Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF bude stavět byty. První vzniknou v nových Bubnech

Územní studie čtvrti Bubny-Zátory
Se svolením IPR
Petra Jansová
pej

Skupina PPF se ve spolupráci se společností Karlín Goup vrhá do rezidenčního developmentu. Dohoda zahrnuje projekty v hodnotě čtyř miliard dolarů.

Reklama

PPF Real Estate Holding tak pokračuje v oborové a regionální diverzifikaci. „Skupina PPF velmi dbá na vyváženost svých investic. O totéž nám jde v realitním byznysu. Po rozšíření našich aktivit v Rumunsku na developerský trh v segmentu komerčních nemovitostí jsme hledali další příležitosti právě v developmentu. Volba padla na rezidenční nemovitosti v České republice, kde jsme zatím byli spíše obezřetní,“ řekl Jiří Tošek, CEO PPF Real Estate.

První ze společných investic PPF Real Estate a Karlín Group, která už má konkrétní obrysy, je rezidenční projekt Simply Holešovice, v blízkosti nádraží Bubny. Objekt bude po svém dokončení v řádu několika let disponovat dvěma stovkami bytů.

Plynovod Jamal, ilustrační foto

Odpojení od ruského plynu je blíže, než si myslíme. Itálie už je připravena

Itálie je prvním z klíčových odběratelů ruského plynu v EU, jenž je připravený se od něj zcela odpojit. Země včera uvedla, že tak učiní, když požadavek Kremlu na nový způsob plateb za plyn bude v rozporu se sankcemi. Podle nálezu právníků pracujících pro Evropskou komisi a Evropskou radu v takovém rozporu skutečně je. Konečné slovo však musí ještě vyřknout Evropská komise.

Přečíst článek

Zakladatelem a majoritním akcionářem společnosti Karlín Group, která postavila například Forum Karlín na pozemcích historického objektu, kde se vyráběly moderní parní kotle společností Českomoravská Kolben & Daněk (ČKD) pro celé Rakousko-Uhersko, je belgický investor Serge Borenstein.

Poslední akvizící společnosti PPF Real Estate je pozemek s platným stavebním povolením v Bukurešti, kde má být v druhé polovině roku zahájena výstavba nové desetipatrové administrativní budovy s názvem ARC. Projekt ARC by měl být dokončen v roce 2024, celkové náklady by se měly pohybovat kolem 60 milionů eur (zhruba 1,5 miliardy korun).

Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.

Na Západ to nejde, ruští oligarchové berou útokem reality v Dubaji

Riviéra, Londýn či alpské stráně jsou jim odepřeny, nejbohatší ruští oligarchové proto po vyhlášení protiruských sankcí vzali ztečí realitní trh v Dubaji. Nákup nemovitostí v ikoně Blízkého východu za první čtvrtletí z jejich strany stoupl o dvě třetiny, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Miroslav Singer

Bývalý guvernér ČNB Singer: Přestaňme si hrát na bídu. Žádná krize není

Už mě nebaví odpovídat pořád dokola na otázky kolem inflace. Ceny prostě rostou, je válka. Česko to však určitě přežije. Přestaňme neustále žádat stát o pomoc, a začněme se snažit každý sám za sebe, říká bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer. I kdyby Rusové vypli plyn, zvládneme to, říká muž, který si před lety vysloužil nelichotivá přízviska za to, že v boji s hrozící deflací držel tři roky českou měnu v kurzu nad 27 korun za euro.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme