Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fúze a akvizice - informace o tématu

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Americká společnost BlackRock, která je největším světovým správcem investic, převezme v transakci za 12,5 miliardy dolarů (281,4 miliardy korun) firmu Global Infrastructure Partners (GIP).

Přečíst článek
Zájem čínských firem o fúze a akvizice v USA je nejnižší za téměř 20 let

Čínské firmy se odvrací od USA. Počet fúzí a akvizic je nejnižší za téměř 20 let

Přečíst článek
Americká banka Morgan Stanley chystá další propouštění

Průvan v Morgan Stanley. Americká banka chystá další propouštění

Americká investiční banka Morgan Stanley hodlá ve druhém čtvrtletí propustit zhruba 3000 lidí, což odpovídá téměř čtyřem procentům zaměstnanců. Uvedly to zahraniční agentury. Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky a nižší počet fúzí a akvizic.

Přečíst článek

Bankovní krize bude mít dlouhodobé dopady. Malé a střední firmy přicházejí o peníze

Březnový otřes v bankovním sektoru sice položil jen pár regionálních bank v USA a Credit Suisse. Dlouhodobý dopad to však bude mít na celou ekonomiku. Banky totiž přestávají být ochotné poskytovat úvěry, což pocítí zejména malé a střední podniky a také začínající firmy, uvedli odborníci na Investiční snídani nazvané Alternativní financování aneb Jak přečkat zamrzlý trh. Pořádala ji investiční společnost EMUN, byznysový portál newstream.cz byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Útlum fúzí a akvizic v USA snížil zisk i výnosy banky Morgan Stanley

Tristní sezona bank z Wall Street končí. Pokles zisku i výnosů ohlásila i Morgan Stanley

Americké investiční bance Morgan Stanley klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk na 2,83 miliardy dolarů (asi 61 miliard korun) z 3,54 miliardy dolarů před rokem. Kvůli horší náladě na trzích se nedařilo investičnímu bankovnictví, které je pro firmu hlavní oblastí podnikání, uvedla jedna z největších amerických bank.

Přečíst článek
Nejvýznamnější transakcí v regionu bylo převzetí rumunského výrobce a distributora elektřiny Enel SpA řeckou společností firmou Public Power Corp.

Recese a válka na Ukrajině vymazaly v tuzemsku trh s akvizicemi a fúzemi

Objem i počet transakcí na trhu fúzí a akvizic v prvním čtvrtletí meziročně propadl. Na území Česka či s jeho zapojením se uskutečnilo 14 transakcí za 93,4 milionu korun. Ve stejném období loni to přitom bylo 20 transakcí za 4,1 miliardy korun.

Přečíst článek

Antimonopolní úřad loni nadělil dvojnásobně pokut. Hlavně kvůli kartelu stravenkových firem

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) loni uložil za kartelové dohody, zneužití dominantního postavení a další pochybení narušující hospodářskou soutěž pokuty téměř 437 milionů korun. Ve srovnání s rokem 2021 je to o 268 milionů více. Vyplývá to z výroční zprávy úřadu, kterou dnes zveřejnil na svém webu.

Přečíst článek
Raiffeisenbank

Raiffeisenbank pomohla i fúze s Equa bank, zisk stoupl téměř jednou tolik

Raiffeisenbank v ČR za tři čtvrtletí letošního roku meziročně stoupl čistý zisk o 89 procent na 5,47 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 14 procent na 599 miliard korun, uvedla banka. Zisky letos výrazně rostou také ostatním velkým bankám.

Přečíst článek
Jaromír Dvorský

Moravské pivovary Holba, Litovel a Zubr jdou na trh, budou hledat investory

Češi pijí pivo doma, musíme je vrátit do restaurací, říká v rozhovoru Jaromír Dvorský, místopředseda představenstva Pivovary CZ Group. Skupina hledá nové investory. 

Přečíst článek
Igor Mesenský, šéf M&A v KPMG

Kdo prodal firmu loni, dostal nejlepší cenu. Příležitostí ubývá, tvrdí Mesenský z KPMG

Na trhu fúzí a akvizic bude opět rušno. Prodávající kvůli očekávané recesi nejspíš ale dostanou horší cenu. Na trh pak přijdou ve velkém také noví hráči, zejména family offices a private equity fondy, uvedl poradce M&A a partner KPMG Igor Mesenský na konferenci Investiční výhledy, kterou pořádala EMUN Investiční společnost.

Přečíst článek
Avast

Spojení Nortonu a Avastu povolil britský antimonopolní úřad. Akcie české firmy letí vzhůru

Britský antimonopolní úřad (CMA) předběžně schválil koupi české antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 8,6 miliardy dolarů (208,6 miliardy korun). Konečné rozhodnutí úřad vydá 8. září. Akcie české společnosti reagovaly na zprávu prudkým růstem, přidávají přes 40 procent.

Přečíst článek
Kreditní karty

Americká Global Payments koupí za miliardy rivala EVO Payments, posílí v Evropě

Americká společnost Global Payments, která se zabývá platebními technologiemi, koupí téměř za čtyři miliardy dolarů (96,2 miliardy korun) včetně dluhu svého menšího rivala EVO Payments. Firma uvedla, že převzetím konkurenčního podniku se snaží rozšířit si působnost v oblasti plateb mezi podniky (B2B).

Přečíst článek
Reklama

News box

Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme