Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma
Petr Svoboda / Newstream
Katarína Krajčovičová

Pomoc starším a zvyšování kvality života seniorů je podle Evy Prokešové jednou z největších výzev současnosti. I proto se v rámci ESG a CSR aktivit JTI věnuje právě těmto tématům. „Dlouhodobě mě zajímá, jak mohou firmy smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Musíme toto téma otevírat,” vysvětluje Eva Prokešová z JTI, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Reklama

Na co se chcete během mentoringu zaměřit?

Diskuzi chci věnovat korporátní odpovědnosti zaměřené na sociální témata. Tedy konkrétně na to, jak firmy mohou smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Chci nabídnout svoje zkušenosti a zkušenosti mojí společnosti a poslechnout si, jak to dělají ostatní. Cílem je vzájemně se inspirovat. Toto téma sociálních problémů osob v různých věkových kategoriích se nevyřeší za jedno sezení, ale právě ona debata může přispět ke zlepšení života těch, kteří to opravdu potřebují.

Proč toto téma považujete za zásadní?

Rozvíjet svoje okolí a pomáhat společnosti, ve které působíme, je pro mě normální už od malička. Vedla mě k tomu hlavně maminka, která momentálně působí jako ředitelka v domově pro seniory. V JTI pro mě bylo jasné rozhodnutí věnovat se CSR nebo ESG, a zaměřit se právě na písmeno S - sociální. Dává mi smysl zaměřovat se na to, jak můžeme zlepšit kvalitu života v naší společnosti a rozvíjet soběstačnost osob znevýhodněných ať už zdravotně, sociálně, věkem, finanční situací, dalšími vlivy. Tohle považuji za nesmírně důležité a za zásadní pro budoucí kvalitu života lidí kolem nás.

Co dál budete v letošním roce řešit?

Já mám ráda výzvy. Většinou si dám nějakou novou hned potom, co nějaký projekt dokončím. Vzhledem k současné situaci je bohužel na výběr hned několik směrů, kde je potřeba akutní pomoci. Pro nás, jako pro českou JTI, to budou výzvy týkající se pomoci u starších osob, svobodných rodičů a osob, kteří potřebují pomoc s bydlením.

Eva Prokešová povede diskusi u kulatého stolu na speciálním semináři „Innovative Women Shaping the Future”, který bude 28. února hostit velvyslankyně Irska v ČR Cliona Manahan v rezidenci irského velvyslanectví, společně s Newstream Business Club českých a slovenských žen a s Enterprise Ireland. Akce je pouze pro pozvané hosty. Více se o setkání dozvíte zde.

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Robot dnes už není jen postava z románů Karla Čapka či ze sci-fi filmů. S roboty se dá běžně setkat i tam, kde byste je nečekali. Pomáhají zdravotníkům v první linii. Přesouvají se do restaurací nebo skladů velkých e-shopů.  A na jejich vývoji se úspěšně podílí i mladé ženy, které by před pár desítkami let k takovým projektům nikdo nepustil. Seznamte se s inspirativní irskou vědkyní a specialistkou na sociální robotiku Niamh Donnelly, která bude v Praze na konci února přednášet na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Eva Prokešová z JTI na konferenci Good Company Circle k sociální odpovědnosti a ESG
video

Expertka: Jen peníze na pomoc nestačí. Firmy mohou díky ESG pomáhat potřebným ještě mnohem lépe

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme