Reklama

Fúze a akvizice. Velké změny téměř v přímém přenosu

Největší a nejzajímavější fúze a akvizice v Česku a ve světě. Jak rozšiřují nadnárodní i národní firmy svůj byznys, do čeho investují miliardáři a vizionáři?

Největší a nejzajímavější fúze a akvizice v Česku a ve světě. Jak rozšiřují nadnárodní i národní firmy svůj byznys, do čeho investují miliardáři a vizionáři jako Elon Musk, Warrenn Buffett, Jef Bezos? Které start-upy z jakých oborů investory lákají a získávají investice na další rozvoj? Fúze a akvizice téměř v přímém přenosu.

Novým majitelem likérky Fruko-Schulz se stal Český hospodářský holding

Pryč z ruských rukou. Likérka Fruko-Schulz má nového majitele

Novým majitelem jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz se stal Český hospodářský holding. Nahradil skupinu ruských akcionářů. Nový majitel vlastní 100 procent akcií. Ředitelem společnosti zůstává bývalý jednatel Josef Nejedlý. Fruko-Schulz chce pokračovat především ve výrobě alkoholických nápojů, ale chystá i nové produkty, řekl Nejedlý.

Přečíst článek
Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

První velký neúspěch Křetínského ve Francii. Z akvizice divize Atosu sešlo

Český miliardář a byznysmen Daniel Křetínský nedotáhl jednání o akvizici ztrátové divize technologické společnosti Atos.

Přečíst článek
ÚOHS povolil polské nápojářské firmě Maspex koupi karlovarské Becherovky

Hotovo. Becherovka míří do polských rukou, potvrdil Antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil prodej české likérky Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) polské skupině Maspex.

Přečíst článek
Veolia

Veolia koupila od Strnadovy skupiny CE Industries firmu Advance Energo

Veolia Česká republika koupila od průmyslové skupiny CE Industries společnost Advance Energo, která se specializuje na projekty energetických úspor pro firmy i veřejnou správu. Hodnotu kontraktu firmy neuvedly.

Přečíst článek
Saint-Gobain chystá největší akvizici za 400letou historii firmy

Saint-Gobain chystá největší akvizici za svou skoro čtyři století trvající historii

Na australském M&A trhu se schyluje k obří akvizici. Na tamního výrobce stavebních materiálů si dělají zálusk Francouzi.

Přečíst článek
Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Americká banka Capital One se dohodla na převzetí amerického vydavatele kreditních karet Discover Financial Services za zhruba 35 miliard dolarů (přibližně 830 miliard korun). Transakce se má uskutečnit prostřednictvím výměny akcií, schválit ji ještě musí regulátoři a akcionáři.

Přečíst článek
Jaroslav Strnad

Frutu Podivín má získat Strnadova CE Industries, koupí ji od norské Orkly

Novým majitelem potravinářské společnosti Fruta Podivín z Břeclavska má být holding CE Industries podnikatele Jaroslava Strnada, který ji koupí od společnosti Orkla Foods. Smlouvy podepsaly obě strany 15. února, nyní musí transakci přezkoumat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, uvedl mediální zástupce CE Industries Jaroslav Martínek. Cenu nezveřejnil.

Přečíst článek
Blackstone plánuje nákup L’Occitane

Stanislav Šulc: Blackstone plánuje nákup L’Occitane. Špatná zpráva pro drobné investory

Známý výrobce kosmetiky L’Occitane se nejspíš již brzy stane plně soukromou společností. Výkup akcií chystá investiční kolos Blackstone společně se šéfem správní rady L’Occitane Reinoldem Geigerem, který byl dosavadním největším akcionářem firmy. Pokud se tak skutečně stane, půjde o další příběh známé firmy, která odejde z burzy. Těchto příběhů přitom v posledních letech výrazně přibývá, což má dopad na investiční příležitosti běžných investorů.

Přečíst článek
Blackstone má zájem o výrobce kosmetiky L'Occitane

Investiční gigant Blackstone pokukuje po převzetí známého výrobce kosmetiky

Soukromá investiční společnost Blackstone zvažuje nabídku na výrobce kosmetiky L'Occitane International. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Přečíst článek
Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her IWG

Komárek expanduje. Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her

Provozovatel loterií Allwyn, kterého vlastní investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka, koupil 70 procent společnosti Instant Win Gaming (IWG), dodavatele online hazardních her. Cílem akvizice má být rozšíření nabídky herního obsahu. Výši transakce Allwyn neuvedl.

Přečíst článek
Kupní cenu za Robin potvrdily dva posudky, vrátí se za osm a půl roku

Duspěva z Čepra: Cenu za Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky

Kupní cenu společnosti Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky. Fixní část ceny, kterou společnost Čepro za firmu zaplatila, byla 2,4 miliardy korun, další tvořily peníze a provozní kapitál firmy, uvedl předseda představenstva Čepra Jan Duspěva.

Přečíst článek
Reklama

News box

Odměny obchodníků na Wall Street za loňský rok v průměru klesly o dvě procenta na 176 500 dolarů (4️⃣,1️⃣ milionu korun). Vyplývá to z odhadu, který v pondělí zveřejnil hlavní finanční kontrolor státu New York Thomas DiNapoli. Za poklesem odměn je snaha finančních společností přistupovat k vynakládání peněz obezřetněji.
Pokud Arménie nepřistoupí na 🤝 kompromis s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která Jerevan kontroluje od 90. let minulého století, mohla by vypuknout válka. Podle agentur Reuters a TASS to prohlásil arménský premiér Nikol Pašinjan při setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš, který se nachází na severovýchodě země u hranic s Ázerbájdžánem. Číst více
Žalobce končícího 👨‍⚖️ elitního útvaru prokuratury na Slovensku podle médií obvinil spoluzakladatele finanční skupiny Penta Investments Jaroslava Haščáka a další čtyři osoby z korupce a z dalších trestných činů. Prokuratura, která o obvinění pěti lidí informovala, zveřejnila jen iniciály stíhaných.
Evropský výrobce letadel Airbus  ukončil jednání o převzetí kybernetické divize BDS francouzské společnosti Atos. Bez dalších podrobností to oznámil v dnešní tiskové zprávě. O jinou část Atosu měl ještě donedávna zájem český podnikatel Daniel Křetínský, nakonec se ale s Atosem také nedohodli.
Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme