Reklama

Americká Global Payments koupí za miliardy rivala EVO Payments, posílí v Evropě

Kreditní karty
Pixabay
 ČTK

Americká společnost Global Payments, která se zabývá platebními technologiemi, koupí téměř za čtyři miliardy dolarů (96,2 miliardy korun) včetně dluhu svého menšího rivala EVO Payments. Firma uvedla, že převzetím konkurenčního podniku se snaží rozšířit si působnost v oblasti plateb mezi podniky (B2B).

Reklama

Transakce umožní firmě Global Payments přístup na nové trhy včetně Polska, Německa, Chile a Řecka. Ve Spojených státech a Kanadě své podnikání díky akvizici rozšíří.

Účetnictví, ilustrační foto

Nenechávejte pasivně ležet peníze na účtu, vzkazují banky klientům. Plusy a minusy spořicích účtů s investováním

Spořicí účty spojené s investicemi nabízí u nás už minimálně trojice největších tuzemských bank. Cílem je přimět klienty, aby si spořili a současně pravidelně investovali a získali tak v součtu vyšší zhodnocení než ze samostatného spořicího účtu. Nápad to není špatný. Samotná sazba ani jednoho z takto nastavených spořicích účtů až tak závratná ale není. Nejvyšší je 4,5 procenta a má ještě speciální podmínky. ČNB přitom zvedla už v polovině června základní sazbu na sedm procent a je reálné, že bude záhy zvedat dál. Kdy na to zareagují banky u svých spořicích účtů s investicí?

Přečíst článek

Společnost EVO Payments se snaží digitalizovat a zefektivnit platby mezi podniky a má významné zastoupení v Evropě. V letošním prvním čtvrtletí v tomto regionu vygenerovala téměř 40 procent svých celkových tržeb.

Nabídka 34 dolarů za jednu akcii EVO Payments představuje proti páteční ceně na burze prémii 24 procent. Očekává se, že transakce bude uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2023.

Plaba kartou v zahraničí muže přinést skryté poplatky

Platit na dovolené kartou v korunách, nebo eurech? Vláda to vyřešila za vás

Již 1. července vstupuje v účinnost zákon novela zákona o platebním styku, která zabraňuje navyšování poplatků za platbu v zahraničí. Nově má platit povinnost informovat klienta ještě před transakcí jak o použitém směnném kurzu, tak o poplatku za takzvanou dynamickou konverzi.

Přečíst článek

Global Payments také obdrží investici 1,5 miliardy dolarů ve formě konvertibilních dluhopisů od soukromé investiční společnosti Silver Lake.

Firma zároveň zveřejnila výsledky hospodaření. Ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila tržby o více než šest procent na 2,28 miliardy dolarů, zároveň ale více než zdvojnásobila ztrátu na více než 665 milionů dolarů.

Sberbank

Evropské bankovní domy mají problém. Putin může znárodnit jejich podniky v Rusku

Pro řadu světových bank bylo Rusko až do začátku války na Ukrajině lukrativním trhem. Celkově představovaly pobočky zahraničních bank více než desetinu celého ruského bankovního sektoru. Nyní Rusko zvažuje, že tyto společnosti pohltí ruské státní banky. Jde o odvetu za to, že kvůli sankcím nemohou fungovat ruské banky na cizích trzích.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zájem čínských firem o fúze a akvizice v USA je nejnižší za téměř 20 let

Čínské firmy se odvrací od USA. Počet fúzí a akvizic je nejnižší za téměř 20 let

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme