Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Airbnb vydělala za tři měsíce miliardu dolarů, její akcie přesto klesly

Americká společnost Airbnb zprostředkovává ubytování v soukromí.
Pixabay
 ČTK

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, zveřejnila horší než očekávaný výhled na závěrečný kvartál a její akcie proto po úterním uzavření burzy oslabily. Zisk ve třetím čtvrtletí se ale zvýšil o 46 procent na 1,2 miliardy dolarů (29,7 miliardy korun) a překonal odhady analytiků. Firma to uvedla ve svém sdělení.

Reklama

Airbnb varovala, že poptávka po rezervacích pravděpodobně zpomalí a zmínila negativní vliv silného dolaru na své podnikání. Její akcie poté, co výhled po skončení burzovního obchodování zveřejnila, oslabily o sedm procent.

Hledáme nejbláznivější ubytování. Nabízíme za ně i 100 tisíc, vyzývá Airbnb

Jen tak něco normálního? To nestačí. Ubytovací platforma Airbnb chce pro své klienty najít to nejbláznivější. Tomu, kdo ho postaví, nabízí 100 tisíc dolarů, upozorňuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Tržby ve třetím kvartálu meziročně stouply o 29 procent na 2,9 miliardy dolarů, také překonaly odhady. Společnost zaznamenala historicky nejvyšší počet rezervací za třetí čtvrtletí s téměř 100 miliony rezervovaných nocí a zážitků.

Cestovní průmysl letos zaznamenal velké oživení po nejlepší letní cestovní sezoně za poslední tři roky. Čelí ale rizikům globálního nárůstu inflace. Akcie Airbnb se letos propadly o více než třetinu, širší trh ztratil zhruba jen 19 procent.

Západ slunce na ostrově Bali

Chcete žít na Bali? Se třemi miliony v kapse dostanete „zlaté” vízum

Indonésie se rozhodla přilákat v nejisté době nové a movité obyvatele. Sází přitom na svůj největší turistický trumf, romantický ostrov Bali. Od Vánoc začne vydávat speciální víza, která umožní pobyt v zemi deset let. Ale nebude to zadarmo, vízum dostanou jen ti, kteří prokážou, že mají na účtu minimálně 130 tisíc dolarů (asi 3,2 milionu korun), uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme