Reklama

Leaders

Miliardáři Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffett, Mark Zuckerberg, Petr Kellner i Daniel Křetínský, šéfové největších bank Christine Lagardeová, David Solomon, Jamie Dimon, slavní umělci, modní návrháři, architekti, byznysmeni. Každý lídr má své cesty, vítězství, prohry i recepty na život a na úspěch. Zde se vše dočtete.

Smartwings

Miliardář Šmejkal se stáhl ze společného byznysu se Šimáněm

Miliardáři Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal se po 33 letech společného podnikání rozcházejí. Šmejkal se stáhl z většiny společného byznysu, včetně Smartwings.

Přečíst článek

Newstream vydává třetí číslo magazínu newstream CLUB. Tématem je odkaz, hvězdou František Kinský

Přečíst článek

Kupte si elektronickou verzi magazínu newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází. Na obálce je František Kinský, hvězdami čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková, Luděk Sekyra, Zbyněk Frolík nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Přečíst článek
Bývalý prezident Miloš Zeman

Zeman je v Motole. Podrobil se operaci

Bývalý prezident Miloš Zeman byl dnes hospitalizován kvůli náhlému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Lékaři nemocnice v pražském Motole ho proto operovali, uvedla mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že hospitalizace souvisí i s cukrovkou, kterou devětasedmdesátiletý exprezident dlouhodobě trpí, a bude trvat zhruba týden.

Přečíst článek
Nová generální ředitelka Generali penzijní společnost Jana Zelinková

Generali penzijní společnost má nové vedení. Do čela firmy jde Jana Zelinková

Jana Zelinková se stala novou generální ředitelkou Generali penzijní společnosti a od začátku března 2024 přebírá vedení největšího tuzemského poskytovatele penzijního spoření. Na pozici nahrazuje Lenku Kejíkovou, která se od února letošního roku stala členkou představenstva Generali České pojišťovny v roli pojistně-technické ředitelky pro oblast životního pojištění.

Přečíst článek
Prezident Petr Pavel (vpravo) udělil stání vyznamenání 42. prezidentovi Spojených států amerických Billu Clintonovi

Clinton v Česku: Bývalý americký prezident dostal Řád Tomáše Garrigua Masaryka

Bývalý americký prezident Bill Clinton na Pražském hradě převzal z rukou české hlavy státu Petra Pavla Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Získal ho za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie a stability ve střední a východní Evropě.

Přečíst článek
Podnikatel, přemýšlení

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Kruhy nekonečného přemýšlení, takzvaný overthinking, jsou symptom dnešní doby. Jaké jsou tři typy přílišného přemýšlení a jak s nimi skoncovat, zamýšlí se autorka Melody Wildingová v sloupku v prestižním Harvard Business Review. (HBR). Newstream.cz články z HBR na základě licence přináší pravidelně.

Přečíst článek
Sam Altman, výkonný ředitel americké firmy OpenAI

Sváry zažehnány. Sam Altman se vrátí do správní rady firmy OpenAI

Sam Altman, výkonný ředitel americké firmy OpenAI, která je jedním z lídrů na poli umělé inteligence, se vrátí do správní rady společnosti. S odvoláním na prohlášení firmy, která vyvinula chatovací systém ChatGPT, o tom informovaly agentury AP a Reuters.

Přečíst článek
Mediální magnát Rupert Murdoch

Věk je jen číslo. Mediální magnát Murdoch se pošesté zasnoubil

Mediální magnát Rupert Murdoch se pošesté zasnoubil. Svou přítelkyni, 67letou bývalou molekulární bioložku Jelenu Žukovovou, si bude brát letos v červnu na své vinici v Kalifornii. Deníku The New York Times to potvrdil Murdochův tým.

Přečíst článek
Slovenský premiér Robert Fico a český premiér Petr Fiala

Česko-slovenské vztahy ochably. Máte zájem podporovat válku, uvedl Fico

Česká vládní garnitura se rozhodla ohrozit slovensko-české vztahy jen proto, že má zájem podporovat válku na Ukrajině, zatímco slovenská vláda otevřeně mluví o míru, reagoval na rozhodnutí kabinetu českého premiéra Petra Fialy přerušit konzultace s jeho vládou slovenský premiér Robert Fico. „Je mi líto, že se to děje,“ uvedla v reakci slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Přečíst článek
Donald Trump

Musk vyvrátil spekulace, že Trumpovi zaplatí kampaň

Aby bylo jasno, nepřispívám penězi žádnému z kandidátů na prezidenta USA, napsal Elon Musk na síti X poté, co se do médií dostala informace o jeho tajné schůzce s Donaldem Trumpem a jeho sponzory v opětovném boji o prezidentské křeslo.

Přečíst článek
Elon Musk

Trump loví sponzory. Sešel se i s Muskem

Tajná schůzka mezi Elonem Muskem a Donaldem Trumpem vyvolala spekulace, že by šéf Tesly mohl financovat Trumpovu prezidentskou kampaň.

Přečíst článek

News box

Hejtman Moravskoslezského kraje 👨 Jan Krkoška (ANO) je podle webu Deník.cz obžalovaný z podílu na uplácení lékařů ze strany farmaceutických firem. Jde o 12 let starý případ. Kauzou se bude ve čtvrtek zabývat Obvodní soud pro Prahu 2. Krkoška v letech 2009 až 2012 působil ve společnosti Interchemia Praha, odkud podle obžaloby úplatky směřovaly k lékařům. 
Odměny obchodníků na Wall Street za loňský rok v průměru klesly o dvě procenta na 176 500 dolarů (4️⃣,1️⃣ milionu korun). Vyplývá to z odhadu, který v pondělí zveřejnil hlavní finanční kontrolor státu New York Thomas DiNapoli. Za poklesem odměn je snaha finančních společností přistupovat k vynakládání peněz obezřetněji.
Pokud Arménie nepřistoupí na 🤝 kompromis s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která Jerevan kontroluje od 90. let minulého století, mohla by vypuknout válka. Podle agentur Reuters a TASS to prohlásil arménský premiér Nikol Pašinjan při setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš, který se nachází na severovýchodě země u hranic s Ázerbájdžánem. Číst více
Žalobce končícího 👨‍⚖️ elitního útvaru prokuratury na Slovensku podle médií obvinil spoluzakladatele finanční skupiny Penta Investments Jaroslava Haščáka a další čtyři osoby z korupce a z dalších trestných činů. Prokuratura, která o obvinění pěti lidí informovala, zveřejnila jen iniciály stíhaných.
Evropský výrobce letadel Airbus  ukončil jednání o převzetí kybernetické divize BDS francouzské společnosti Atos. Bez dalších podrobností to oznámil v dnešní tiskové zprávě. O jinou část Atosu měl ještě donedávna zájem český podnikatel Daniel Křetínský, nakonec se ale s Atosem také nedohodli.
Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme