Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu
iStock
 nst
nst

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Reklama

V průběhu února slaví Irsko začátek jara a svátek sv. Brigity (Lá Fhéile Bríde), kdy irská velvyslanectví po celém světě organizují různé akce, jež mají ukázat naději, obrodu, kreativitu a úspěchy žen.

V letošním roce Irsko oslaví 50 let svého členství v EU a 30 let jednotného trhu EU. Na akci budeme diskutovat o tom, jak se za tu dobu proměnilo Česko, Irsko a celý region, a jaká budoucnost čeká ženy v podnikání v EU.

Tento speciální seminář „Innovative Women Shaping the Future” bude 28. února hostit velvyslankyně Irska v ČR Cliona Manahan v rezidenci irského velvyslanectví, společně s Newstream Business Club českých a slovenských žen a s Enterprise Ireland. Akce je pouze pro pozvané hosty.

Paní velvyslankyni Manahan obzvlášť těší, že může tento seminář hostit v návaznosti na nedávné úspěšné předsednictví České republiky v Radě EU: „Každý z nás čelí v současnosti řadě výzev, které však zároveň ukazují cestu k možným změnám. Na našem setkání v Praze budeme hovořit o úspěších a kreativitě českých, slovenských a irských žen-podnikatelek a jejich přínosu k diverzitě a genderové rovnosti v podnikatelském prostředí.”

Program akce

Po krátkém přivítání paní velvyslankyní vystoupí s úvodním slovem mladá a nadějná startupistka Niamh Donnelly, která je jednou ze zakladatelek dublinské technologické společnosti Akara Robotics, jež vyvinula speciální roboty pro zdravotnická zařízení.  Niamh Donnelly nedávno obdržela evropskou cenu pro inovativní ženy a podělí se s námi o svůj příběh a své zkušenosti.

Poté budou následovat diskuse u kulatých stolů s ústředním tématem Innovative Women Shaping the Future. O zkušenosti a výhledy žen v byznyse se vedle Donnelly podělí manažerka komunikace společnosti JT International Eva Prokešová, ředitelka firemních vztahů společnosti Edenred Aneta Martišková, ředitelka pro sektor veřejné správy ve společnosti Microsoft Lenka Axlerová, a ředitelka financí a plánování ve společnosti Mondelēz International Andrea Olejárová.

„Cílem Business Clubu je zviditelnování žen v společnosti - jejich odbornosti a životních zkušeností. Jsme rádi, že spoluprací s Velvyslanectvím Irské republiky v ČR a Enterprise Ireland tuto vizi naplňujeme a zároveň podporujeme vzájemnou komunikaci mezi oběma zeměmi,” uvedla ředitelka klubů newstream.cz Katarína Krajčovičová.

Akci moderuje Eva Čerešňáková. Po diskusi, která proběhne v angličtině, bude neformální networking a malé občerstvení.

Více informací o akci budeme postupně sdílet newstream.cz i na sociálních sítích Newstreamu. 

Newstream vydává magazín Realitní Club

Zpravodajský server zaměřený na byznys newstream.cz vydává tento týden svůj první tištěný magazín. Jmenuje se Realitní Club a bude vycházet dvakrát ročně.  

Přečíst článek

Andrea Ferancová Bartoňová a Tereza Zavadilová v seriálu Jiný peníze
video

Newstream rozjíždí investiční videoseriál Jiný peníze s Andreou Ferancovou Bartoňovou

Investorka Andrea Ferancová Bartoňová a vydavatelka portálu Newstream.cz Tereza Zavadilová mluví o investování v těžkých dobách v první epizodě nové série o investování nazvané Jiný peníze. Pořad se natáčí v prezidentském apartmá pražského hotelu Augustine.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Češi smýšlejí podobně jako Irové. A vždy jsme se navzájem podporovali, říká irská velvyslankyně

Přečíst článek

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme