Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobile zlevnil roaming mimo EU. Gigabajt dat začíná na dvou stovkách

T-Mobile, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Mobilní operátor T-Mobile zlevnil pro české zákazníky roaming v zemích mimo EU. Ceny datových balíčků pro některé destinace klesly až pětinásobně. Roaming za výhodnější ceny umožnilo nastavení nových podmínek s lokálními partnery, uvedl operátor v tiskové zprávě. Konkurence zatím s podobným snížením nepřišla, data v roamingu nedávno nabídla bankovní aplikace Revolut prostřednictvím eSIM.

Reklama

T-Mobile začal nabízet tři roamingové balíčky s jedním GB dat na sedm dní pro datové zóny A, B, C, které zahrnují 121 států mimo EU, za cenu od 199 do 699 korun. Připraveny jsou rovněž tři balíčky se dvěma GB na 30 dní začínající na 379 korunách.

„Preference našich zákazníků, kteří cestují mimo EU, se od covidu výrazně změnily. Proto jsme se rozhodli roamingové služby zjednodušit a upravit tak, abychom jim co nejvíce vyšli vstříc. Podle interní analytiky touto novou nabídkou pokrýváme 98 procent jejich potřeb," uvedl obchodní ředitel firmy pro rezidentní zákazníky Maximiliano Bellassai. 

Zatímco dosud vyšel jeden GB dat v USA na 1199 korun, v novém balíčku stojí 199 korun, v Egyptě cena klesla z 1199 korun na 259 korun, v Tunisku byl jeden GB za 9999 korun, nyní je za 259 korun.

Datový balíček lze nastavit v aplikaci Můj T-Mobile, stačí do vyhledávacího pole zadat destinaci a vybrat si preferovaný objem dat. I pro ty, kteří své datové potřeby nestihnou vyřešit před odjezdem, má operátor řešení. Po příjezdu do dané země obdrží každý zákazník uvítací SMS s informacemi o cenách a odkazem na uvítací stránku na webu, která je zdarma, a kde se zobrazí relevantní nabídka datových roamingových balíčků.

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile přilákal nové zákazníky, zisk mu klesl

Všeobecná drahota dolehla i na hospodaření T-Mobilu. Zisk operátorovi loni klesl o devět procent na 11,3 miliardy korun.

Přečíst článek

prodejna Apple v ČR

Mobilní data mimo EU za stovku na týden? Jde to

Chytrý telefon se stal na cestách nezbytným společníkem, jak si ale zajistit funkční data bez účtu za tisíce? Za pomoci moderních technologií se dají v zahraničí sehnat data již za stokorunu na týden.

Přečíst článek

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Ceny volání a mobilních dat v Česku zůstávají jedny z nejvyšších v Evropě, aukce kmitočtů k jejich snížení zatím nevedla. Uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Češi platí za srovnatelné tarify až čtyřnásobek toho, co Poláci, Rakušané či Němci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme