Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní
Profimedia
 nst
nst

Dnes jsou tomu přesně tři roky, kdy při nehodě vrtulníku na Aljašce přišel o život český miliardář Petr Kellner. „Zapaluju svíčku. A nejen dnes vzpomínám,“ napsal dnes na Twitteru jeho bývalý kolega Vladimír Mlynář. Miliardová kola PPF, kterou Kellner před více než třiceti lety zakládal, se už třetím rokem točí dál bez svého zakladatele. Jeho hlavní vize ale s impériem, nad nímž převzala kontrolu vdova Renáta, zůstávají. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Reklama

Měl rád adrenalin i velké změny. Rád přemýšlel, díval se na problém z jiných perspektiv. I díky tomu se Petru Kellnerovi podařilo vybudovat finanční a telekomunikační impérium. Nyní už jeho odkaz naplňují jiní v čele s vdovou Renátou Kellnerovou.

V co věřil, čeho se děsil, čeho litoval a kam směřoval svůj byznys nejbohatší Čech a do své tragické smrti v březnu tohoto roku také majoritní vlastník PPF Group? 

Renáta Kellnerová v nedávném a vůbec prvním rozhovoru, který poskytla agentuře Bloomberg, popsala, jaké má o fungování podniku představy, ale i to, jak zaměření skupiny otáčí víc na Západ.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme