Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Leaders

Miliardáři Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffett, Mark Zuckerberg, Petr Kellner i Daniel Křetínský, šéfové největších bank Christine Lagardeová, David Solomon, Jamie Dimon, slavní umělci, modní návrháři, architekti, byznysmeni. Každý lídr má své cesty, vítězství, prohry i recepty na život a na úspěch. Zde se vše dočtete.

Slovensko uzavřelo s Babišem smír a uznalo, že vědomě nespolupracoval s StB

Tečka za agentem Burešem. Babiš s StB nespolupracoval, uznalo Slovensko

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB a tento smír soud schválil. Ministerstvo uzavření smíru zdůvodnilo dvěma právními analýzami a také tím, že prý existuje vysoké riziko jeho prohry ve sporu. Český premiér Petr Fiala to označil politický handl. Babiš se podle Fialy dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal premiér na síti X.

Přečíst článek

Kozáková z CSG: Žena klidně může vést i firmu na výrobu munice. Jde jen o to, jestli chce

Přečíst článek
Witowski

Witowski skončil jako ředitel a šéf představenstva DPP

Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) v pondělí na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Automaticky skončil i jako generální ředitel společnosti. Na pozici vypíše podnik konkurz, zatím největší pražskou městskou firmu povede místopředseda představenstva Ladislav Urbánek.

Přečíst článek
Německý kancléř Olaf Scholz

Čína německý autoprůmysl na kolena nedostane. Už jsme zvládli horší, vzkázal Scholz

Německé automobilky by se neměly bát čínské konkurence v oblasti elektromobilů. Řekl to dnes kancléř Olaf Scholz. Upozornil přitom, že německý automobilový průmysl už se v minulosti vyrovnal s příchodem silné konkurence z Japonska i ze Severní Koreje. Informuje o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Trh fúzí ožívá. V Evropě se hodně činí Křetínský

Globální trh s fúzemi a akvizicemi letos pomalu ožívá. V prvních devíti měsících roku se uskutečnily celosvětově transakce za 1,6 bilionu dolarů, tedy 37,3 bilionu korun, což je meziroční nárůst o deset procent. Oživení zažívá především Severní Amerika a část Evropy, v Asii hodnota transakcí klesla na desetileté minimum. Vyplývá to ze zprávy poradenské firmy Boston Consulting Group (BCG).

Přečíst článek

Musk rozdává miliony podporovatelům Trumpa. Je to vůbec legální? lámou si hlavu znalci práva

Miliardář Elon Musk v sobotu slíbil, že každý den až do listopadových prezidentských voleb vyplatí milion dolarů jednomu z těch, kdo podepíší jeho internetovou petici na podporu kandidatury Donalda Trumpa. První cena již byla předána na akci politického akčního výboru America PAC, který Musk založil právě na podporu kandidáta republikánů. Celá akce vyvolává otázky ohledně legálnosti těchto plateb, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Musk: Jourová je ztělesněné byrokratické zlo

Místopředsedkyně Evropské komise (EK) Věra Jourová je podle amerického podnikatele Elona Muska ztělesněním banálního byrokratického zla. Musk se tak vyjádřil na síti X. Reagoval tím mimo jiné na slova Jourové, že on sám nedokáže rozlišovat mezi dobrem a zlem a že je propagátorem zla.

Přečíst článek
Trump na akci v Pensylvánii 39 minut v kuse „tančil“

Vyhraje Trump, čekají trhy

Investoři sázejí na to, že americké volby začátkem listopadu vyhraje Donald Trump. Alespoň se tyto předpovědi nyní množí. 

Přečíst článek

Věra Jourová: Musk je propagátorem zla

Americký podnikatel Elon Musk není schopen rozlišovat mezi dobrem a zlem a je propagátorem zla, je přesvědčena končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. V rozhovoru se serverem Politico také řekla, že sociální síť X, kterou Musk nyní vlastní, je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Přečíst článek

Fiala je druhým nejlépe placeným premiérem v EU, vede Fico

Fiala má po Ficovi druhý nejvyšší premiérský plat v EU ve vztahu k průměrné mzdě. I po navýšení v příštím roce ale bude zaostávat třeba za platem Topolánkovým z let 2006 až 2009.

Přečíst článek

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří

Miliardář Elon Musk, který patří mezi největší podporovatele republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, vystoupí na několika akcích v Pensylvánii. Oznámil to dnes na sociální síti X, kterou vlastní. Pensylvánie je považována za jeden z klíčových států, které budou mít na výběr nového šéfa Bílému domu významný vliv.

Přečíst článek

Donald Trump pro Bloomberg: Jako prezident zavedu cla pro veškerý dovoz

Případné vítězství Donalda Trumpa ve volbách amerického prezidenta odnesou čeští exportéři. Trump totiž v rozhovoru pro agenturu Bloomberg potvrdil, že v případě zvolení bude jedním z klíčových opatření jeho ekonomické politiky zavedení cla na veškeré zboží dovezené na americký trh. „Pro čínské zboží by to bylo 60procentní clo, pro ostatní státy 10 procent,“ uvedl Trump. Republikánský kandidát se zároveň netají tím, že cílem tohoto opatření je přesun co nejvíc výroby a firem na území USA. „Kdo bude tady, nebude muset clo platit,“ dodal Trump.

Přečíst článek

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme