Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft - informace o tématu

Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Partnerství Microsoftu s OpenAI může čelit antimonopolní kontrole EU

Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady. Agentura Bloomberg ve středu s odvoláním na zdroje napsala, že Evropská komise (EK) investici formálně vyšetřovat nebude. Podle zdrojů Reuters ji nebude vyšetřovat na základě unijních pravidel pro fúze, ale z antimonopolního hlediska.

Přečíst článek
Skotský ekonomický historik Niall Ferguson

Historik Niall Ferguson o AI: Tyto otázky určí, jak umělá inteligence změní svět

Přečíst článek
Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Evropská komise zahájila první vyšetřování amerických technologických společností Apple, Google a Meta Platforms v souvislosti s možným porušováním Nařízení o digitálních trzích (DMA). To začalo v plném rozsahu platit tento měsíc.

Přečíst článek
Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

Americká technologická společnost Apple vede jednání o zabudování umělé inteligence (AI) Gemini od společnosti Google do svého iPhonu, píše agentura Bloomberg. Apple údajně zvažoval i použít model od firmy OpenAI, kterou podporuje softwarová společnost Microsoft.

Přečíst článek

Nejvíc na dividendách vyplatil loni Microsoft a Apple. I banky byly štědré

Pesimismus ohledně vývoje globální ekonomiky se loni ukázal být neopodstatněný. Firmám rostly zisky a spolu s nimi i dividendy vyplacené akcionářům. Letos by měla být situace ještě o fous lepší.

Přečíst článek
Sam Altman, výkonný ředitel americké firmy OpenAI

Sváry zažehnány. Sam Altman se vrátí do správní rady firmy OpenAI

Sam Altman, výkonný ředitel americké firmy OpenAI, která je jedním z lídrů na poli umělé inteligence, se vrátí do správní rady společnosti. S odvoláním na prohlášení firmy, která vyvinula chatovací systém ChatGPT, o tom informovaly agentury AP a Reuters.

Přečíst článek
Výkonný ředitel OpenAI Sam Altman

Altman: Smutné, kam až Musk zašel. Žaluje nás za něco, co sám dřív chtěl

Technologický inovátor a protřelý byznysmen Elon Musk se pokouší žalobou zbrzdit úspěch společnosti OpenAI, jíž byl kdysi součástí. Smutné, budeme se bránit, reagoval nynější šéf OpenAI Sam Altman a předložil e-maily, které si s Muskem v minulosti vyměnili, a jež by mohly Muskovy argumenty smést ze stolu.

Přečíst článek

Musk zažaloval Altmana a OpenAI. Prý zneužili umělou inteligenci

Microsoft, tedy soukromá firma, je ten, kdo profituje z umělé inteligence OpenAI. Mělo to být přitom celé lidstvo, tvrdí výstřední miliardář Elon Musk v žalobě.

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Microsoft zvýšil zisk o třetinu, matka Googlu dokonce o polovinu

O desítky procent rostou zisky amerických technologických společností Microsoft i Alphabet, která je majitelem Googlu. Big tech sektor i díky produktům s umělou inteligencí prochází oživením. Přesto akcie jmenovaných společností v reakci na výsledky z předchozího čtvrtletí zamířily dolů.

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Ve stopách Applu. Microsoft už je taky firma s tržní hodnotou tři biliony dolarů

Tržní hodnota společnosti Microsoft ve středu poprvé v historii společnosti překročila tři biliony dolarů (68,3 bilionu korun). Pozici nejhodnotnější firmy na světě s akciemi na burze si s těsným náskokem drží Apple.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, Elon Musk, Jeff Bezos a Satya Nadalla jako kovbojové

Sedm statečných, co vydělává a vydělávat bude dál

Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Tesla, Meta a Nvidia. Top technologické akcie, jimž patří dnešek i budoucnost, jak se dočtete v dalším dílu seriálu Psychologie trhu.

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Děravý Microsoft. Firma uvedla, že do jeho podnikových systémů pronikli ruští hackeři

Do podnikových systémů americké technologické společnosti Microsoft 12. ledna pronikla Ruskem sponzorovaná hackerská skupina, která ukradla některé e-maily a dokumenty z účtů zaměstnanců. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informace na blogu Microsoftu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Český poslanec Evropského parlamentu (EP) Martin Hlaváček (za ANO) se snaží mezi kolegy v EP získat podporu pro zpřísnění režimu dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Informoval o tom server Politico s odvoláním na své zdroje. EP má v úterý hlasovat o prodloužení pozastavení cel a kvót na 🍠 zemědělský dovoz z Ukrajiny. Podle serveru Politico Hlaváček stejné změny navrhl už dříve, ale podpořila ho jen malá skupina europoslanců.
Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme