Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřel Charlie Munger, miliardář a parťák Warrena Buffetta

Charlie Munger
ČTK
 ČTK

Měsíc před svými stými narozeninami zemřel americký miliardář a Charlie Munger, který byl pravou rukou jednoho z nejznámějších investorů Warrena Buffetta a stál u budování jeho finančního impéria. Byl mozkem řady investic společnosti Berkshire Hathaway.

Reklama

Podle agentury AP o jeho smrti v prohlášení informovala investiční společnosti Berkshire Hathaway, v níž byl Munger místopředsedou představenstva.

Munger stál podle AP dlouhá léta v Buffettově stínu a pomáhal mu vést zmíněný konglomerát a poskytoval mu cenné rady. Zatímco Buffett byl tváří společnosti, Munger často svůj vliv na její chod zlehčoval.

Americký miliardář Warren Buffett

Moje závěť bude prostá a veřejná, říká filantrop Buffett

Warren Buffett, který je devátým nejbohatším člověkem na světě, tento týden věnoval více než 868 milionů dolarů čtyřem nadacím.

Přečíst článek

„Charlie mě naučil hodně o cenění podniků a lidské povaze,“ řekl podle AP Buffett o svém investičním partnerovi v roce 2008.

Reklama

Munger se s ním seznámil ještě jako obchodní právník v roce 1959 a od té doby se datovala jeho kariéra investora. Společně s Buffettem domlouvali nákupy akcií mnoha podniků. V roce 1978 se Munger stal druhým mužem společnosti Berkshire Hathaway, v jejímž představenstvu působil až do současnosti.

Warren Buffett a Charlie Munger ČTK

Charlie Munger

Jak být úspěšným investorem? Zásadní jsou tři věci, míní 99letý parťák Warrena Buffetta

Miliardář Charlie Munger je desítky let nejbližším partnerem a pravou rukou kultovního investora a aktuálně pátého nejbohatšího obyvatele planety Warrena Buffetta. Nyní 99letý parťák o sedm let mladšího Buffetta se rozhodl podělit o své letité zkušenosti v dopise akcionářům mateřského podniku obou investičních lídrů Berkshire Hathaway před valnou hromadou firmy – a učinil tak s vtipem a moudrostí, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Charlie Munger

Jak být úspěšným investorem? Zásadní jsou tři věci, míní 99letý parťák Warrena Buffetta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme