Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hledaný výraz: Covid

Hotel Corinthia nový nájemce, hotelová síť Czech Inn Hotels, přejmenoval na Grand Hotel Prague Towers

Hotel Corinthia se přejmenoval. A čeká ho modernizace za desítky milionů

Pětihvězdičkový hotel Corinthia v Praze 4, který od dubna do dlouhodobého pronájmu převzala síť Czech Inn Hotels, se nyní jmenuje Grand Hotel Prague Towers.

Přečíst článek
Brusel uvolnil Česku dotace 702 milionů eur z mimořádného fondu obnovy

Česko splnilo cíle a podmínky. Od eurokomisařů v rámci dotací dostane stovky milionů eur

Evropská komise uvolnila Česku dotace v objemu 702 milionů eur (17,7 miliardy korun) v rámci mimořádného fondu obnovy určeného na zmírnění následků hospodářské krize. O svém souhlasu s výplatou těchto peněz informovala unijní exekutiva již v únoru. Česko podle komise splnilo podmínky, aby mohlo další finance z Národního plánu obnovy získat.

Přečíst článek
Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Česko se konečně začíná hrabat z pandemické krize, po pěti letech snížilo své zadlužení

Česku se loni v posledním čtvrtletí podařilo snížit zadlužení v poměru k HDP na nejnižší úroveň od druhého čtvrtletí roku 2022, a sice na úroveň rovných 44 procent HDP. Jedná se dosud o nejpřesvědčivější náznak toho, že se vývoj zadlužení tuzemské ekonomiky stabilizuje a že konečně dochází k plné absorpci šoků, které jejím veřejným financím uštědřily nejprve a nejzávažněji covidová pandemie a posléze také dopady války na Ukrajině a energetické drahoty.

Přečíst článek
Česko není připravené na krize

Česko není připravené na krize. Úřady se od pandemie nepoučily, uvedl NKÚ

Česko není dostatečně připravené na krize a mimořádné události, varuje Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) ve výroční zprávě za loňský rok.

Přečíst článek
Pavel Kysilka

Se zdražováním není definitivní konec, čeká nás turbulentní období, říká Pavel Kysilka

Evropa i Česko kvůli ideologii Green Dealu a neschopnosti vlád fatálně zanedbaly rozvoj energetické sítě. To nás dostihne, ceny opět porostou, říká Pavel Kysilka, bývalý viceguvernér ČNB a bývalý šéf České spořitelny. Přestože nyní inflace po dvou letech v Česku klesla, není to konec, příští roky budou turbulentní. Kysilka tvrdí, že je optimista. Že Evropa se dočká lepších časů. Nejdřív si však podle něj bude muset „sednout na zadek“, projít hlubokou ekonomickou krizí. Ke které ji prý vedou současné elity, zaslepené ekologickou a energetickou ideologií. „Neumíme vytěžit zlato, které se skrývá v krizích,“ tvrdí. Jednou takovou „nevytěženou“ krizí by podle něj covid. „U covidu byla prvotní opatrnost na místě, ale po poznání, o co jde, se měl svět znovu otevřít, chránit ohrožené skupiny a zabránit zločinnému spolčení farmaceutického byznysu a vlád.“

Přečíst článek
Ursula von der Leyenová v únoru oznámí zájem pokračovat v pozici šéfky Evropské komise

Von der Leyenová má na krku vyšetřování kvůli SMS s šéfem Pfizeru

Vyšetřovatelé Úřadu evropského veřejného žalobce v uplynulých měsících převzali případ jejího podezřelého vyjednávání šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové s šéfem amerického farmaceutického gigantu Pfizer Albertem Bourlou ohledně covidových vakcín. Případ měli původně na stole belgičtí vyšetřovatelé ve městě Lutychu. Pravomoci evropských vyšetřovatelů jsou ale silnější. Pro Leyenovou, která by ráda post šéfky komise zastávala i v dalším funkčním období, je to před volbami velmi nepříjemná zpráva.

Přečíst článek
Ondřej Stratil ve svém bistru Golden Egg

Obyčejný byznys: Bistro Golden Egg se rozhodlo uživit na vejcích. Nyní si užívá Velikonoce

S Velikonoci jsou od nepaměti spojená vajíčka a právě na pokrmy z vajec se specializuje pražské bistro Golden Egg. Sváteční menu sice nechystá, ale těší se zvýšenou návštěvnost.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Česká ekonomika loni podala lepší výkon, než se myslelo. I přesto, že lidé se zdráhali utrácet

Česká ekonomika nakonec loni podala lepší výkon, než se myslelo. Jde o pozitivní překvapení, které upevňuje předpoklad, že letos by tuzemské hospodářství mělo růst dokonce i nad rámec takzvané černé nuly.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zlevnil roaming mimo EU. Gigabajt dat začíná na dvou stovkách

Mobilní operátor T-Mobile zlevnil pro české zákazníky roaming v zemích mimo EU. Ceny datových balíčků pro některé destinace klesly až pětinásobně. Roaming za výhodnější ceny umožnilo nastavení nových podmínek s lokálními partnery, uvedl operátor v tiskové zprávě. Konkurence zatím s podobným snížením nepřišla, data v roamingu nedávno nabídla bankovní aplikace Revolut prostřednictvím eSIM.

Přečíst článek

Strojírny ČKD Blansko jsou v insolvenci. Podnik ruského vlastníka dluží přes 300 milionů

Strojírenská společnost ČKD Blansko Holding, která má ruského vlastníka, je v insolvenci. Ohrožena je víc než stovka pracovních míst.

Přečíst článek

Špatná zpráva pro český průmysl. Německá ekonomika chřadne

Výkon německého hospodářství se sotva drží na úrovni před pandemií. Nepříliš růžové vyhlídky německé ekonomiky s obavami sledují i české podniky, které byznys s Němci živí.

Přečíst článek
Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Zakladatel firmy na sdílení kanceláří WeWork Adam Neumann se snaží podnik odkoupit zpět, nabízí za něj více než 500 milionů dolarů (11,7 miliardy korun), uvedla agentura Reuters. Není ale podle něj jasné, jak si Neumann zajistí financování. Firma loni v listopadu skončila v bankrotu a požádala o soudní ochranu před věřiteli.

Přečíst článek
Výtoč plzeňského piva znovu postupně roste

Prazdroj posílil v hospodách. Do těch svých investuje půl miliardy

Plzeňský Prazdroj loni na domácím trhu mírně zvýšil prodeje, a to jak v obchodech, tak restauracích. Za růstem stojí zejména trvalá podpora, kterou pivovar věnuje svým hospodským. Do středu zájmu se dostávají i nealkoholická piva. Celkem Prazdroj loni v Česku prodal 7,36 milionu hektolitrů piv, o 1,2 procenta více než v roce 2022.

Přečíst článek
Slováci volí nového prezidenta

Přetrvá mafiánský stát? Vítězství Pellegriniho by zaručilo beztrestnost pro Fica, píší Poláci

V prezidentských volbách na Slovensku se hraje o to, zda přetrvá mafiánský stát, napsal polský list Gazeta Wyborcza (GW). Vítězství Petera Pellegriniho, dávného stranického soudruha premiéra Roberta Fica, by vedlo k centralizaci moci podle maďarského vzoru, tvrdí list a dodává, že Pellegriniho vítězství by také nynější vládnoucí skupině zaručilo beztrestnost.

Přečíst článek
Donald Trump a Joe Biden

Co kdyby z voleb vypadli Biden i Trump? Spojené státy by se dostaly do neprobádaných vod

Obě hlavní politické strany v USA se chystají do listopadových prezidentských voleb vyslat kandidáty ve vyšším věku, než je aktuální průměrná délka života amerických mužů.

Přečíst článek

News box

V USA byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách, a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku 👨‍🎓👨‍🎓 na jedné z neprestižnějších univerzit, Massachusettském technologickém institutu. 
Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ohledně hazardu. 🎰 Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června. Vedení obce s provozovateli kasin, společnostmi Bonver Win a CEC Praha, podepsalo smlouvu o spolupráci. 
Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. 💣Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun) a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů (16 miliard korun), po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot.  Číst více
Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) společně s hnutím STAN požadují vytvořit komplexní posudek dalšího postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice. Nové Holešovice založil pražský dopravní podnik s firmami Karlín Group a CPI Property Group kvůli rozvoji 🏗 stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. 
Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů a zaznamenal nejrychlejší ⬆ vzestup o 10 000 bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA (Fed) sníží úrokové sazby, uvedla agentura Reuters. Číst více
Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila ❌demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála sdělila, že tím chtějí přispět ke zklidnění situace po pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. 
Novým prezidentem kolínské automobilky 🚘 Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Dosud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.  Číst více
Odborový svaz KOVO se nezúčastní protestu, který svolala na 21. května do Prahy Českomoravská konfederace odborových svazů. 👨‍🏭 Nechce zvyšovat napětí ve společnosti po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl předseda OS KOVO Roman Ďurčo. 
Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Reklama
Doporučujeme