Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

turismus - informace o tématu

Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

REPORTÁŽ: Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

Je to poklad uprostřed Atlantiku. A to jak pro námořníky, tak i pro zasněné cestovatele. Řeč je o Azorských ostrovech, které jsou na polovině cesty mezi Evropou a Amerikou. V souostroví jich je devět obydlených a každý z nich oplývá jinak podmanivou krajinou s celoročně příznivým klimatem. V první reportáži si představíme kouzlo toho největšího z nich – zeleného ostrova São Miguel.

Přečíst článek
Katedrála v Bordeaux na konci 19. století

FOTOGALERIE: Jak se cestovalo na konci 19. století bez davů a focení na mobily?

Přečíst článek

Zakladatel hotelové sítě: Chceme expandovat dál na východ. V Gruzii i Arménii mají Čechy rádi

Přečíst článek
Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Přečíst článek
Zelený ostrov La Palma

Zapomeňte na Tenerife. Čechy letos vábí vulkanický ostrov La Palma

Na Kanárské ostrovy jen v roce 2023 odletělo z Prahy 80 tisíc českých turistů. V letošním roce dostanou další šanci uvidět něco nového - otevírá se jim ostrov La Palma.

Přečíst článek
Londýnské podzemí, které za studené války sloužilo jako centrála britské tajné služby

Tunely Jamese Bonda mají přilákat miliony turistů. Londýn chystá novou atrakci

Finančník Angus Murray koupil prostory, které jsou pod britskou metropolí. Spleť tunelů, kterou pod centrálním Londýnem po druhé světové válce využívala britská tajná služba, inspirovala vznik knih o Jamesi Bondovi. Murray ji získal v přepočtu za šest miliard korun. A nyní z nich hodlá udělat turistickou atrakci, stejně ikonickou jako je Londýnské oko.

Přečíst článek
Loď Adora Magic City

Čína vysílá na cestu první obří loď. Uveze pět tisíc turistů

Čína se chystá na premiéru první obří lodě místní provenience. Cílem má být opětovné spuštění poptávky po zahraničních cestách čínských turistů. Místní firmy si ale zároveň vyzkoušely technologie, které mohou využít v armádním průmyslu.

Přečíst článek
Silvestr na horách

Silvestr na horách na poslední chvíli? Zapomeňte, je plno

Téměř plno je v těchto dnech v hotelech na českých a moravských horách. Uvedl to prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Na oslavy Silvestra na poslední chvíli tak můžete zapomenout. V Praze se zase očekává nápor zahraničních turistů. Jen na oslavy Nového roku jich mají přijet desítky tisíc.

Přečíst článek
Hotel, který provozuje Nikola Dzurianová, prošel zásadní rekonstrukcí.

Češi na Kanárech hledají lepší work-life balance. Nikdo tu neřeší, jaké máte auto, ale jestli je grilovačka na pláži

Početná komunita krajanů se postupně prosazuje na Kanárských ostrovech. Pomohla tomu i pandemie, která na ostrovy přilákala řadu lidí, protože tu nepanovaly tak přísné podmínky jako jinde. Navíc tu je stabilní klima, příjemné permanentní jaro. Češi se tu potkávají na letištích i na plesech. A daří se jim tu podnikat – v realitách, hoteliérství i gastru. Už dávno neplatí, že „Kanáry“ jsou jen pro celebrity a extrémně zámožné.

Přečíst článek

Úspěch pro britský vesmírný průmysl. V severské divočině spustí nový kosmodrom

Spaceport na nejsevernějším místě Skotska i celého Spojeného království získal potřebnou licenci a od příštího roku může posílat satelity do vesmíru. Bude prvním zařízením svého druhu v západní Evropě.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Jak se propíše zdražování elektřiny do cen skipasů? V Alpách si letos lyžaři připlatí, v Česku zůstávají ceny víceméně stejné.

Přečíst článek
Duarte Correia, šéf pražského hotelu Mandarin Oriental

Šéf pražského hotelu Mandarin Oriental: Kdo říká, že nemá problém sehnat zaměstnance, lže

Otevřít hotel není složité, říká šéf pražského hotelu Mandarin Oriental, Portugalec Duarte Correia. „Zajistit, aby byl úspěšný, je ta složitá část,“ říká Correia v rozhovoru pro Newstream. Aby byl pětihvězdičkový hotel neustále v kondici a uspěl v rostoucí konkurenci, musí podle něj reinvestovat kolem desetiny ročních příjmů.

Přečíst článek
Hotelový resort Echo na Antarktidě

Seriál: Kde strávit silvestrovskou noc? Pětihvězda na Antarktidě je symbolem opravdového luxusu

Kde strávit silvestrovskou noc? Byznysový portál newstream.cz uvádí seriál o nejnovějších hotelových resortech z celého světa a nabízí detaily toho, jak v nich lze strávit například příchod Nového roku. A samozřejmě na kolik to vyjde. Po luxusním novém resortu Atlantis The Royal, který leží v Dubaji, zamíříme na jižní polokouli a rovnou za polární kruh. Na Antarktidě totiž vznikl očekávaný resort Echo, který umožňuje strávit týden poblíž jižního pólu. Kolik tu stojí Silvestr?

Přečíst článek

Florencie má nový turistický tahák. Tajnou skrýš Michelangela

Florencie po soše biblického Davida přichází s dalším turistickým lákadlem. A opět má jít o díla renesančního umělce Michelangela Buonarrotiho. Nově město na severu Itálie zpřístupní veřejnosti na první pohled obyčejný uhelný sklep. Až na to, že jeho zdi zdobí skici lidských postav, jejichž autorství je připisováno právě Michelangelovi.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme