Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

media - informace o tématu

Google ve Francii zaplatí šestimiliardovou pokutu ve sporu s vydavateli

Google ve Francii zaplatí šestimiliardovou pokutu ve sporu s vydavateli

Původně měl Google ve sporu s předními francouzskými zpravodajskými organizacemi zaplatit dvojnásobek. Nyní francouzský antimonopolní úřad pokutu snížil na 250 milionů eur.

Přečíst článek
Šéf ANO Andrej Babiš

Dalibor Martínek: Babiš jako nepřítel státu? Omyl. Babiš je nový „český Papež“

Přečíst článek

Newstream vydává třetí číslo magazínu newstream CLUB. Tématem je odkaz, hvězdou František Kinský

Přečíst článek
Podnikatel Jaromír Soukup

Ochranu před věřiteli získala další z firem Jaromíra Soukupa

Další ze zadlužených firem podnikatele Jaromíra Soukupa, společnost Media master, získala od soudu tříměsíční ochranu před věřiteli, vyplývá to z rozhodnutí Městského soudu v Praze. Společnost zajišťuje reklamu pro programy televize Barrandov, kterou Soukup spoluvlastní s podnikatelem Janem Čermákem. Firma dluží zhruba 608 milionů korun.

Přečíst článek
Slovenský premiér Robert Fico

Fico vyzval šéfa ústavního soudu k rezignaci. Nelíbí se mu, že zohlednil „nepřátelská média“

Slovenský premiér Robert Fico vyzval šéfa ústavního soudu Ivan Fiačana k rezignaci. Důvodem má být, že soud podle Fica o svém rozhodnutí pozastavit části změn v trestním právu minulý týden nejprve informoval „nepřátelská médiač“ a nikoliv účastníky řízení. Ústavní soud uvedl, že Fiačan se k rozhodnutí soudu v případu vyjádří ve středu na tiskové konferenci. Fico také oznámil, že vláda připraví návrh dílčích změn trestního zákoníku, které by podle něj ústavní soud nemusel zpochybnit. Opozice kritizovala premiéra za jeho výroky.

Přečíst článek
Král luxusu chce od Lagardère koupit společenský magazín Paris Match

Král luxusu chce od Lagardère koupit společenský magazín Paris Match

Módní dům LVMH vede exkluzivní rozhovory s mediální společností Lagardère o koupi společenského magazínu Paris Match.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin

Putin poskytl rozhovor americkému novináři nevalné pověsti

Ruský prezident Vladimir Putin poskytl v Moskvě rozhovor bývalému moderátorovi Fox News Tuckerovi Carlsonovi. O čem spolu diskutovali se svět dozví pravděpodobně zítra. Mezitím internet řeší nevalnou pověst a neprofesionální a nekritický přístup Carlsona ve vztahu k vybrané politické elitě. Novinářská obce má jasno, Carlson je kremelský propagandista.

Přečíst článek
Argentinský prezident Javier Milei

Milei pokračuje v „šokové terapii“. Jeho vláda dočasně převzala argentinská veřejnoprávní média

Argentinská vláda převzala na rok správu veřejnoprávních médií včetně tiskové agentury Télam, argentinského rozhlasu a televize. Chce v nich provést reorganizaci, aby zefektivnila jejich provoz. Jde o součást radikální strategie nového prezidenta Javiera Mileie, který chce „šokovou terapií“ dostat z krize argentinskou ekonomiku. Informovala o tom místní média. Nový prezidentský dekret kritizovala například federace zaměstnanců v médiích, podle níž toto opatření porušuje argentinskou legislativu.

Přečíst článek
video

Vstoupit na trh je lehké, uspět už ne, říká Zavadilová z newstream.cz

Zpravodajský web newstream.cz letos oslaví třetí výročí. Jak se buduje nové médium? Co přinese rok 2024 do ekonomiky? Odpovídala v pořadu Eva Talks moderátorce Evě Čerešňákové spoluzakladatelka a šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová.

Přečíst článek
Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup

Úleva pro Soukupa. Zadlužená TV Barrandov získala od soudu moratorium

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa a Jana Čermáka ale nyní získala dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval, uvedl Deník N.

Přečíst článek
Polský ministr kultury oznámil likvidaci veřejnoprávních médií

Likvidace veřejnoprávních médií v Polsku. Ve výčtu je i tisková agentura PAP

Polský ministr kultury Bartlomiej Sienkiewicz rozhodl o likvidaci polské veřejnoprávní televize TVP, veřejnoprávního rozhlasu PR a státní tiskové agentury PAP. Své rozhodnutí podle serveru v prohlášení označil za reakci na veto zákona o rozpočtu na příští rok, které před Vánoci vydal polský prezident Andrzej Duda právě kvůli konfliktu o veřejnoprávní média.

Přečíst článek
Bílý dům

Karel Pučelík: Většina amerických médií mluví levicovým jazykem, tvrdí analýza

Americká společnost je polarizovaná a podobně se posunula i tamější média. Hrozí, že své čtenáře budou jen utvrzovat v jejich názorech, což zdravou veřejnou debatu nerozproudí, varuje britský týdeník. Zvláště před prezidentskými volbami.

Přečíst článek
Fico nám nezavře ústa, bojkotem médií kopíruje Orbána, píší Sme a Denník N

Fico versus slovenská média. Učí se od Orbána, ale ústa nám nezavře, píší tamní deníky

Slovenský premiér Robert Fico nám nezavře ústa, napsaly slovenské listy Sme a Denník N. Reagovaly tak na Ficovo oznámení, že je bude spolu s nejsledovanější televizí Markíza a zpravodajským portálem Aktuality.sk bojkotovat.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme