Reklama

Enjoy

Jak si užít volný čas? Kam se vydat na cesty, co si dát dobrého na jídlo a pití, jaké jsou nové gastrotrendy či trendy v architektuře a bydlení, co se děje v umění? Ústřice, víno a kaviár. Cesty kolem světa. Luxusní dovolená a auta. Umění, malba, sochy, známky, aukce. Film, knížky, komiksy, internetová televize, Netflix, koncerty a divadlo. Fotbal, hokej. Fashion, móda, design a architektura. Wim Hof, mindfulness, biohacking a koučink. Koníčky, hobby a zájmy: Každému, co jeho jest.

Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se

Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se

Je to Banksy, nebo není? Tak spekulovali pár hodin obyvatelé londýnské čtvrti Finsbury Park u ohromné nástěnné malby stromu ve výšce několika pater. Poté se k malbě Banksy „přiznal“ na svém Instagramu. Stejně jako vždy Banksyho tvorba vyvolala velký rozruch, a to nejen u místních. K muralu se seběhla celá čtvrť. 

Přečíst článek
Chleba z tradičních obilovin

Biohacking: Je bílé pečivo skutečně tak nebezpečné? Vědci zkoumají dopady obilnin na organismus

Přečíst článek

V soukromí buďte klidní, v práci ale zuřiví a chaotičtí, radí čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy

Přečíst článek
The Monkey Bar

Brunch s živou hudbou: The Monkey Bar

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do Monkey Baru v hotelu Falkensteiner na tamní Jungle Brunch.

Přečíst článek
Letiště ve Florencii dostane nový unikátní terminál

Ve Florencii vyroste unikátní letištní terminál. Na střeše bude mít vinici

Letiště Amerigo Vespucci, které se nachází u Florencie, dostane nový a unikátní letištní terminál. Na jeho střeše se totiž bude nacházet vinice. Ale co také čekat, když jde o budovu nacházející se ve slavné vinařské oblasti. Stavbu si vezme na starost slavné studio Rafael Viñoly Architects, které založil slavný architekt Rafael Viñoly.

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Řopíky jdou na dračku, některé vyjdou i na půl milionu korun. Jak je lze využít?

Je jich 10 tisíc a prodávají se skvěle. Železobetonové pevnůstky, pro které se vneslo označení řopíky, si kupují nejenom milovníci vojenské historie, ale i architekti či podnikatelé.

Přečíst článek
přehlídka Chanel 2024/25

Raději spálit, než dát do výprodeje. Módní domy řeší, kam s neprodanými kolekcemi

Problém, o kterém se nemluví nahlas. Luxusní módní domy se potýkají s přebytky svých kolekcí v řádu miliard eur ročně. Na rozdíl od levnějších řetězců totiž na konci sezóny nemohou jednoduše vrhnout neprodané zboží na pulty či na internetová tržiště s velkou slevou. Poškodilo by to pečlivě budovanou image exkluzivity.

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Spousta lidí v Dlouhé ulici míří na vyhlášený „smažák“ do Lokálu, my vyrazili na „tácek“. Kolik v Apetitu stojí obědové menu?

Přečíst článek
Prezidentské apartmá hotelu Four Seasons

Jen pro vyvolené. Luxusní apartmány mají perfektní výhled na pražské dominanty

Unikátní výhledy, které ale stojí balík. Prezidentské apartmány pražského hotelu Four Seasons s výhledem na Karlův most či Pražský hrad začínají na 100 tisících korunách za noc.

Přečíst článek
Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

REPORTÁŽ: Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

Je to poklad uprostřed Atlantiku. A to jak pro námořníky, tak i pro zasněné cestovatele. Řeč je o Azorských ostrovech, které jsou na polovině cesty mezi Evropou a Amerikou. V souostroví jich je devět obydlených a každý z nich oplývá jinak podmanivou krajinou s celoročně příznivým klimatem. V první reportáži si představíme kouzlo toho největšího z nich – zeleného ostrova São Miguel.

Přečíst článek
Podnikatel, přemýšlení

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Kruhy nekonečného přemýšlení, takzvaný overthinking, jsou symptom dnešní doby. Jaké jsou tři typy přílišného přemýšlení a jak s nimi skoncovat, zamýšlí se autorka Melody Wildingová v sloupku v prestižním Harvard Business Review. (HBR). Newstream.cz články z HBR na základě licence přináší pravidelně.

Přečíst článek
Japonci jídlo

Biohacking: Tradiční okinawská strava pro dlouhověkost

Jak a co jíst, aby se člověk dožil ve zdraví co nejvyššího věku? Co se jí v oblastech, kde žije nejvíce stoletých lidí? To se zkoumá v systému takzvaných Blue Zones, kterým se nyní bude věnovat seriál Biohacking. Začínáme tradiční japonskou stravou z ostrova Okinawa.

Přečíst článek
Český lev 2024

Nejlepším filmem loňského roku jsou Bratři. Ceny sbíral seriál Volha a sci-fi Bod obnovy

Českého lva za nejlepší celovečerní film roku 2023 získal film Bratři od režiséra Tomáše Mašína, jeho snímek líčí historii odbojové skupiny bratří Mašínů a jejich útěku do Západního Berlína.

Přečíst článek

News box

Ekologičtí aktivisté  obvinění z trestného činu poškození cizí věci se nemohou hájit svým politickým nebo filozofickým přesvědčením. S odkazem na rozhodnutí odvolacího soudu 👨‍⚖️ v Londýně o tom informovala agentura Reuters, podle které se tím zvyšuje pravděpodobnost, že bude odsouzeno více protestujících.
Elon Musk obhajuje své užívání ketaminu tím, že je to pro investory přínosné. Droga mu pomáhá zvládat "negativní chemický stav" podobný depresi, řekl šéf Tesly v dnes zveřejněném rozhovoru 🎤 s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem. 
Ministři zahraničí členských států EU dosáhli politické shody na nových sankcích vůči Rusku v reakci na nedávnou smrt ✝ ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného. Informoval o tom šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Detaily ohledně těchto sankcí mají být dojednány na pracovní úrovni a budou zveřejněny později.
Ve věku 93 let zemřel někdejší astronaut 🚀 americké NASA Thomas Stafford, který byl zapojený do programů Apollo a Gemini. Čtyřikrát letěl do vesmíru, z toho jednou na oběžnou dráhu Měsíce, a v roce 1975, v době vrcholící studené války, se ve vesmíru na palubách kosmických lodí Sojuz a Apollo 🤝 setkal se sovětskými kosmonauty. 
Komerční banka první den vyplatila 582 věřitelům Sberbank CZ prostřednictvím poboček 3,114 miliardy korun. 🏦 Drtivá většina zvolila osobní žádosti na pobočce před on-line žádostí, kde je nárok na celkovou výplatu do maximálně 100 000 korun. Číst více
Řecké úřady vyzvaly české cestovní kanceláře (CK) k registraci do systému kompenzací pro klienty, kteří se kvůli požárům museli loni v červenci evakuovat z ostrova Rhodos 🌅. Nyní CK čekají na další postup. Poškození turisté podle řecké vlády dostanou poukázku na sedmidenní pobyt na Rhodu mimo hlavní sezonu. Program by se v Česku mohl týkat zhruba 9️⃣0️⃣0️⃣ lidí.
Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku loni dosáhl 1,22 miliardy korun. ↘ Ve srovnání s předchozím rokem, kdy činil 1,45 miliardy korun, klesl o zhruba 230 milionů. Na pojistném vybrala pojišťovna v obou zemích přes dvacet miliard korun, o sedm procent víc než před rokem. 
Běloruská opoziční vůdkyně Svjatlana Cichanouská přijede 23. března do Prahy. Zúčastní se konference běloruské diaspory, otevření Kanceláře Běloruských demokratických sil v Praze nebo promítání dokumentu na festivalu Jeden svět.🤝 Sejde se také s politickými představiteli. 
Členské státy EU odsouhlasily zvýšení Evropského mírového nástroje (EPF) o pět miliard eur 💶(126 miliard korun), které budou určeny na vojenskou pomoc Ukrajině. Na vytvoření zvláštního fondu na pomoc Ukrajině v rámci EPF se dnes na jednání v Bruselu definitivně shodli unijní ministři zahraničí.
Kraj Vysočina podá žádost o vyplacení peněz ze zkrachovalé Sberbank příští pondělí. Zatím dostane 95 procent své pohledávky, která je i s úroky přes 2️⃣,5️⃣ miliardy korun. Očekává, že peníze bude mít od podání žádosti k dispozici do několika dnů, rozdělí je na účty u čtyř bank. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme