Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

investoři - informace o tématu

Sousoší symbolů burzovního obchodování - medvěda a býka - před burzou ve Frankfurtu nad Mohanem.

Trh ožil. Akcie velkých firem jdou na odbyt nejrychleji za poslední roky

Firmy a velké investiční společnosti prodávají akcie nejrychlejším tempem za poslední roky, snaží se tak využít oživení na trhu. Podle společnosti Dealogic, která sleduje aktivitu v tomto odvětví, firmy a podniky soukromého kapitálu jen od konce dubna investorům takto nabídly akcie za více než 24 miliard dolarů, v přepočtu 528 miliard korun.

Přečíst článek

Apple je jednička, Tesla propadlík. Tržní hodnota nejcennějších firem spadla nejvíc od krize v roce 2009

Přečíst článek

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Přečíst článek
Situace na trzích opět nahrává zlatu. Jeho cena se drží těsně u rekordu

Pády amerických bank a ekonomická nejistota opět nahrávají zlatu. Jeho cena se drží těsně u rekordu

Naděje na zastavení růstu úrokových sazeb v USA i problémy tamních regionálních bank má pozitivní vliv na cenu zlata považovaného v dobách nejistot za „bezpečný přístav“. Cena zlata za unci proto opět překročila hranici dvou tisíc dolarů (asi 42 300 korun).

Přečíst článek
Miliardová Zásilkovna hledá investora. Důvodem je zájem trhu i snaha zajistit rozvoj

Miliardová Zásilkovna hledá investora. Důvodem je zájem trhu i snaha zajistit rozvoj

Skupina Packeta, která vlastní českou logisticko-technologickou společnost Zásilkovna, začala hledat nové investory. Důvodem je dlouhodobý zájem trhu o firmu i snaha zajistit další růst firmy s miliardovými obraty, uvedla v prohlášení zaslaném médiím firma, v níž téměř poloviční podíl drží manželé Simona a Jaromír Kijonkovi.

Přečíst článek
Čech, který myslí na svou budoucnost, kupuje zahraniční akcie, říká investiční specialistka

Čech, který myslí na svou budoucnost, kupuje zahraniční akcie, říká investiční specialistka

Často máme tendenci preferovat známé před neznámým, domácí před cizím. Pustit se do nového dobrodružství vyžaduje jistou dávku odvahy a překonání přirozeného instinktu, který nám radí zůstat v bezpečí. V investiční teorii se vlivem emocí na rozhodování investorů zabývá ,celá vědecká oblast behaviorálních financí. Jednou ze známých tendencí, které investory často vedou k nesprávným rozhodnutím, je tzv. „home bias“. Tedy tendence investovat prioritně v domácím, známém prostředí.

Přečíst článek
Rapper Kanye West, který dnes vystupuje jako Ye.

Adidas zažalovali investoři. Manažeři mohou za naše ztráty, rappera Ye se měli zbavit dřív

Investoři v pátek zažalovali v USA německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Přečíst článek
Výnosnost andělských investic v Česku je vysoká, uspěje devět z deseti investorů

Výnosnost andělských investic v Česku je vysoká, uspěje devět z deseti investorů

Takřka devět z deseti tuzemských andělských investorů dokázalo svou investici do startupů zhodnotit. Víc než desetina z nich na ní dokonce vydělala více než desetinásobek. Průměrně do startupu andělští investoři vkládají mezi 25 a 50 tisíci eury (600 tisíc až 1,2 milionu korun). A přes 100 tisíc eur na jednu startupovou společnost investuje víc než čtvrtina investorů. Vyplývá to z průzkumu společnosti DEPO Ventures, advokátní kanceláře Havel & Partners a agentury CzechInvest.

Přečíst článek
Úspěšný start-up SupplyDo založil David Klímek.

Od snů o NHL k založení vlastní firmy. Klímkův start-up SupplyDo získal investici 9,6 milionu a roste

Start-up SupplyDo se věnuje se zjednodušení dodavatelského řetězce, kromě výroby obalů a tvorby marketingových předmětů řeší také kompletaci a distribuci. Loni ho založil bývalý profesionální hokejista David Klímek a už v prvním roce dosáhl dle svých slov zisku.

Přečíst článek
Burza cenných papírů Praha

Stále více tuzemských drobných investorů kupuje akcie na pražském parketu

Podíl českých drobných investorů držících tuzemské akcie se meziročně zvýšil o devět procentních bodů na 35 procent, což je v rozporu s celosvětovým trendem. Jejich důvěra stoupla na nejvyšší úroveň od čtvrtého čtvrtletí 2021. Vyplývá to z průzkumu obchodní a investiční platformy eToro mezi 10 tisíci retailovými investory ve 13 zemích, z toho 500 v ČR.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Odliv dividend stahuje Česko do rekordního minusu

Česko se ocitá v závažné makroekonomické nerovnováze, jakou roky nepamatuje. Podle některých expertů mu proto vážně hrozí měnová krize. Data za loňský rok, jež máme čerstvě pohromadě, tuto obavu, respektive důvody pro ni, příliš nerozptylují. Přesto koruna spíše rekordně sílí, než by čelila měnové krizi. Co za tím vězí?

Přečíst článek
Ilustrační foto

Zdeněk Pečený: Málokterý manažer fondu porazí trh

Aktivní správa investičních portfolií má za cíl vydělat více, než je průměr trhu. Realita je však taková, že se to ve většině případů nedaří. 9 z 10 investičních manažerů v posledních deseti letech nevydělal více než celý americký akciový trh.

Přečíst článek
Miliardář Gautam Adani rychle přichází o jmění.

Rozklad v přímém přenosu. Adaniho impérium dál rychle ztrácí hodnotu

Obchodní impérium indického miliardáře Gautama Adaniho dál rychle ztrácí důvěru investorů, tržní hodnota skupiny Adani Group se tak za více než týden snížila už o více než 100 miliard dolarů (2,2 bilionu korun). Firma stále doplácí na negativní dopady kritické zprávy analytiků americké investiční společnosti Hindenburg Research, která naznačuje, že se Adani Group dopouští účetních podvodů a dalších nekalých praktik, což zakladatel skupiny odmítá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme