Reklama

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Realitní Club

Výstavba, development, architektura a urbanismus, interiéry, financování

Realitní Club je multiplatformní projekt věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Bude mít tři základní části. Webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. 

Jako první odstartuje speciální stránka Realitního Clubu na newstream.cz. Speciál bude rozdělen do čtyř kategorií, které se budou deep dive způsobem věnovat klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech. 
  • Komerční reality: kanceláře, coworking.  
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky. 
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě. 

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Nádraží v Kladně

Otevřený dopis ministrovi. Nebourejte ho, oroduje známý architekt za nádraží v Kladně

Už na začátku února bylo jasno. Kladenské nádraží vzhledem k jeho technickému stavu bude nejrozumnější zbourat. Nejen Kladeňáci ale chtějí osud budovy z konce 19. století zvrátit. V otevřeném dopise ministrovi dopravy o to žádá i přední český architekt, který se podílel na stavbě vysílače na Ještědu.

Přečíst článek
Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Přečíst článek

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Parkovací dům pro Ostravu navrhl architekt David Kotek.

Ani Praha, ani Brno. Ostrava je městem, které přitahuje pozornost

Snad žádné tuzemské město neprošlo tak razantní proměnou jako Ostrava. Dávno už není městem uhlí a dolů. Z někdejšího průmyslového centra se během posledních 30 let stalo centrum té nejlepší architektury.

Přečíst článek
Vizualizace projektu Stromovka vycházející z návrhu skupiny EBM

Natland postaví v Kladně 600 bytů. Miliardový projekt koupil od developera EBM

Investiční skupina Natland, kterou většinově vlastní podnikatel Tomáš Raška, koupila od společnosti EBM Group Ľubomíra Vaise a jeho syna Jakuba developerský projekt Stromovka v Kladně. Jde o první projekt skupiny mimo Prahu a doposud zřejmě druhý největší. Uvedl to server e15.cz. Cenu transakce ani termín zahájení výstavby firmy nekomentovaly.

Přečíst článek

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Řopíky jdou na dračku, některé vyjdou i na půl milionu korun. Jak je lze využít?

Je jich 10 tisíc a prodávají se skvěle. Železobetonové pevnůstky, pro které se vneslo označení řopíky, si kupují nejenom milovníci vojenské historie, ale i architekti či podnikatelé.

Přečíst článek

Stavebníkům rostou mzdové náklady, výstavba zdraží

Stavební firmy plánují v letošním roce obdobně jako loni zvyšovat platy svým pracovníkům o procenta. Obor se dlouhodobě potýká s nedostatkem pracovních sil. Stavebníci si tak navyšováním mezd chtějí udržet stávající zaměstnance a pokusit se nalákat nové.

Přečíst článek

Sazby hypoték klesají k pěti procentům. Psychologická hranice brzy padne. Čekat, nebo už jít do banky?

Víte, proč jsou hypoteční bankéři po celou dobu realitní krize v posledních dvou letech v klidu? Proč nezmatkují, že trh s byty zamrznul? A proč si mohou dovolit jako jacísi Buddhové s jemným úsměvem glosovat hemžení kolem sebe, když se půjčky na bydlení staly nedostupné?

Přečíst článek
Nové tramvaje Škoda ForCity Plus 52T vyjedou v Praze poprvé v roce 2025

Tramvají do Komořan v roce 2029. Dopravní podnik vypracuje projekt trati

Pražský dopravní podnik (DPP) vypracuje projekt tramvajové trati z Nádraží Modřany do Komořan. Cílem je zrychlení městské hromadné dopravy a zlepšení životního prostředí nahrazením autobusů tramvajemi. Trať bude měřit 2,5 kilometru a bude na ní pět zastávek. Odhadované náklady vybudování jsou 670 milionů korun. Na 30 milionů vyjde projekt. Provoz na trati má začít v roce 2029.

Přečíst článek

Jiří Vančura: Financovali jsme výstavbu i v době, kdy jiní raději vyčkávali. Chceme dál růst

Trinity Bank i v období vysokých sazeb a obří inflace jako jedna z mála bank na tuzemském trhu dál intenzivně investovala do nemovitostního trhu. Zatímco jiné banky se bály a financování do nových projektů přiškrtily či úplně pozastavily, Trinity rostla.

Přečíst článek
Hotel Corinthia

Nejvyšší hotel v Praze bude provozovat česká hotelová síť

Nejvyšší pražský hotel Corinthia je novým přírůstkem hotelové sítě Czech Inn Hotels. Její majitel uvádí, že hodlá hotel postupně modernizovat, ale zároveň zachová unikátní charakter budovy.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Vítek rozšiřuje portfolio. Spojí se se slovenskou hotelovou skupinou Best Hotel

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik společného podniku nazvaného CPI Kvinta, do něhož vstupují CPI Property Group Radovana Vítka a slovenské hotelové skupiny Best Hotel Properties.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ekologičtí aktivisté  obvinění z trestného činu poškození cizí věci se nemohou hájit svým politickým nebo filozofickým přesvědčením. S odkazem na rozhodnutí odvolacího soudu 👨‍⚖️ v Londýně o tom informovala agentura Reuters, podle které se tím zvyšuje pravděpodobnost, že bude odsouzeno více protestujících.
Elon Musk obhajuje své užívání ketaminu tím, že je to pro investory přínosné. Droga mu pomáhá zvládat "negativní chemický stav" podobný depresi, řekl šéf Tesly v dnes zveřejněném rozhovoru 🎤 s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem. 
Ministři zahraničí členských států EU dosáhli politické shody na nových sankcích vůči Rusku v reakci na nedávnou smrt ✝ ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného. Informoval o tom šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Detaily ohledně těchto sankcí mají být dojednány na pracovní úrovni a budou zveřejněny později.
Ve věku 93 let zemřel někdejší astronaut 🚀 americké NASA Thomas Stafford, který byl zapojený do programů Apollo a Gemini. Čtyřikrát letěl do vesmíru, z toho jednou na oběžnou dráhu Měsíce, a v roce 1975, v době vrcholící studené války, se ve vesmíru na palubách kosmických lodí Sojuz a Apollo 🤝 setkal se sovětskými kosmonauty. 
Komerční banka první den vyplatila 582 věřitelům Sberbank CZ prostřednictvím poboček 3,114 miliardy korun. 🏦 Drtivá většina zvolila osobní žádosti na pobočce před on-line žádostí, kde je nárok na celkovou výplatu do maximálně 100 000 korun. Číst více
Řecké úřady vyzvaly české cestovní kanceláře (CK) k registraci do systému kompenzací pro klienty, kteří se kvůli požárům museli loni v červenci evakuovat z ostrova Rhodos 🌅. Nyní CK čekají na další postup. Poškození turisté podle řecké vlády dostanou poukázku na sedmidenní pobyt na Rhodu mimo hlavní sezonu. Program by se v Česku mohl týkat zhruba 9️⃣0️⃣0️⃣ lidí.
Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku loni dosáhl 1,22 miliardy korun. ↘ Ve srovnání s předchozím rokem, kdy činil 1,45 miliardy korun, klesl o zhruba 230 milionů. Na pojistném vybrala pojišťovna v obou zemích přes dvacet miliard korun, o sedm procent víc než před rokem. 
Běloruská opoziční vůdkyně Svjatlana Cichanouská přijede 23. března do Prahy. Zúčastní se konference běloruské diaspory, otevření Kanceláře Běloruských demokratických sil v Praze nebo promítání dokumentu na festivalu Jeden svět.🤝 Sejde se také s politickými představiteli. 
Členské státy EU odsouhlasily zvýšení Evropského mírového nástroje (EPF) o pět miliard eur 💶(126 miliard korun), které budou určeny na vojenskou pomoc Ukrajině. Na vytvoření zvláštního fondu na pomoc Ukrajině v rámci EPF se dnes na jednání v Bruselu definitivně shodli unijní ministři zahraničí.
Kraj Vysočina podá žádost o vyplacení peněz ze zkrachovalé Sberbank příští pondělí. Zatím dostane 95 procent své pohledávky, která je i s úroky přes 2️⃣,5️⃣ miliardy korun. Očekává, že peníze bude mít od podání žádosti k dispozici do několika dnů, rozdělí je na účty u čtyř bank. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme