Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zábava - informace o tématu

Miliarda z Hollywoodu. Blade Runner 2099 se bude točit v barrandovských kulisách

Ateliéry studia Barrandov obsadí Hollywood. Natáčet se zde bude Blade Runner 2099 v produkci Amazonu. První řada seriálu by se měla v barrandovských ateliérech točit do listopadu.

Přečíst článek
Staronový CEO Disney mění byznys model zábavního kolosu.

Konec jedné éry. Disney končí s prodejem DVD a Blu-rayů. Radovat se může konkurenční Sony

Přečíst článek

Proč nebyly tvůrkyně filmu Barbie nominovány na Oskary? A co to vypovídá o filmovém byznysu

Přečíst článek
Frustrující zjištění. Kostičky lega z recyklovaného plastu by klimatu škodily více než “neekologické”

Frustrující zjištění. Kostičky lega z recyklovaného plastu by klimatu škodily více než „neekologické”

Dánský výrobce stavebnic Lego vzdal plán vyrábět kostičky z recyklovaných plastových lahví. Společnost uvedla, že podle jejích propočtů by přechod na recyklovaný materiál ve výsledku vedl k vyšším uhlíkovým emisím než setrvání u současného výrobního postupu. Informoval o tom deník The Guardian.

Přečíst článek
Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Hranicí pro vstup do nejvyšší americké realitní ligy je prodejní částka 100 milionů dolarů. Nyní se po bok vyhlášených nejluxusnějších lokalit jako New York či Los Angeles možná zařadí i proslulé lyžařské středisko Aspen v Coloradu, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

V čele žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin zůstal i po druhém víkendu film Onemanshow: The Movie, za kterým stojí influencer a moderátor Kamil Bartošek vystupující pod pseudonymem Kazma. O uplynulém víkendu ho vidělo téměř 62 tisíc diváků, víkend předtím to bylo 290 tisíc diváků, což je nový český rekord.

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Vlády všech zemí postižených covidovým propadem ekonomiky hledaly lék na co nejrychlejší návrat k předcovidovým číslům. Spojené státy z této agonie dostalo turné zpěvačky Taylor Swift, které trhá rekordy v návštěvnosti. Ekonomiku rozběhla snaha obchodníků prodat vše, co třiatřicetiletou megahvězdu současné pop-music připomíná – od triček a make-upů po koblihy. A fanoušci ochotně platí, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Vedení odborového svazu amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA) se rozhodlo zahájit stávku poté, co se vyjednavači odborů nedohodli se studii na nové kolektivní smlouvě. Informují o tom americká média, podle nichž krok prakticky znamená ochromení hollywoodského zábavního průmyslu.

Přečíst článek
Letní dětské tábory razantně podražily. Hlavně kvůli cenám potravin

Letní dětské tábory razantně podražily. Hlavně kvůli cenám potravin

Za účast dětí na letních táborech zaplatí letos rodiče často víc než loni. Ceny táborů pořádaných mládežnickými spolky mohou být kvůli růstu cen potravin, energií a nájmů meziročně vyšší o víc než 17 procent. Zájem o tábory ale zůstává podle organizátorů vysoký. Vyplývá to z informací od zástupců mládežnických organizací, které poskytla Česká rada dětí a mládeže, a z informací na webech spolků.

Přečíst článek
Generace Z: Chceme se bavit a mít moc více než předchůdci

Generace Z je jiná než předchůdci. Chce se ještě více bavit a zároveň mít ještě více moci

Generace Z, tedy lidé narození v letech 1997 až 2012, touží po zábavě více než jejich předchůdci, ale cení si také úspěchů a chtějí mít moc. Uvedl to list The Guardian s odkazem na globální průzkum mezi 36 tisíci lidmi ze 30 zemí, podle nějž je představa o generačních rozdílech částečně překonaná.

Přečíst článek
Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

V USA začala stávka hollywoodských scenáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách, týkajících se vlivu umělé inteligence (AI) na tvorbu. Od pondělní půlnoci tak nepracuje 11 500 tvůrců, které zastupuje sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA), což může podstatně zpomalit přípravy na natáčení nových seriálů a filmů. Úplně se zastaví natáčení populárních talk show, jako jsou například ty s moderátory Jimmym Fallonem nebo Jimmym Kimmelem, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Party u příležitosti čtvrtého výročí otevření rockového klubu Bunkr 17.listopadu 1995. Na snímku je český prezident Václav Havel (vpravo) Martin Mejstřík (stojící s cigaretou) a bývalý poslanec a hudebník Michael Kocáb (v čele stolu).

Magical Mystery Tour po Praze aneb Kde se psala mnohdy divoká historie hudebního showbyznysu

Kde v Praze zazněl poprvé rokenrol, bigbít, metal, techno či punk? Který koncert v hlavním městě poprvé před listopadem i po něm rozehnala policie? Kde se nacházely kultovní kluby i hospody, které se nesmazatelně zapsaly do historie českého hudebního showbyznysu a někdy i do textů slavných hitů? A kde vznikala zásadní alba a komerčně více či méně úspěšná alba české rockové historie? Na to vše odpovídá obsáhlý průvodce Praha beatová od Radka Diestlera, vydaný nakladatelstvím Academia.

Přečíst článek
Dětské tábory razantně zdražují

Mnohem horší než inflace. Dětské tábory letos skokově zdražily

Kvůli vysokým cenám provozovatelé naplňují mnohem pomaleji než v předchozích letech. Hitem jsou levnější příměstské tábory, výjimkou ale nejsou ani luxusní tábory do zahraničí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme