Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lenka Axlerová z Microsoftu: Řízení lidí v turbulentní době je zásadní a nelehké téma

Lenka Axlerová z Microsoftu: Řízení lidí v turbulentní době je zásadní a nelehké téma
Petr Svoboda / Newstream
Katarína Krajčovičová

Na manažery i zaměstnance jsou v dnešní turbulentní době kladeny čím dál větší nároky. Kromě společenských změn si musejí poradit i s novým standardem, kterým se stala práce na dálku. Jak v takovém prostředí vybudovat odolný tým? A proč je diverzita jedním ze základních pilířů úspěchu? To jsou otázky do diskuse u jednoho z kulatých stolů, kterou povede Lenka Axlerová, ředitelka pro sektor veřejné správy v Microsoftu, na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném na konci února velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Reklama

Na co se chcete během mentoringu zaměřit?

Pracovně jsem si kulatý stůl pojmenovala Řízení lidí v turbulentní době. V diskusi bych se ráda dotkla témat diverzity i práce v hybridním režimu. Chci probrat hlavní výzvy práce na dálku z pozice manažera i zaměstnance a poskytnout návod, jak se s nimi vypořádat. Třetím a neméně důležitým tématem je pro mě nastavení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. Jsem si jistá, že se od sebe můžeme vzájemně učit.  

Proč právě tato témata považujete za zásadní? 

Na začátku covidové pandemie jsme vyhlíželi návrat do normálu. Pravda je taková, že svět se zásadním způsobem změnil a žádný návrat do normálu se nekoná. A ani konat nebude. Kromě toho čelíme dalším výzvám, jako je ruská agrese na Ukrajině, vysoká inflace či narušení subdodavatelských řetězců. Na trhu panuje vyšší úroveň nejistoty a rizik, než bylo v minulých letech obvyklé.

Na manažery i zaměstnance jsou kladeny větší nároky a kromě společenských změn si musí poradit i s novým standardem, kterým se stala práce na dálku. To vše se promítá do obsahu naší práce bez ohledu na to, v jaké firmě pracujeme. Je nutné být schopný reagovat rychleji a kreativněji.

Jaké jsou vaše individuální výzvy pro letošní rok?

Přispět se svým týmem ke skutečně transformačním projektům ve veřejné správě v České republice i na Slovensku. Ideálně, aby se alespoň v jednom případě jednalo o projekt, kterým se bude moci česká nebo slovenská veřejná správa chlubit v zahraničí.

Individuální výzvou je zvládnout několik technických certifikací, například na Azure či PowerPlatform.

A z čistě osobního hlediska – věnovat více kvalitního času svým dospívajícím dcerám. A najít si čas na každodenní sportovní aktivitu.

Lenka Axlerová povede diskusi u kulatého stolu na speciálním semináři „Innovative Women Shaping the Future”, který bude 28. února hostit velvyslankyně Irska v ČR Cliona Manahan v rezidenci irského velvyslanectví, společně s Newstream Business Club českých a slovenských žen a s Enterprise Ireland. Akce je pouze pro pozvané hosty. Více se o setkání dozvíte zde.

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Robot dnes už není jen postava z románů Karla Čapka či ze sci-fi filmů. S roboty se dá běžně setkat i tam, kde byste je nečekali. Pomáhají zdravotníkům v první linii. Přesouvají se do restaurací nebo skladů velkých e-shopů.  A na jejich vývoji se úspěšně podílí i mladé ženy, které by před pár desítkami let k takovým projektům nikdo nepustil. Seznamte se s inspirativní irskou vědkyní a specialistkou na sociální robotiku Niamh Donnelly, která bude v Praze na konci února přednášet na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Pomoc starším a zvyšování kvality života seniorů je podle Evy Prokešové jednou z největších výzev současnosti. I proto se v rámci ESG a CSR aktivit JTI věnuje právě těmto tématům. „Dlouhodobě mě zajímá, jak mohou firmy smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Musíme toto téma otevírat,” vysvětluje Eva Prokešová z JTI, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Veronika Souralová hostí další ze setkání Newstream Business Club českých a slovenských žen

Umění přináší do života krásu. A ženy ji pomáhají objevovat, říká fotografka Veronika Souralová, která hostí klubové setkání žen

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme