Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotel Corinthia se přejmenoval. A čeká ho modernizace za desítky milionů

Hotel Corinthia nový nájemce, hotelová síť Czech Inn Hotels, přejmenoval na Grand Hotel Prague Towers
Profimedia
 ČTK

Pětihvězdičkový hotel Corinthia v Praze 4, který od dubna do dlouhodobého pronájmu převzala síť Czech Inn Hotels, se nyní jmenuje Grand Hotel Prague Towers.

Reklama

S přejmenováním hotelu, který je se svými 90 metry nejvyšším hotelem v Praze, Czech Inn Hotels také zahajuje modernizaci pokojů za desítky milionů korun. Oznámila to společnost v tiskové zprávě. 

„Hodně jsme zvažovali i původní název hotel Forum, dokonce i některá média odhalila naše aktivity v tomto smyslu na registračním úřadě. Ale nakonec převážil názor, že pamětníků ubývá,“ uvedl majitel sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda.

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek

Anglické slovo towers v novém názvu, které v češtině znamená věže, podle hotelové sítě odráží skutečnost, že je z pokojů výhled na „stověžatou“ Prahu a že samotný hotel tvoří dvě spojené věže.

Refreš za provozu

Kromě modernizace pokojů podle Svobody hotel postupně čekají i další úpravy.

„Při úpravách ovšem budeme klást velký důraz na zachování unikátního charakteru a historické hodnoty hotelu. Naším cílem je atakovat ještě v letošním roce 90procentní obsazenost tak, jak je standardem na ostatních hotelech skupiny Czech Inn,“ doplnil majitel hotelové sítě.

V Grand Hotel Prague Towers je podle nového nájemce celkem 539 pokojů. Nachází se tam také několik restaurací, barů a kaváren či 25 kongresových sálů a zasedacích místností. V posledním patře pak mají hosté k dispozici wellness a plavecký bazén. Výstavba hotelu o 26 podlažích začala v roce 1984, přičemž provoz byl zahájen o čtyři roky později.

Společnost Czech Inn Hotels funguje v Česku, Portugalsku a Gruzii, kde provozuje síť 26 převážně čtyřhvězdičkových hotelů. Vlastníkem Grand Hotel Prague Towers zůstává společnost Corinthia maltského obchodníka Alfreda Pisaniho.

Pražské hotely byly loni obsazené ze 70,9 procenta, meziročně to byl o 11,9 procentního bodu lepší výsledek. K dosažení úrovně předcovidového roku 2019 hoteliérům chybělo 8,1 procentního bodu, řekl už dříve prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Průměrná cena za pokoj v Praze loni činila 110,40 eura (2782,70 koruny), což bylo asi o 13 eur (327,56 koruny) více než předloni. V roce 2019 stál pokoj 93 eur (2343,88 koruny). V celoroční obsazenosti překonala loni Praha podle Stárka například Vídeň, Budapešť, Bratislavu nebo Mnichov.

Jaroslav Svoboda

Zakladatel hotelové sítě: Chceme expandovat dál na východ. V Gruzii i Arménii mají Čechy rádi

První hotel si pronajal před více než 20 lety. Dnes jich v síti Czech Inn hotels spravuje šestadvacet. Některé z nich vlastní. Většina z nich je Praze, ale před deseti lety investoval zakladatel hotelové sítě Jaroslav Svoboda také do pětihvězdičkového hotelu v Lisabonu. Za hranice bude jeho společnost expandovat i letos. Tentokrát míří na východ.

Přečíst článek

Hotel Corinthia

Nejvyšší hotel v Praze bude provozovat česká hotelová síť

Nejvyšší pražský hotel Corinthia je novým přírůstkem hotelové sítě Czech Inn Hotels. Její majitel uvádí, že hodlá hotel postupně modernizovat, ale zároveň zachová unikátní charakter budovy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

Přečíst článek
CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme