Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chcete dvoupodlažní dům ve Francii za jedno euro? Stačí splnit dvě podmínky

Dům ve francouzském městě Saint-Amand-Montrond
ville-saint-amand-montrond.fr
Jiří Frydlewicz
fry

Měli jste někdy chuť se sbalit a koupit dům ve středu Francie? Nyní máte jedinečnou možnost. Historické městečko Saint-Amand-Montrond nabízí ke koupi rodinný dům o velikosti zhruba 77 metrů čtverečních pouze za jedno euro. Zájemci o nemovitost se o ni mohou přihlásit do 15. června letošního roku. Celá věc má jen dva háčky.

Reklama

V posledních letech se levný prodej nemovitostí v určitých částech Evropy stal trendem. V některých lokalitách jdou dokonce tak daleko, že zájemcům o nastěhování dokonce platí. Cílem většiny těchto akcí bývá jediné - přilákat nové obyvatele. A nejinak je tomu i v případě prodeje domu za euro ve Francii, o kterém informoval francouský server Ouest France

FOTOGALERIE: Kde se prodávají domy za euro? Podívejte se

Město Saint-Amand-Montrond s asi devíti tisíci obyvateli hledá nového majitele domu, který by byl ochotný se v něm usadit. A to alespoň na deset let. „Hledáme jen vážného kandidáta, který má ambice žít v našem městě,“ uvedl Francis Blondieau, zástupce odpovědný za územní plánování. „Cílem projektu je podpořit renovaci starých budov a snížit počet volných bytů. Zároveň chceme oživit centrum města,“ doplnil. Za symbolické euro nabízí dvoupodlažní dům se dvěma ložnicemi a koupelnou. K nemovitosti, která se nachází v centru města, patří také dvůr a garáž.

A výše zmíněná rekonstrukce je druhým a zásadním požadavkem francouzských úřadů. Zájemce o nemovistost kromě toho, že svou budoucnost spojí s městem Saint-Amand-Montrond, musí také do července 2028 provést kompletní rekonstrukci celého objektu. A ta dle uvedených informací webu CNBC vyjde na 136 180 dolarů, tedy více než 3,2 milionu korun

Byt na investici. Nejvíc se vyplácí koupě těch nejmenších v centru Prahy

Jaké byty a kde se nejlépe pronajímají? A o kolik v průměru zdražilo nájemné? Odpovědi přináší čerstvá data realitního portálu Sreality.cz.

Přečíst článek

Centrum saské metropole Drážďany

Byty nejsou hotely! Z centra Drážďan mohou brzy zmizet rekreační pronájmy

Nájemníci mají přednost před turisty, rozhodla saská vláda. Města budou moci zakázat krátkodobé pronájmy. Majitelé bytů v atraktivních částech měst se proti tomu bouří.

Přečíst článek

Rekonstrukce zámky v Týnci u Klatov trvala 25 let.

Prodali dům i byt a opravili barokní ruinu. Ne všechny zámky mají takové štěstí

Zámek v Týnci u Klatov sloužil jako maštal, jako sídlo německé i československé armády. Z ruin se nyní díky soukromému majiteli stal zase barokní skvost.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Paříž ztrácí obyvatele, ceny nemovitostí klesají.

Paříž ztrácí obyvatele, ceny nemovitostí klesají. Metr čtvereční klesl pod hranici deseti tisíc eur

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme