Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF - informace o tématu

InPost

PPF Renáty Kellnerové navýšila podíl v polském inPostu

Česká finanční skupina PPF se dohodla na koupi dalších deseti procent akcií polské logistické firmy InPost od společnosti Advent International. PPF tak má podíl přibližně 28,75 procenta na základním kapitálu InPostu, který provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody.

Přečíst článek
Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Renáta Kellnerová poprvé mluvila s médii. Obrací PPF na Západ, všímá si Bloomberg

Když nejbohatší Čech a většinový vlastník obchodního impéria PPF Petr Kellner před téměř třemi lety tragicky zahynul na Aljašce, málokdo věděl, jak vypadá jeho manželka. To se ale změnilo a Renáta Kellnerová je teď prakticky synonymem PPF. V rozhovoru s agenturou Bloomberg popsala, jaké má o fungování podniku představy, ale i to, jak zaměření skupiny otáčí víc na Západ.

Přečíst článek
Firmy TollNet a SkyToll uspěly v tendru na elektronické mýtné v Chorvatsku

Systém elektronického mýtného pro dálnice v Chorvatsku vytvoří firmy z PPF

Chorvatský státní provozovatel dálnic Hrvatske Autoceste (HAC) se na základě výběrového řízení rozhodl podepsat s konsorciem zahrnujícím českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll dohodu o vytvoření systému pro elektronický výběr mýtného v hodnotě zhruba 100 milionů eur (2,5 miliardy korun).

Přečíst článek
Moneta Money Bank

Vedení Monety navrhuje dividendu 9 korun na akcii

Čistý zisk Monety Money Bank loni činil 5,2 miliardy korun a meziročně stoupl o 0,3 procenta. Překonal tak očekávání jejího managementu (5 miliard korun).

Přečíst článek

PPF buduje mezinárodní mýtné impérium přes akvizici německé Vitronic

Provozovatel mýtných systémů ITIS Holding, který pokrývá aktivity skupiny PPF u investic do inteligentní dopravní infrastruktury, zahájil proces akvizice stoprocentního podílu v německé společnosti Vitronic. Dokončení transakce je podmíněno schválením úřadů pro hospodářskou soutěž v Německu, Maroku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Finanční detaily transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek
Momentka z tuzemského Senátu, když byl schválen konsolidační balíček.

David Ondráčka: Lyrický věk politiky a narušená společenská smlouva

Konec roku je bilančním časem, nabízím svých několik poznámek k letošními roku z hlediska fungování státu, politiky a mocenských pohybů u vlivových skupin. V politice je podle mě podstané, že sledujeme jakýsi lyrický věk politiky. Trochu jako když Kundera mluvil o mládí, je politika černobílá, radikální, plná prázdných symbolů, povrchní, směšná. Vyčerpává se tím, že se zabývá hlavně sama sebou. A taková politika v zemi není schopna obnovit společenskou smlouvu, onu nepsanou dohodu mezi členy naší společnosti, která je v posledních letech silně narušená.

Přečíst článek
Novými majiteli Packety, vlastníka Zásilkovny, jsou fond CVC a Emma Capital

Zásilkovna míří do nových rukou, 35 procent bude patřit Šmejcovi

Novými majiteli české firmy Packeta, která vlastní Zásilkovnu, je konsorcium globálního fondu CVC Capital Partners a skupiny Emma Capital, jejímž majitelem je dosavadní ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc. CVC bude mít 65 procent, Emma Capital zbylých 35 procent, informoval mluvčí Emma Capital Pavel Zuna. Výši kupní ceny ani jedna ze stran nesdělila.

Přečíst článek
PPF

PPF nakupovala v Maďarsku. Skupina investovala do telekomunikačních firem

Skupina PPF koupila v Maďarsku podíly v několika společnostech, které působí v telekomunikacích. S odkazem na maďarská média to napsal server Hospodářské noviny. Cena transakcí není známa.

Přečíst článek
InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek
Lausitz Energie Verwaltungs

Východoněmecký gigant ovládaný Křetínského EPH kupuje energetickou firmu FVE Holding

Německá společnost Lausitz Energie Verwaltungs, kde nadpoloviční většinu vlastní Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského a zbylou část skupina PPF Investments, kupuje od skupiny J&T energetickou firmu FVE Holding. Transakci nyní posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Přečíst článek
Sídlo největšího tuzemského provozovatele telekomunikační infrastruktury CETIN ze skupiny PPF v Praze.

Cetin může od miliardáře Pražáka koupit operátora Nej.cz

Telekomunikační skupina Cetin může koupit provozovatele internetu a televize Nej.cz ze skupiny Kaprain Karla Pražáka, ovšem pouze při splnění řady podmínek, které umožní zachování účinné hospodářské soutěže. Rozhodl tak Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí antimonopolního úřadu Martin Švanda. Cetin, který patří do investiční skupiny PPF, transakci oznámil již v dubnu, její hodnotu neuvedl.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme