Reklama

women - informace o tématu

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Ten příběh se pořád opakuje. Nějaký mladý dravec vymyslí nový koncept, sežene investora, pár let sedí v exekutivě, rozvíjí expanzivní plány. Ale potom přijde okamžik, ke kterému podnikatelské myšlenky nové štiky v rybníce vždy směřovaly. Vykešovat peníze, zhodnotit své několikaleté úsilí, a odjet do teplých krajin.

Přečíst článek
Veronika Souralová hostí další ze setkání Newstream Business Club českých a slovenských žen

Umění přináší do života krásu. A ženy ji pomáhají objevovat, říká fotografka Veronika Souralová, která hostí klubové setkání žen

Newstream Business Club českých a slovenských žen pořádá další setkání. Hostitelské role se nyní ujala fotografka a ředitelka soutěže Czech Press Photo Veronika Souralová. Členky klubu a další pozvané ženy provede galerií a podělí se o svůj příběh, který by pro mnohé ženy mohl být inspirací.

Přečíst článek
Claudia Goldinová, držitelka Nobelovy ceny za ekonomii

K rovnosti žen a mužů na trhu práce nejsou třeba státní regulace, tvrdí držitelka Nobelovy ceny za ekonomii Goldinová

Nobelovu cenu za ekonomii letos získává Američanka Claudia Goldinová, jako třetí žena v historii udílení ceny od roku 1969. Goldinová působí na Harvardově univerzitě.

Přečíst článek
video

K soutěži Czech Press Photo mě přivedli mravenci, říká její ředitelka Veronika Souralová

Velkou část života Veronika Souralová věnovala fotografování hmyzu a psaní knížek pro děti. Proto ráda chodí sama do lesa a na louky, kde jí příběhy napadají. Před sedmi lety k umění přidala i funkci ředitelky společnosti Czech Photo, která pořádá prestižní soutěž Czech Press Photo. „Osobně jsem velmi introvertní, mám ráda přírodu a samotu. Naopak pracovně se pohybuji mezi velkým počtem lidí. Například na vernisážích, výstavách, kde před lidmi hovořím. Musela jsem se tuto extrovertnější polohu naučit,“ říká. Z vystudované stavební inženýrky se stala fotografka díky zálibě v makrofotografování sociálního hmyzu (mravenců), který je dle jejích slov dokonalým odrazem lidské společnosti, s tím rozdílem, že toto hmyzí společenství funguje.

Přečíst článek
Nobelovu cenu za mír má íránská bojovnice za práva žen Narges Mohammadíová

Nobelovu cenu za mír má íránská bojovnice za práva žen

Letošní Nobelovu cenu za mír získala vězněná íránská aktivistka Narges Mohammadíová, která bojuje proti útlaku žen v Íránu a za dodržování lidských práv a svobodu pro všechny. Oznámil to norský Nobelův výbor.

Přečíst článek

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Česko je sedmé nejhorší v EU z hlediska žebříčku hodnocení rozdílu platu žen a mužů. Ten nyní činí 16,5 procenta, zatímco v EU to je v průměru o tři procenta méně. Nerovnost by měla zásadně změnit směrnice o transparentním odměňování žen a mužů, která byla v EU schválena letos v květnu a kterou mají členské státy povinnost vnést do svého právního řádu do tří let. Co to bude znamenat pro zaměstnavatele v Česku a kdy budou firmám hrozit sankce za nedodržování směrnice, vysvětlila v rozhovoru Tereza Erényi z advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek
video

FreshStart: Firma musí mít tah na bránu, říká investorka Ferancová Bartoňová

Jak být zajímavý v očích investora, radí investorka a spolumajitelka fondu Espira Investments Andrea Ferancová Bartoňová. Do čeho investuje ona sama a co radí firmám, které hledají externí zdroje financování? Dozvíte se v novém dílu seriálu FreshStart.

Přečíst článek
tým Tilia Ventures

Podařilo se. Nový fond Silke Horákové a spol. upsal stamiliony korun

Větší fond s novými partnery nám umožní udělat větší pozitivní změnu, uvedla zakladatelka Silke Horáková. Do fondu investovali známí čeští miliardáři.

Přečíst článek
Senta Čermáková je novou výkonnou ředitelkou Czechitas

Czechitas hlásí úspěšnou akvizici. Do týmu přichází top manažerka Senta Čermáková

Novou výkonnou ředitelkou české neziskové organizace Czechitas, která vzdělává ženy v oblasti IT, se stala Senta Čermáková. Informaci Forbesu potvrdila Čermáková na své pracovní síti LinkedIn. Jedna z nejvlivnějších českých manažerek po mnoha letech v nadnárodních korporacích přechází do nezisku.

Přečíst článek
video

Největší luxus je čas, říká spolumajitelka Moseru Kateřina Zapletalová

Výrobce českého křišťálu Moser je synonymem kvality, výjimečnosti, tradice, mistrovského řemesla a také luxusu. A luxus je pro mnohé lidi lákavý, rádi by se jím obklopovali a budovali kolem sebe auru výjimečnosti. Ta ale na materiálních věcech nestojí, důležité jsou úplně jiné hodnoty. „Musí být soulad mezi tím, kým jsme uvnitř a tím, co vysíláme navenek,“ míní spolumajitelka Moseru Kateřina Zapletalová. Pokud tomu tak není a člověk není autentický, tak místo budování luxusního osobního brandu skončí někde ve škatulce naleštěné bídy.

Přečíst článek
která hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Bez péče o duši je úspěch vyloučen, říká spolumajitelka Moseru, která hostí klubové setkání žen

Úspěch přichází až s duševní rovnováhou. Nezáleží jen na intelektuálních schopnostech ale také na tělesné zdatnosti a emocionální vyrovnanosti, míní Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny Moser. Úspěšná manažerka a spoluzakladatelka nadačního fondu Flamínia, který podporuje duševní zdraví teenagerů, hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Přečíst článek
Reklama

News box

Evropská komise se podle listu Financial Times (FT) chystá uvalit 📜 cla některé ruské a běloruské zemědělské produkty. FT to sdělilo několik zdrojů obeznámených s plány, podle nichž komise hodlá vyhovět žádostem Polska a pobaltských zemí, ačkoliv původně cla zavést odmítala kvůli obavám z dopadů na světový trh s potravinami.
Hejtman Moravskoslezského kraje 👨 Jan Krkoška (ANO) je podle webu Deník.cz obžalovaný z podílu na uplácení lékařů ze strany farmaceutických firem. Jde o 12 let starý případ. Kauzou se bude ve čtvrtek zabývat Obvodní soud pro Prahu 2. Krkoška v letech 2009 až 2012 působil ve společnosti Interchemia Praha, odkud podle obžaloby úplatky směřovaly k lékařům. 
Odměny obchodníků na Wall Street za loňský rok v průměru klesly o dvě procenta na 176 500 dolarů (4️⃣,1️⃣ milionu korun). Vyplývá to z odhadu, který v pondělí zveřejnil hlavní finanční kontrolor státu New York Thomas DiNapoli. Za poklesem odměn je snaha finančních společností přistupovat k vynakládání peněz obezřetněji.
Pokud Arménie nepřistoupí na 🤝 kompromis s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která Jerevan kontroluje od 90. let minulého století, mohla by vypuknout válka. Podle agentur Reuters a TASS to prohlásil arménský premiér Nikol Pašinjan při setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš, který se nachází na severovýchodě země u hranic s Ázerbájdžánem. Číst více
Žalobce končícího 👨‍⚖️ elitního útvaru prokuratury na Slovensku podle médií obvinil spoluzakladatele finanční skupiny Penta Investments Jaroslava Haščáka a další čtyři osoby z korupce a z dalších trestných činů. Prokuratura, která o obvinění pěti lidí informovala, zveřejnila jen iniciály stíhaných.
Evropský výrobce letadel Airbus  ukončil jednání o převzetí kybernetické divize BDS francouzské společnosti Atos. Bez dalších podrobností to oznámil v dnešní tiskové zprávě. O jinou část Atosu měl ještě donedávna zájem český podnikatel Daniel Křetínský, nakonec se ale s Atosem také nedohodli.
Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Reklama
Reklama
Doporučujeme