Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investice. Kam s penězi

Kam nejlépe uložit peníze, aby se vám zhodnocovaly?

Kam nejlépe uložit peníze, aby se vám zhodnocovaly? Dluhopisy, akcie, spořící účty, hypotéky, kryptoměny? Kam investují lídři světového trhu Elon Musk, Warren Buffett, Jeff Bezos či tuzemské největší investiční skupiny jako PPF, J&T, CPI a další? Které obory jsou lákavé, které startupy jsou na výsluní, kterému byznysu patří podle investorů budoucnost? Investice jako motor každého podnikání.

Americký miliardář Warren Buffett

Buffett se zbavil akcií Apple a jeho Berkshire Hathaway je na rekordních číslech

Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 39 procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.

Přečíst článek
Obchodní ředitelka SGEF Eva Jiránková

Eva Jiránková ze SGEF: Na udržitelné investice poskytujeme finance i poradenství

Přečíst článek

Dočekal: Firemní dluhopisy neznamenají podvod. Je ale třeba dobře vybírat

Přečíst článek

Německo zřejmě upustí od prověřování čínských investic v zemi. Bojí se, že o ně přijde

Přečíst článek
Ropná rafinérie

Saudi Aramco či Samsung. Burzovní klenoty, ke kterým se Čech může jen stěží dostat

Existují velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si snadno – na pár kliknutí – může pořídit i našinec. Jde třeba o Apple, Amazon nebo Microsoft. No, a pak existují také velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si Čech prakticky pořídit nemůže.

Přečíst článek
Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Hlavsová: Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Pod úspěšným investorem si asi stále naprostá většina lidí představí muže, který sleduje vývoj na trzích a novinky ze světa, aby se mohl v mžiku rozhodnout, jakou investici zrovna podnikne, a kterého baví vzrušení z podstupování rizika. Byť se určitě najdou tací, kteří takto fungují a jsou velmi úspěšní, většinu riskujících a spekulujících investorů strčí do kapsy jiný typ investora, který má v zásadě úplně opačnou podobu.

Přečíst článek
EMUN - investiční snídaně

Diverzifikace je v dnešní době zásadní i pro investice do dluhopisů

Dluhopisy jsou i letos stále zajímavé pro investice, i když ty snadné peníze už byly podle expertů vydělány dříve. Stále ale platí základní pravidlo diverzifikovat, diverzifikovat a diverzifikovat. Nestačí se přitom držet jen strategické alokace, ale rebalancovat i uvnitř jednotlivých tříd investičních nástrojů, řekl mimo jiné v úvodu dnešní Investiční snídaně Leoš Jirman, partner a CIO EMUN investiční společnosti, která akci pořádala.

Přečíst článek
Dům ve francouzském městě Saint-Amand-Montrond

Chcete dvoupodlažní dům ve Francii za jedno euro? Stačí splnit dvě podmínky

Měli jste někdy chuť se sbalit a koupit dům ve středu Francie? Nyní máte jedinečnou možnost. Historické městečko Saint-Amand-Montrond nabízí ke koupi rodinný dům o velikosti zhruba 77 metrů čtverečních pouze za jedno euro. Zájemci o nemovitost se o ni mohou přihlásit do 15. června letošního roku. Celá věc má jen dva háčky.

Přečíst článek
Taylor Swift

Platit za krásu se vyplatí. Hezcí lidé jsou úspěšnější a vydělávají víc peněz, tvrdí výzkumníci

Vydat peníze za zvýšení své krásy není čistě utrácením, ale může jít o opravdovou investici, která zkrášlené osobě dokáže přinést zisk, dokazuje skupinka výzkumníků na základě experimentů uskutečněných ve Francii.

Přečíst článek
ČNB

ČNB varuje před investičními šmejdy. Nabízejí falešné investice do ČEZ

Česká národní banka (ČNB) varovala před aktivitami dvou subjektů, které nabízejí investiční služby. Společnost Quantumlux Group ani platforma Trigon Digital nemají k takové činnosti povolení, a případné investice tak nejsou ze zákona pojištěny ani jinak chráněny. Oba subjekty se také prezentují zfalšovanými rozhodnutími ČNB.

Přečíst článek
Investice do energetické infrastruktury porostou

Energetická náročnost roste. Výdaje na infrastrukturu porostou o miliardy

Každý rok půjde na modernizaci tuzemské energetické sítě 40 miliard. Odhadli to členové Českého sdružení regulovaných elektroenergetických společností. Od roku 2024 do roku 2025 to přitom celkem bude o více než 130 miliard víc, než bylo v uplynulých 15 letech.

Přečíst článek
Kryštof Kněžínek a Jakub Hotěk

Chcete elektroauto výhodně? Dva čeští studenti vymysleli, jak na to

Myšlenka na byznysprojekt vychází z obyčejného blogu o novinkách ze světa elektromobility. Kolem něj vznikla komunita nadšenců a nedlouho poté také firma - evropské online EV tržiště s názvem AutosEU Limited. „Chceme posouvat hranice možného ve světě elektromobility,“ říkají zakladatelé, čtyřiadvacetiletý Jakub Hotěk a o rok starší Kryštof Kněžínek.

Přečíst článek
Microsoft investuje do AI firmy G42 ze Spojených arabských emirátů

Microsoft posílá další miliardy do AI. Investuje do firmy z Blízkého východu

Americký softwarový gigant Microsoft investuje 1,5 miliardy dolarů (zhruba 36 miliard korun) do společnosti G42, která se zabývá umělou inteligencí (AI) a sídlí ve Spojených arabských emirátech. Americká společnost díky investici získá ve společnosti G42 menšinový podíl a zajistí si jedno křeslo v její správní radě.

Přečíst článek
Amazon zkouší ve skladech humanoidní roboty

Amazon míří do Evropy s balíkem peněz a hledá nové firmy v robotice a AI

Americká internetová společnost Amazon přichází do Evropy včetně Česka se startupovým fondem disponujícím jednou miliardou dolarů, asi 24 miliardami korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

V Káhiře v neděli skončila jednání o 🕊️🕊️🕊️příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem, které spolu válčí v Pásmu Gazy. Šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns poté odcestoval do Dauhá, kde se uskuteční mimořádná schůzka s katarským premiérem, jejímž cílem je vyvinout maximální tlak na Izrael a Hamás, aby pokračovaly ve vyjednávání. Dle agentury Reuters se vyhlídky na příměří zdají mizivé, jelikož Hamás zopakoval svůj požadavek spojit propuštění rukojmích, která zadržuje, s ukončením války, což izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítá.
V Panamě se v neděli konají prezidentské a parlamentní volby. Za favorita klání o post hlavy státu je považován José Raúl Mulino, který na místě kandidáta nahradil exprezidenta Ricarda Martinelliho odsouzeného za korupci.
Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a Tibeťané. Návštěva čínského vůdce má být oslavou 60 let od navázání francouzsko-čínských diplomatických styků.
Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Hlavní izraelský poskytovatel satelitní a kabelové televize krátce poté zastavil vysílání zpravodajské stanice. Al-Džazíra obvinění odmítla jako nebezpečnou a směšnou lež ohrožující její novináře a hodlá se proti rozhodnutí právně bránit.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Reklama
Reklama
Doporučujeme