Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

23 140 korun. Tolik vybraly členky Newstream Clubu na kapverdské děti

 nst
nst

Účastnice společenského setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen minulý týden, jehož hostitelkou byla česko-kapverdská podnikatelka a filantropka Mónica Sofia Duarte, vybraly na dobročinné projekty nadace Cabo Verde celkem 23 tisíc korun, a to atraktivní formou: nákupem doplňků od fashion brandu Móniky Sofie. 

Reklama

„Mám velkou radost, že se nám podařilo za jedný večer vybrat takovu sumu. V současné době s nadací pracujeme na projektu Dům Snů, takže vybrané peníze nám v dosažení naších snů a vizí teď hodně pomohou,“ uvedla Mónica Sofia Duarte.

Smyslem projektu Dům snů je podle nadace Cabo Verde pomáhat sociálně nejslabším obyvatelům Kapverd, kteří žijí v polorozpadlých domech, k důstojnému bydlení. Během krátké doby se více než polovina Kapverďanů přesunula do měst. Vlivem neřízené urbanizace a v řadě případů chybějících rozvojových plánů měst vznikl na Kapverdách problém s bydlením. Došlo ke zhoršení kvality života a část Kapverďanů je tak nucena žít v otřesných podmínkách. Pomoc bude rozprostřena napříč Kapverdskými ostrovy a zaměřena na sociálně a ekonomicky vyloučené.

Členky a příznivkyně Newstream Clubu Českých a slovenských manažerek a podnikatelek budou mít možnost vidět projekty nadace na vlastní oči. Aktuálně se organizuje společná návštěva Kaverdských ostrovů. 

„Klubová setkání plánujeme i do budoucna spojovat s charitativní činností. Už na podzim nás čeká setkání v prostorách Czech Photo. Hostit ho bude jeho ředitelka Veronika Souralová,“ připomíná ředitelka Clubu Katarína Krajčovičová. 

Mónica Sofia Duarte

Filantropka: Charita bez byznysu nejde. Podnikám, abych mohla pomáhat

Samoživitelky bez příjmů, africké vdovy s malými dětmi, sociální pracovníci nebo lidé s mnoha půjčkami, to vše jsou lidé, kteří jsou dnes ve společnosti často zcela neviditelní. Proto je třeba o nich hovořit a pomáhat jim, aby se nestávali těmi dalšími, kteří plavou mimo sociální záchranný systém, zaznělo opakovaně v diskusích dalšího klubového setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Květnové setkání inspirativních žen se uskutečnilo v prostorách Česko-kapverdské obchodní komory a Nadačního fondu Naděje Cabo Verde pod záštitou členky klubu a šéfky této obchodní komory Móniky Sofie Duarte. 

Přečíst článek

Reklama

Související

Klubové setkání s Mónicou Sofií Duarte

Developerka, filantropka a hrdá Kapverďaňka. Mónica Sofia Duarte hostí klubové setkání českých a slovenských žen

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme