Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filantropie - informace o tématu

Devítiletá nadějná klavíristka a stipendistka Nadace KKFF Vivi Nguyen.

Akce Piana do škol podpoří mladé české muzikanty. Ti dostanou nové nástroje i stipendium

Stát se globální klavíristkou, hrát lidem krásnou hudbu a sdílet svou vášeň k ní to jsou sny pětice talentovaných mladých českých muzikantů. Té nejmladší je 9 let a nejstarší už dosáhl plnoletosti. Díky novému stipendijnímu programu Nadace Karel Komárek Family Foundation (KKFF), který provází další ročník akce Piana do škol, se ale sny mladých muzikantů mohou jednou i opravdu splnit. Oba tyto své projekty tento týden odstartovala nadace KKFF s prvním benefičním koncertem 20.března v prostoru Artium na pražské Bořislavce.

Přečíst článek

Fond Be Charity již poskytl handicapovaným lidem přes padesát milionů korun, říká Bára Nesvadbová

Přečíst článek
Britský zpěvák Elton John

Elton John se za miliony dolarů zbavuje své sbírky umění, jsou v ní i Sudkovy fotografie

Britský zpěvák Elton John se rozhodl rozprodat veškeré vybavení svého bytu v americké Atlantě, kterého se zbavil loni, a do dražby tak míří jeho úctyhodná umělecká sbírka, pódiové kostýmy nebo klavír.

Přečíst článek

Úspěch byl jen začátek. Jak se o své peníze stará dolarový miliardář Eduard Kučera

Eduard Kučera vybudoval globálně úspěšnou firmu. Stal se dolarovým miliardářem. A spolu s Pavlem Baudišem umožnili zbohatnout celé řadě lidí. Avast je nyní součástí amerického technologického gigantu Gen Digital (dříve Symantec Corporation) a podíl na ekvitě i fungování firmy již není tak velký jako před lety. „Dneska investujeme zejména v USA a většinu majetku máme v dolarech. To je jediná kapitalistická země,“ prohlásil Eduard Kučera v pořadu Jiný peníze věnovaném investicím.

Přečíst článek
Eva Prokešová z JTI na konferenci Good Company Circle k sociální odpovědnosti a ESG
video

Expertka: Jen peníze na pomoc nestačí. Firmy mohou díky ESG pomáhat potřebným ještě mnohem lépe

Dát šanci seniorům žít co nejdéle doma nebo řešit každodenní trable samoživitelů i lidí, kteří nemohou nalézt práci. I tak může vypadat pomáhání firem, které si uvědomují sociální odpovědnost a její potřebu ve společnosti. Pokud totiž nepomohou zrovna tyto firmy, nikdo jiný to už neudělá a řada lidí se ocitne bez pomoci. O tom, jak upozorňovat na nová témata a možnosti takovéto pomoci, jsme se v rozhovoru pro newstream.cz bavili s Evou Prokešovou z JTI, která k sociální odpovědnosti založila letos i speciální konferenci Good Company Circle 2023.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Moje závěť bude prostá a veřejná, říká filantrop Buffett

Warren Buffett, který je devátým nejbohatším člověkem na světě, tento týden věnoval více než 868 milionů dolarů čtyřem nadacím.

Přečíst článek
Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Aukce v New Yorku přinesla rekordní prodej vozu Ferrari za neuvěřitelných 51,7 milionů dolarů, tedy téměř 1,2 miliardy korun. Vzácný kus, Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962, měl za posledních 38 let jen jednoho majitele.

Přečíst článek
Picassův obraz se v New Yorku vydražil za rekordní sumu letošního roku

Picassův obraz Žena s hodinkami se vydražil za 3,2 miliardy, jde o letošní rekord

Jedno z mistrovských děl Pabla Picassa, obraz Žena s hodinkami (Femme à la montre) se na aukci v New Yorku vydražil za 139,3 milionu dolarů, tedy asi 3,2 miliardy korun. Tato suma představuje nejvyšší částku dosaženou v letošních aukcích uměleckých děl na celém světě a druhou nejvyšší částku, za kterou se kdy prodalo dílo tohoto španělského malíře, který zemřel před půl stoletím.

Přečíst článek
Monetův obraz z jeho série „Lekníny“ by se mohl v aukci prodat za 65 milionů dolarů

Unikátní obraz od Moneta by se v aukci mohl prodat za 65 milionů dolarů

Obraz slavného francouzského malíře Clauda Moneta z jeho série nazvané „Lekníny“, v rámci které umělec vytvořil přibližně 250 olejomaleb, by se mohl v listopadu v rámci aukce prodat za 65 milionů dolarů, tedy zhruba 1,5 miliardy korun.

Přečíst článek
V Lidlu probíhá dvoutýdenní sbírka na pomoc těžce nemocným dětem

V Lidlu probíhá sbírka na pomoc těžce nemocným dětem. Za 12 ročníků Srdce dětem se vybralo bezmála 300 milionů

Už 13. ročník celorepublikové sbírky Srdce dětem odstartoval 30. října. Koná se ve všech prodejnách Lidl a potrvá až do neděle 12. listopadu. Srdce dětem patří k největším veřejným sbírkám, vynesla již 285 milionů korun, a pomohla tak tisícům nemocných dětí.

Přečíst článek
Nikola Hagleitnerová z vedení pošty a spolkový ministr financí Christian Lindner se zobrazením digitální verze známky

Deutsche Post vydala svou první kryptoznámku. Braniborskou bránu pro ni vytvořila AI

Německá pošta Deutsche Post DHL vydává svou první kryptoznámku, která je kombinací fyzické poštovní známky a sběratelského digitálního tokenu NFT (non-fungible token, nezastupitelný token). Motivem prvního kusu zamýšlené série historických staveb je Braniborská brána ztvárněná umělou inteligencí.

Přečíst článek
Obraz Emila Filly Podnos s ovocem a mandolína

V Praze se prodaly obrazy za desítky milionů. Nejdražším se stal Podnos s ovocem a mandolína

Za zhruba 11,4 milionu korun včetně aukční přirážky byl v aukci v Praze prodán obraz Emila Filly Podnos s ovocem a mandolína, uvedl Jiří Rybář ze společnosti 1. Art Consulting, která aukci pořádala. Nejedná se o rekordní cenu za obraz od Filly, za jeho díla zájemci v posledních letech zaplatili i několik desítek milionů korun. Celkem se v pražském Topičově salonu prodala díla za 66,5 milionu včetně přirážky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme