Reklama

Airbnb se stahuje z Číny. Neustálo domácí konkurenci

Airbnb, co-founder and CEO Brian Chesky
ČTK
 ČTK

Americká společnost Airbnb, která poskytuje ubytování v soukromí, se v létě stáhne z čínského trhu. Firma si podle zdrojů ponechá v zemi pobočku, aby se mohla soustředit na cesty Číňanů do zahraničí.

Reklama

Airbnb formálně zahájilo podnikání v pevninské Číně v roce 2016. Čelí rostoucí konkurenci domácích hráčů. Podle zdrojů CNBC bylo podnikání v poslední době už nákladné a provozně složité. Problémy pak ještě zhoršila pandemie covidu-19.

Všechny nabídky v pevninské Číně - od ubytování v soukromí po zprostředkovávání zážitků - Airbnb do letošního léta stáhne. Zaměstnance o tom bude informovat v úterý ráno.

Přestože se do podnikání v Číně zapojil i spoluzakladatel Airbnb Nathan Blecharczyk, představovaly pobyty v zemi za posledních několik let přibližně jen procento celkových příjmů společnosti.

Akcie Airbnb letos spolu s celkovým výprodejem technologických titulů klesly o více než 30 procent. Při dnešní ceně přes 112 dolarů za akcii se ale stále obchodují výrazně nad svou cenou z primární veřejné nabídky (IPO) v roce 2020, která činila 68 USD.

Airbnb, co-founder and CEO Brian Chesky

Pracujte, odkud chcete. Do kanceláře už vás nikdy nutit nebudeme, oznámila Airbnb zaměstnancům

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, oznámila svým zhruba šesti tisícům zaměstnanců, že mohou už nastálo pracovat na dálku. Informoval o tom list The New York Times (NYT).

Přečíst článek

Louis Vuitton

Rusové si již luxus nekoupí. Končí tam Louis Vuitton i Gucci

Krátce po vypuknutí konfliktu se luxusní móda a doplňky staly oblíbeným cílem ruských boháčů. Snažili se utratit co nejvíc rublů, než ruská měna spadla o desítky procent.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme