Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

investoři - informace o tématu

Hodnota indického akciového trhu může za 20 let stoupnout i desetkrát

Indie pádí směle vpřed. Hodnota akciového trhu země může stoupnout i desetinásobně

Hodnota indického akciového trhu může v příštích 20 letech stoupnout i desetinásobně a dosáhnout nejméně 40 bilionů dolarů (946,4 bilionu korun), myslí si analytici oslovení zpravodajským serverem CNBC.

Přečíst článek
Český premiér Petr Fiala a německý kancléř Olaf Scholz

Špatné vysvědčení pro Fialovu vládu. Německé investory Česko neláká, jdou raději na Balkán

Přečíst článek

Jaké si vzít poučení z investora, který trefil čtyři ze čtyř velkých krachů v Česku?

Přečíst článek
Francouzský fotbalista Kylian Mbappé v dresu PSG

Investování do sportu je sexy. Bohatí rozšiřují svá portfolia o týmy z NHL či evropského fotbalu

Bohatí jedinci i vládní suverénní fondy se začínají se svými investicemi tlačit do sportovních klubů. „Fondů investujících do sportovních týmů nyní vzniká hodně,“ řekl v rozhovoru pro newstream.cz Mason Parker, bývalý bankéř Deutsche Bank a nový majitel týmu amerického fotbalu Prague Lions. „Jeden takový fond bude možná jednou investovat do nás,“ doplnil.

Přečíst článek
Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Drobní investoři se už téměř rok stahují z realitních fondů v Evropě, měsíčně z nich vyberou kolem jedné miliardy eur (asi 25 miliard korun). S odkazem na záznamy společnosti Morningstar o tom informovala agentura Bloomberg. Slabší poptávka spolu s prudkým růstem nákladů na půjčky vyvolává obavy kolem ocenění komerčních nemovitostí.

Přečíst článek
Evropské akcie jsou rekordně levné

Lukáš Kovanda: Evropu ničí zelená ideologie a přehnané regulace. Její akcie jsou rekordně nízko

Evropské akcie jsou teď v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. Brány jsou přitom v potaz všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě, jak níže ukazuje graf.

Přečíst článek
Čína zvažuje podporu pro akciový trh, který je na pětiletém minimu

Čína přemýšlí nad obří finanční injekcí pro svůj akciový trh. Ten je na pětiletém minimu

Čína zvažuje podporu v objemu dvou bilionů jüanů (6,3 bilionu korun) pro akciový trh, který je na pětiletém minimu. S odkazem na své zdroje o tom píše agentura Bloomberg. Investoři jsou ale vůči tomuto kroku skeptičtí, uvedená částka podle nich stačit nebude, uvedla agentura Reuters. Čínské akcie po zprávě zpevnily, později ale zisky odevzdaly.

Přečíst článek
Investor - ilustrační foto

Rozdíly mezi českými a slovenskými milionáři narůstají. Slováci hledají plán B

Unikátní průzkum J&T Banky Wealth Report již třináct let mapuje názory českých a slovenských dolarových milionářů. Letošní ročník se podle šéfa agentury Perfect Crowd Jaroslava Círa, který průzkum vedl, vyznačoval tím, že se výrazně oddělily názory českých boháčů a těch slovenských. „Čeští milionáři vidí ekonomickou situaci již daleké lépe než slovenští. Ti navíc stále častěji hledají jakýsi plán B pro své životy,“ uvedl Cír.

Přečíst článek
Zlaté slitky

PwC: Hlavním strašákem pro investory zůstává inflace

Hlavním strašákem pro globální investory zůstává inflace, jejich obavy jsou ale výrazně nižší než loni. Naopak detailněji se letos zaměřili na to, jak se potenciální zainvestované společnosti staví k udržitelnosti nebo jak pracují s umělou inteligencí a čelí hrozbám moderních technologií, vyplývá z letošního průzkumu společnosti PwC mezi 345 velkými investorskými společnostmi.

Přečíst článek
Hodnota SpaceX roste. Firma nabídla investorům další akcie za 175 miliard dolarů

Hodnota SpaceX roste. Firma nabídla investorům další akcie za 175 miliard dolarů

Americká vesmírná společnost SpaceX nabídla investorům další akcie. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Nabídka by podnik ocenila na více než 175 miliard dolarů (3,9 bilionu korun). Firma se k agenturním informacím bezprostředně nevyjádřila. Zakladatelem a šéfem podniku je miliardář Elon Musk.

Přečíst článek
ESG se nikdo nevyhne. Začít se dá i jednoduchými kroky – třeba porozuměním, o co se jedná

ESG se nikdo nevyhne. Jak porozumět tomu, o co se jedná?

Tři klíčová slova – Environmental, Social a Governance (ESG) – jsou fenoménem globálního byznysového prostředí. Nutí firmy změnit kurz uvažování a osvojit si nové strategie a standardy, které by podpořily pozitivní společenské a enviromentální změny. O tom, jak si jednotlivé společnosti vedou v oblastech životního prostředí, vztahů se zaměstnanci a odpovědnosti a etiky pracovních postupů, budou již od nového roku některé z nich povinny referovat v rámci ESG nefinančního reportingu. Možností, co dělat a jak změny rozpohybovat, je celá řada.

Přečíst článek
Charlie Munger

Zemřel Charlie Munger, miliardář a parťák Warrena Buffetta

Měsíc před svými stými narozeninami zemřel americký miliardář a Charlie Munger, který byl pravou rukou jednoho z nejznámějších investorů Warrena Buffetta a stál u budování jeho finančního impéria. Byl mozkem řady investic společnosti Berkshire Hathaway.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Moje závěť bude prostá a veřejná, říká filantrop Buffett

Warren Buffett, který je devátým nejbohatším člověkem na světě, tento týden věnoval více než 868 milionů dolarů čtyřem nadacím.

Přečíst článek
Reklama

News box

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a Tibeťané. Návštěva čínského vůdce má být oslavou 60 let od navázání francouzsko-čínských diplomatických styků.
Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Tornáda🌪️🌪️🌪️ jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno až tři tornáda ročně. V posledních dvou letech po silném tornádu na jižní Moravě bylo odhaleno tornád více, ale spíše než klimatická změna mají na počet zaznamenaných tornád vliv média, uvedl meteorolog Petr Zacharov z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR. Meteorologové se dle něj díky tomu v posledních dvou letech rychle dozvěděli i o těch nejslabších tornádech, které se v Česku vyskytly.
Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme