Reklama

Ikonické firemní letadlo Playboye zmizí ze vzdušného prostoru. Ztrátová firma jej prodává za 18 milionů dolarů

Zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner před ikonickým firemním letadlem na archivním snímku z roku 1971.
ČTK / AP
Dušan Kütner
duk

Společnost Playboy, která se potýká s rostoucími ztrátami, se chystá podpořit své uvadající finance prodejem ikonického firemního a nedávno vzkříšeného tryskáče jejího zakladatele Hugha Hefnera. Cena letadla Bombardier vyzdobeného tradičními „zajíčky” činí 17,5 milionu dolarů (asi 431 milionů korun), napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Luxusní tryskáč Playboy, známý pod názvem Big Bunny, je prodáván, aby lifestylová společnost, která vlastní a licencuje ikonickou značku Hugha Hefnera s nepostradatelným motivem králíků, vylepšila své hospodaření. Kupujícím je subjekt spojený se Slater Family Holdings, rodinnou společností se základnami v Bostonu a Palm Beach, uvedl Bloomberg s odkazem na dokumenty o prodeji.

Popová hvězda Janet Jackson prodala po čtvrtstoletí svůj byt s výhledem na newyorský Central Park na 8,8 milionu dolarů.

Janet Jackson prodala za miliony svůj byt s výhledem na Central Park

Popová hvězda Janet Jackson, sestra zesnulého „krále popu” Michaela Jacksona, se po dlouhých 25 letech rozloučila se svým dvousetmetrovým newyorským bytem s nádherným výhledem na Central Park. Cena. Téměř devět milionů dolarů, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Společnost, nyní po nedávném vstupu na burzu označovaná jako PLBY Group, koupila soukromý Hefnerův tryskáč vyrobený Bombardierem za 12 milionů dolarů v roce 2021 po návratu Playboye na veřejné trhy prostřednictvím sloučení se SPAC společností. Po pečlivých renovacích inspirovaných původním Hefnerovým tryskáčem a po oslavném startu později toho roku by prodej „více než zdvojnásobil“ hotovostní investici Playboye do transakce ve výši tří milionů dolarů, uvedla společnost v dokumentech o prodeji.

Loga Playboye zmizí

Součástí dohody je, že PLBY si ponechá vlastnictví číslo letadla N950PB, což je stejné číslo jako u původního Hefnerova tryskáče. Prodejní dokumenty také uvádějí, že loga Playboy budou odstraněna z interiéru i exteriéru letadla. PLBY Group a Slater Family Holdings se k prodeji nevyjádřily.

Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

PLBY loni financovala nákup letounu půjčkou ve výši devět milionů dolarů. Výtěžek z nynějšího obchodu společnost použije na splacení dluhu a poplatků spojených s prodejem a převodem vlastnictví. Prodej má být uzavřen 22. září. Společnost PLBY má tržní kapitalizaci přibližně 188 milionů dolarů, k 30. červnu měla nesplacený dluh ve výši přibližně 225 milionů dolarů, uvedl Bloomberg.

Dohoda přichází poté, co PLBY vykázala nižší příjmy ve druhém čtvrtletí, protože globální problémy v dodavatelském řetězci a inflační tlaky zvýšily výdaje firmy a snížily útraty spotřebitelů. Generální ředitel Ben Kohn uvedl, že společnost během čtvrtletí restrukturalizovala svůj dluh a zajistila si dodatečnou likviditu. Investorům řekl, že společnost má nyní 70 milionů dolarů v peněžních ekvivalentech, které zahrnují i krypto, a že společnost provádí strategickou revizi svých obchodů. 

Zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner před ikonickým firemním letadlem na archivním snímku z roku 1970. ČTK / AP

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme