Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardáři a miliardářky. Svět nejbohatších

Miliardáři a miliardářky, jejich investice, vzlety a pády, úspěchy a neúspěchy. Kdo se dostal do ligy nejmovitějších a kdo z ní a proč vypadl?

Miliardáři a miliardářky, jejich investice, vzlety a pády, úspěchy a neúspěchy. Kdo se dostal do ligy nejmovitějších a kdo z ní a proč vypadl? Svět nejbohatších může inspirovat.

Křetínského televizi přidělí ve Francii vysílací frekvence

Televizní stanice Réels TV, jejíž vznik iniciovala společnost CMI France českého miliardáře Daniela Křetínského, dostane ve Francii vysílací frekvence. Oznámil to ve středu francouzský telekomunikační úřad Arcom, který rozhodl o udělení vysílacích frekvencí 15 uchazečům. Úřad bude nyní s vybranými zájemci jednat o podpisu desetileté smlouvy. Křetínský uvedl, že chce vznikem nové stanice podpořit pluralitní debatu ve Francii.

Přečíst článek
Sam Altman z OpenAI financoval velký výzkum základního příjmu. Peníze za nic zlepšují lidem život, tvrdí vědci

Sam Altman z OpenAI financoval velký výzkum základního příjmu. Peníze za nic zlepšují lidem život, tvrdí vědci

Přečíst článek

Miliardový vítr do plachet. Za Trumpa se postavili mocní hoši ze Silicon Valley

Přečíst článek
Radovan Vítek

Potvrzeno. Realitní magnát Vítek manipuloval při převzetí Orca trhem

Lucemburský soud definitivně potvrdil závěry lucemburské Komise pro dohled nad finančním trhem (CSSF), podle nichž se firmy Radovana Vítka při ovládnutí developera Orco dopouštěly manipulací. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Přečíst článek
Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

Jako zlatokopek ráj. Šampaňské, Vuitton, Dior a spol. pozlatí pařížskou olympiádu

Šampaňské pro vítěze a VIP, medaile od Maison Chaumet, obleky pro personál od Louis Vuittona. Největším sponzorem pařížské olympiády bude král luxusu Bernard Arnault a jeho impérium. Olympiáda se v Paříži koná po sto letech a takovou parádu sport asi ještě nezažil.

Přečíst článek
Igor Rattaj, zakladatel společnosti TMR

Igor Rattaj: Byznysově je Česko Evropa. Slovensko spíš vesnice

Igor Rattaj dělí svůj čas i byznys mezi Česko, Slovensko a jejich sousední země. Vládce horských středisek, aquaparků a hlavní akcionář společnosti TMR je ve svých třiapadesáti letech již legendou česko-slovenského kapitalismu. Pro finanční skupinu J&T v Česku v devadesátých letech zakládal banku, je průkopníkem horského byznysu a s firmou Tatry Mountain Resorts ovládá středisko ve Špindlerově Mlýně, které je centrem české byznysové elity. Krom byznysových aktivit je zapáleným filmovým i divadelním hercem. „Česko i Slovensko jsou na stejné cestě, ale každé jinými kroky. Česko je pod větším vlivem Západu, ale ani Slovensko v žádném případě není proruská země,“ říká miliardář v rozhovoru pro magazín Newstream CLUB 4.

Přečíst článek
Donald Trump a Joe Biden

Trumpa podporují miliardáři, Bidena umělci. Hollywood je ale naštvaný

Republikány tradičně platí miliardáři z konzervativních odvětví, mezi Trumpovy sponzory ale patří i hoši z Wall Street. Demokraté zase většinou vybírají peníze v Hollywoodu. Ani umělci ale nechtějí vyhazovat peníze zbytečně. Bohatí Bidenovi sponzoři nyní volají po výměně lídra za mladšího.

Přečíst článek
Karel Komárek

Komárkova KKCG kvůli poptávce investorů zvýšila emisi dluhopisů na šest miliard

Společnost KKCG Financing, součást skupiny KKCG, jejímž zakladatelem je druhý nejbohatší Čech Karel Komárek, dokončila emise dluhopisů v hodnotě šesti miliard korun. Emise byla původně stanovena na pět miliard, ale na základě silné poptávky investorů byla zvýšena. 

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Buffett zase koná dobro. Nadace obdaroval akciemi za miliardy

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své firmy Berkshire Hathaway v hodnotě kolem 5,3 miliardy dolarů (zhruba 124 miliard korun) Nadaci Billa a Melindy Gatesových a čtyřem dalším charitativním organizacím. Jde o Buffettův největší roční příspěvek na těchto pět charitativních organizací od roku 2006, kdy příspěvky začal poskytovat. Informuje o tom web televize CNBC.

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Kellnerová: Po smrti Petra jsem se s PPF seznamovala, loni jsem byla rozhodnější

K rozhodnějším krokům než dříve přistoupila v investiční skupině PPF loni podle svých slov Renáta Kellnerová, vdova po zakladateli skupiny Petru Kellnerovi. V ročence skupiny za rok 2023, kterou firma v pátek zveřejnila, uvedla, že v prvních letech po smrti manžela se s fungováním PPF nejprve jen seznamovala. Generální ředitel PPF Jiří Šmejc ve svém úvodním slově napsal, že se skupině podařilo splnit rozhodující část hlavních cílů, které si při nástupu do funkce v červnu 2022 stanovil. Zmínil třeba stažení z Ruska nebo restrukturalizaci portfolia.

Přečíst článek
Otavově MTX Group loni klesl provozní zisk o dvě miliardy  korun

Otavově MTX Group loni klesl provozní zisk o dvě miliardy korun, přesto jde o druhý nejlepší výsledek

Průmyslové skupině MTX Group českého podnikatele Petra Otavy v loňském roce klesl zisk před zdaněním, odpisy a amortizací EBITDA o dvě miliardy na 3,1 miliardy korun. Celkové nekonsolidované tržby skupiny loni meziročně klesly o čtvrtinu na 54,3 miliardy korun. Jde i tak po roce 2022 o druhý nejlepší výsledek skupiny v její historii. 

Přečíst článek
Karel Komárek

Miliardář Komárek si jde na trh až pro deset miliard. Chystá se na nákupy

Investiční skupina KKCG miliardáře Karel Komárek vydá dluhopisy za pět miliard korun se splatností pět let a úrokem 7,75 procenta. Výnosy z emisí chce použít mimo jiné na refinancování svých závazků či mezinárodní expanzi.

Přečíst článek

Dolaroví milionáři ve velkém prchají do Dubaje. Za nižšími daněmi

Nejbohatší lidi z celého světa přitahuje Dubaj. Letos do emirátu mají zamířit další. Především ti, kteří „utíkají“ z Velké Británie a Číny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme