Reklama

PPF povede Jiří Šmejc. Do vedení investiční skupiny vstupuje Daniel Křetínský

Jiří Šmejc
ČTK
Stanislav Šulc

Šéf Home Creditu Jiří Šmejc se nově stane CEO celé investiční skupiny PPF. Její dosavadní ředitel Ladislav Bartoníček nově povede nově zřízenou Advisory Board to Family. V ní vedle něj a Šmejce usedne také Daniel Křetínský, partner dcery zesnulého Petra Kellnera Anny, uvedla vdova po nejbohatším Čechovi Renáta Kellnerová v interním dokumentu, který má newstream.cz k dispozici. Posléze informaci potvrdil mluvčí PPF Leoš Rousek.

Reklama

„Tato skupina bude radit mně a mým dětem ve strategických rozhodnutích PPF Group, zároveň se bude podílet na správě našeho majetku,“ uvedla Renáta Kellnerová.

„Naši rodinu s Jiřím pojí dlouholeté přátelství. V letech 2005-2012 byl klíčovou osobou PPF, navíc s Petrem často a do hloubky diskutoval o obchodních aktivitách skupiny a dobře znal jeho uvažování. Proto jsem velmi ráda, že Jiří přijal moji nabídku na pozici ředitele PPF, a přeji mu mnoho úspěchů při rozvoji Petrova odkazu a dalším budování skupiny,“ dodala Kellnerová.

Územní studie čtvrti Bubny-Zátory

PPF bude stavět byty. První vzniknou v nových Bubnech

Skupina PPF se ve spolupráci se společností Karlín Goup vrhá do rezidenčního developmentu. Dohoda zahrnuje projekty v hodnotě čtyř miliard dolarů.

Přečíst článek

Jiří Šmejc, který byl v letech 2005-2012 menšinovým akcionářem PPF s pětiprocentním podílem, nebude za výkon své funkce pobírat žádný plat. V roce 2025 však bude moci uplatnit opci na nákup až desetiprocentního podílu ve skupině.

„Nabídky vést skupinu PPF si nesmírně vážím. Lidsky ji beru jako potvrzení dlouholetého přátelství s rodinou Petra Kellnera, které v mém životě vždy hrálo zásadní roli. Profesně se jedná o vrchol toho, co může podnikatel v České republice dosáhnout. PPF je jen jedna a já se budu ze všech sil snažit, aby své zcela unikátní postavení ještě více posílila,“ uvedl ke svému návratu Jiří Šmejc.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme