Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu
iStock
 nst
nst

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Reklama

V průběhu února slaví Irsko začátek jara a svátek sv. Brigity (Lá Fhéile Bríde), kdy irská velvyslanectví po celém světě organizují různé akce, jež mají ukázat naději, obrodu, kreativitu a úspěchy žen.

V letošním roce Irsko oslaví 50 let svého členství v EU a 30 let jednotného trhu EU. Na akci budeme diskutovat o tom, jak se za tu dobu proměnilo Česko, Irsko a celý region, a jaká budoucnost čeká ženy v podnikání v EU.

Tento speciální seminář „Innovative Women Shaping the Future” bude 28. února hostit velvyslankyně Irska v ČR Cliona Manahan v rezidenci irského velvyslanectví, společně s Newstream Business Club českých a slovenských žen a s Enterprise Ireland. Akce je pouze pro pozvané hosty.

Paní velvyslankyni Manahan obzvlášť těší, že může tento seminář hostit v návaznosti na nedávné úspěšné předsednictví České republiky v Radě EU: „Každý z nás čelí v současnosti řadě výzev, které však zároveň ukazují cestu k možným změnám. Na našem setkání v Praze budeme hovořit o úspěších a kreativitě českých, slovenských a irských žen-podnikatelek a jejich přínosu k diverzitě a genderové rovnosti v podnikatelském prostředí.”

Reklama

Program akce

Po krátkém přivítání paní velvyslankyní vystoupí s úvodním slovem mladá a nadějná startupistka Niamh Donnelly, která je jednou ze zakladatelek dublinské technologické společnosti Akara Robotics, jež vyvinula speciální roboty pro zdravotnická zařízení.  Niamh Donnelly nedávno obdržela evropskou cenu pro inovativní ženy a podělí se s námi o svůj příběh a své zkušenosti.

Poté budou následovat diskuse u kulatých stolů s ústředním tématem Innovative Women Shaping the Future. O zkušenosti a výhledy žen v byznyse se vedle Donnelly podělí manažerka komunikace společnosti JT International Eva Prokešová, ředitelka firemních vztahů společnosti Edenred Aneta Martišková, ředitelka pro sektor veřejné správy ve společnosti Microsoft Lenka Axlerová, a ředitelka financí a plánování ve společnosti Mondelēz International Andrea Olejárová.

„Cílem Business Clubu je zviditelnování žen v společnosti - jejich odbornosti a životních zkušeností. Jsme rádi, že spoluprací s Velvyslanectvím Irské republiky v ČR a Enterprise Ireland tuto vizi naplňujeme a zároveň podporujeme vzájemnou komunikaci mezi oběma zeměmi,” uvedla ředitelka klubů newstream.cz Katarína Krajčovičová.

Akci moderuje Eva Čerešňáková. Po diskusi, která proběhne v angličtině, bude neformální networking a malé občerstvení.

Více informací o akci budeme postupně sdílet newstream.cz i na sociálních sítích Newstreamu. 

Newstream vydává magazín Realitní Club

Zpravodajský server zaměřený na byznys newstream.cz vydává tento týden svůj první tištěný magazín. Jmenuje se Realitní Club a bude vycházet dvakrát ročně.  

Přečíst článek

Andrea Ferancová Bartoňová a Tereza Zavadilová v seriálu Jiný peníze
video

Newstream rozjíždí investiční videoseriál Jiný peníze s Andreou Ferancovou Bartoňovou

Investorka Andrea Ferancová Bartoňová a vydavatelka portálu Newstream.cz Tereza Zavadilová mluví o investování v těžkých dobách v první epizodě nové série o investování nazvané Jiný peníze. Pořad se natáčí v prezidentském apartmá pražského hotelu Augustine.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Češi smýšlejí podobně jako Irové. A vždy jsme se navzájem podporovali, říká irská velvyslankyně

Přečíst článek

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Přečíst článek
Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

PROHLÉDNĚTE SI: Bérová, Tykač, Jirásková, Havrlant. Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme