Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Absolutním vítězem Realitní projekt roku se stala čtvrt Emila Kolbena

Čtvrť Emila Kolbena
Se svolením Skanska
 ČTK

Tři pražské realizace si odnesly ceny pro loňské nejlepší rezidenční developerské projekty. Absolutním vítězem 12. ročníků soutěže Realitní projekt roku stala u odborné poroty druhá etapa čtvrti Emila Kolbena od firmy Skanska Residential, u architektů uspěl projekt Hagibor od Crestyl Real Estate a u veřejnosti vyhrála první etapa rezidence Nuselský pivovar připravovaná společností Penta Real Estate. Výsledky ankety má k dispozici.

Reklama

Čtvrť Emila Kolbena zaujala zasazením do výstavby

Celkem bylo nominováno 66 rezidenčních developerských projektů. Zvláštní ocenění za horský projekt roku získaly Apartmány Albeřice (developer Apartmány Albeřice) a za projekt u vody uspělo bydlení Lakeside Resort Slapy (Evropa development group).

Čtvrť Emila Kolbena ve Vysočanech zaujala porotu, složenou z realitních profesionálů a zástupců realitních kanceláří, nejen kvalitou projektu a jeho zasazením do stávající výstavby, ale i způsobem zaměření na mladé ve formě využití virtuální reality, služeb pro cyklodopravu nebo nabídky loftových bytů. „Porota vzala v úvahu i nízkoenergetický standard bytů, které developer v projektu staví,“ uvedla za organizátory ankety Dana Hradecká.

Architekti u projektu Hagibor ocenili jeho citlivé zasazení do lesoparku, který se rozkládá na rozhraní Žižkova, Vinohrad a Strašnic, pestrou nabídku vzdušných a světlých bytů a jejich dispoziční řešení, citlivou rovnováhu mezi designem a funkcionalitou, ale i doplnění občanské vybavenosti pro lokalitu a práci s veřejným prostorem. V potaz vzali i závazek developera v projektu vysázet několik tisíc stromů a keřů, dodala Hradecká.

Rezidenční čtvrť Albatros Kbely

Metr čtvereční novostavby „jen“ za 125 tisíc? Seženete, i v Praze

Do konce příštího roku vyrostou v Kbelích dva nové bytové domy se stovkou bytů. Metr čtvereční v nich vyjde na 125 tisíc korun.

Přečíst článek

Anketa se snaží ukázat různorodost staveb

Anketa Realitní projekt roku se podle organizátorů snaží ukázat různorodost staveb a zviditelnit kvalitní projekty na trhu. Ve třech kategoriích (porota, architekti a veřejnost) se udělují ceny v pražských městských částech 1 až 10 a v jednotlivých krajích ČR podle nominací.

Do soutěže můžou být přihlášeny rezidenční projekty rodinných nebo bytových domů (ve smíšených projektech musí zabírat plocha k bydlení nejméně 70 procent z celkové užitné plochy nebo nabízet alespoň deset bytů). Projekty se musí nacházet v Česku, být v realizační nebo dokončené fázi a být v prodeji alespoň jedna bytová jednotka v daném roce.

Nájem, nebo hypotéka? Co bude letos výhodnější? Na obzoru je bod zlomu

Analýza: Vyplatí se bydlet v nájmu, nebo splácet hypotéku? Na obzoru je bod zlomu

Jak se budou letos vyvíjet nájmy v Praze? A jak ceny bydlení? Co bude v letošním či příštím roce finančně výhodnější, platit nájem, nebo splácet hypotéku? Za prvé, hypotéky jsou nyní téměř nedostupné. S úrokovými sazbami kolem šesti procent a cenou metru čtverečního nového bytu přes 150 tisíc korun přesahuje splátka hypotéky na nový byt o velikosti 35 metrů dvacet šest tisíc korun.

Přečíst článek

Německý realitní gigant zastavil projekty především na východě Německa.

Drahota dohnala i Němce. Developerský gigant Vonovia zastavil stavby

Cena výstavby se dostala mimo realitu nájmů, řekl manažer Vonovie. Německý realitní gigant zastavil projekty především na východě Německa.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Kdo chce získat hypotéku na byt, musí vydělávat sto tisíc korun čistého

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme