby měli k dispozici větší naspořené sumy, které si na konci spoření vybírali. Po loňském memorandu, které uzavřely se státem, ale stavební spořitelny rozšiřují svou roli do poradenství k energetickým rekonstrukcím. Už letos na podzim by mohly domácnostem pomáhat i s kompletním podáváním žádostí o dotace, říká v rozhovoru pro Newstream CLUB předseda představenstva Stavební spořitelny České spořitelny Libor Vošický.

Přečíst článek
Výkonná ředitelka Julius Meinl Coffee Group pro Rakousko Christina Meinl

Christina Meinl: Musíte mít odvahu zgruntu se změnit

Jak lze udržet a rozvíjet rodinný podnik po pět generací? Proč je Julius Meinl I. jejím velkým vzorem? A proč se u Meinlů rozhodli vrátit ke kořenům, tedy byznysu s prémiovou kávou, ve kterém jsou 160 let? O tom a dalších plánech firmy mluvila s Newstream CLUB Christina Meinl, výkonná ředitelka Julius Meinl Coffee Group pro Rakousko.

Přečíst článek
Ředitel vnějších vztahů a komunikace JTI Stanislav Hladík

Nikotin tu s námi bude dál. Jen je otázkou, v jaké podobě, říká ředitel vnějších vztahů a komunikace JTI

Česká republika patří z hlediska počtu kuřáků k zemím s vyšší spotřebou nikotinu. Zvyšování spotřební daně ani výstrahy na krabičkách příliš nezabírají. Počet kuřáků v Česku sice klesá, ale velmi zvolna. „V rozhodování, zda člověk začne kouřit, je nejdůležitější edukace, která potenciální zájemce od kouření odradí či stávajícím kuřákům ukáže alternativní možnosti,“ říká Stanislav Hladík, šéf vnějších vztahů a komunikace Japan Tobacco International, která na trh dodává cigarety značek Camel, Winston a zahřívaný tabák Ploom X.

Přečíst článek
Dana

Dana Pavlousková z Oděvní banky: Mezi neziskovkami a korporacemi musí zafungovat chemie

Na jedné straně jsou lidé a firmy, kteří vytřídí spousty oblečení. Na straně druhé jsou lidé, kteří nemají dostatek peněz na důstojný život. Mezi nimi je Oděvní banka, která zajišťuje výběr a distribuci nošeného oblečení přesně k těm lidem, kterým pomůže nejvíc. „Letos slavíme dva roky a čeká nás fáze expanze jak národní, tak mezinárodní,“ prozrazuje ředitelka neziskové organizace Oděvní banka Dana Pavlousková. Oděvní banka usiluje o ocenění Good Company Circle.

Přečíst článek
Eva Prokešová, JTI

Prokešová: Pomáhat druhým jsem se naučila už jako dítě. Teď díky tomu vymýšlím projekty pro celou společnost

S dobročinností se Eva Prokešová z JTI potkala už jako malé dítě a silně ji to formovalo. Ovlivnilo ji to natolik, že dnes vymýšlí jeden dobročinný projekt za druhým a v posledních dvou letech stojí i za zrodem největší tuzemské konference Good Company Circle, která propojuje firmy i neziskovky.  V současnosti už totiž firmám podle ní nestačí jen zasadit pár stromů nebo přispět na charitu, musí se snažit pomáhat společnosti mnohem více a to podle všech tří principů společenské odpovědnosti ESG.

Přečíst článek
Leon Tsoukernik na výstavě Hráč v galerii Magnus Art

Miliardář Leon Tsoukernik: Peníze nemají žádnou hodnotu. Kupovat umění na investici mě nezajímá

O Leonu Tsoukernikovi je v poslední době hodně slyšet. Prodal svůj většinový podíl v hráčském impériu, chystá novou synagogu v Mariánských Lázních a dál rozšiřuje svou nevšední sbírku umění. Co nevšední, fantastickou, opulentní, neskutečně hodnotnou. V dnešních cenách jistě v mnohamiliardové. Právě její část, konkrétně tři desítky obrazů, představuje galerie Magnus Art v sídle J&T Banky. Jsou tu tři díla Emila Filly, jedna Toyen, Čapek, dva Zrzaví, Šíma, ale také obří dílo Damiena Hirsta nebo krásné obrazy Vasila Kandinského či Augusta Renoira. „Mám asi dva tisíce uměleckých děl. Nikdy nenakupuju na spekulaci,“ říká bývalý obchodník se starožitnostmi, pokerový hráč, zakladatel obřího kasina a dnes hlavně sběratel umění Tsoukernik.

Přečíst článek
Good Company Circle - Centrum Paraple a Pilsner Urquell

Dominika Drvoštěpová z Pilsner Urquell: S Centrem Paraple chce spojovat řemeslné dědictví a pomoc společnosti

Zvláštní edice pivních lahví Pilsner Urquell se staly vyhledávaným sběratelským kouskem. Výtěžek z prodeje přitom putoval na podporu Centra Paraple. Udržitelný přístup je přitom pro firmu důležitý ve všech rozměrech toho slova. „Prazdroj se nyní například řadí mezi 150 společností s nejférovějším systémem odměňování na světě,“ říká marketingové manažerky značky Pilsner Urquell Dominika Drvoštěpová.

Přečíst článek
Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Jiří Ochetz z J&T Real Estate: U neziskových projektů máme stejná pravidla jako u investic

Na Rohanském ostrově vzniká celá nová čtvrť. Jedním z developerů, který zde staví byty i komerční prostory je J&T Real Estate. Ten přitom pomohl také iniciativě Zvon #9801, jejímž cílem je vracet chybějící zvony na jejich místo. „Zvon je součástí naší kultury od raného středověku a zvonařství jako staré umělecké řemeslo už je téměř zapomenuté. Skupina J&T se dlouhodobě věnuje umění. Iniciativa Zvon #9801 tak zapadá do aktivit skupiny napříč různými oblastmi, které si vybírá v duchu motta ‚noblesse oblige‘ neboli postavení zavazuje,“ říká Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme