Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investice. Kam s penězi

Bankovka v hodnotě 2000 korun

Češi mají uložený rekordní objem majetku v podílových fondech

Objem majetku, který mají Češi uložený v podílových fondech, na konci prvního čtvrtletí letošního roku poprvé překonal hranici jednoho bilionu korun. Od začátku roku majetek ve fondech kolektivního investování narostl o 81 miliard korun na 1,02 bilionu korun, informovala Asociace pro kapitálový trh (AKAT).

Přečíst článek

Karin Šoóšová: Rozkolísaný a rozmanitý akciový trh přeje aktivnímu investování

Přečíst článek

Analýza: Ruce pryč od Číny. Proč se investoři slétají na indický trh

Přečíst článek
Na aukci Sotheby's v New Yorku se v únoru 2023 prodala láhev mimořádně vzácné whisky Macallan za 250 tisíc dolarů (asi 5,56 milionu korun).

Whisky, drahé hodinky nebo automobily. Do jakého luxusního zboží je nejlepší investovat?

Přečíst článek
Majoritní akcionář DRFG Investment David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček

DRFG založila investiční společnost Efekta, už má licenci od centrální banky

Nová investiční společnost je už třetím subjektem s licencí v portfoliu skupiny DRFG. Doplnila tak obchodníka s cennými papíry Efekta OCP a investičního zprostředkovatele Chytrý Honza. 

Přečíst článek
Roman Valihrach

Roman Valihrach: Méně kryptoměn by bylo ku prospěchu

Milion dolarů za bitcoin není nereálné, říká Roman Valihrach, zakladatel největší tuzemské kryptoburzy Coinmate. „Jestli to bude za 5 nebo za 20 let, to nevím,“ dodává Valihrach, který tvrdí, že bitcoin by v budoucnu mohl nahradit zlatý standard. V rozhovoru s newstream.cz dále mluví o tom, zda je Česko „krypto Švýcarskem“, jak by stát mohl podpořit digitální měny, aby Česko přestalo být montovnou či jak hodnotí spolupráci s Tipsportem.

Přečíst článek
Jeden ze symbolů burzy na newyorské Wall Street

Pár burzovních pouček od zkušeného harcovníka: V akciích si kupujete zítřek za dnešní peníze

Roman Koděra z J&T sleduje akciové trhy od devadesátých let. Současný růst akcií nemusí znamenat, že býčí trh skončil, právě naopak, vysvětluje na příkladech uplynulých dekád.

Přečíst článek
Jiří Vančura, šéf korporátního financování v Trinity Bank
video

Jiří Vančura: Ve financování developerských projektů budeme letos dál růst

Trinity Bank dosud napůjčovala na rozličné developerské projekty přes dvacet miliard korun a chce tento objem dál zvyšovat. „Dbáme na to, aby naše půjčky byly dobře splatitelné i v době krize,“ říká Jiří Vančura, v Trinity ředitel financování nemovitostí. Banka podle něj ani v době vysokých úrokových sazeb nijak neomezovala financování projektů, tak jak to dělaly některé jiné finanční domy.

Přečíst článek
Americké akcie jsou na vrcholu

Zapomeňte na krizi i války. Americké akcie trhají rekordy

Americký index Dow Jones Industrial pokořil hranici 40 tisíc bodů. Trhy letí vzhůru navzdory geopolitické situaci i vysokým sazbám centrálních bank.

Přečíst článek
Nový projekt rozprodává byty investorům i po cihlách. A kousek od Prahy

Byty investorům rozprodávají online po cihlách. Ostřílení hráči cílí na drobné podílníky

Na trh přichází nový projekt Kousek bytu. Cílí na ty, kteří chtějí vydělávat na nemovitosti, i když na její nákup sami nemají. Za projektem stojí ostřílení byznysmeni Vladimír Zuzák, bývalý manažer developera Finep a současný spolumajitel realitní kanceláře Maxima Reality, a Jiří Paták, zakladatel srovnávače hypoték a dalších finančních produktů Chytrý Honza.

Přečíst článek
Mason Parker, nový majitel a generální manažer týmu amerického fotbalu Prague Lions

Šéf Prague Lions: Americký fotbal má v Evropě velký investiční potenciál

Mason Parker, nový majitel a generální manažer týmu amerického fotbalu Prague Lions, dříve působil dvacet let v Deutsche Bank. Poznat investiční příležitost by mu nejspíše nemělo činit obtíže. „Pokud teď máme tým v hodnotě tří milionů, může to za pět let být patnáct? Rozhodně,“ říká bývalý bankéř. Kolik stojí sezona týmu amerického fotbalu v Praze a kolik jinde? Z čeho klubům plynou příjmy? I o tom mluví Parker v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Německo i přes ekonomický pokles loni přilákalo rekordní objem zahraničních investic

Objem nových investic v Německu přislíbených zahraničními podniky se v loňském roce vyšplhal na nové rekordní maximum, a to navzdory ekonomickému útlumu a vysokým cenám energie v zemi. Vyplývá to podle agentury Reuters z analýzy, kterou dnes zveřejnila německá rozvojová agentura Germany Trade and Invest (GTAI).

Přečíst článek
PPF

Skupina PPF zvýšila zisk na 36 miliard. Jde o nejlepší výsledek za posledních 16 let

Skupina PPF vykázala za rok 2023 čistý zisk téměř 1,45 miliardy eur (v přepočtu zhruba 36 miliard korun), když předloni měla zisk 164 milionů eur (v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun). Většího zisku dosáhla PPF pouze za rok 2008, kdy uskutečnila transakci s italskou pojišťovnou Generali.

Přečíst článek
Doosan investuje v Plzni tři miliardy korun

Jihokorejský Doosan investuje v Plzni tři miliardy. Bude tam vyrábět nové generátory

Jihokorejský Doosan, jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny, investuje v plzeňské dceřiné společnosti Doosan Škoda Power tři miliardy korun. Do Plzně chce letos přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů (SMR). Zároveň tam plánuje vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme