Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Firma na sdílení kanceláří WeWork
ČTK
 ČTK

Zakladatel firmy na sdílení kanceláří WeWork Adam Neumann se snaží podnik odkoupit zpět, nabízí za něj více než 500 milionů dolarů (11,7 miliardy korun), uvedla agentura Reuters. Není ale podle něj jasné, jak si Neumann zajistí financování. Firma loni v listopadu skončila v bankrotu a požádala o soudní ochranu před věřiteli.

Reklama

„Jak jsme už dříve uvedli, WeWork je výjimečná společnost a není překvapením, že pravidelně dostáváme projevy zájmu od třetích stran,“ uvedla firma. „Naše správní rada a naši poradci tyto přístupy standardně prověřují, abychom zajistili, že budeme vždy jednat v nejlepším dlouhodobém zájmu společnosti,“ dodala.

Neumannovi právníci v únoru zaslali firmě WeWork dopis, v němž uvedli, že Neumann spolu s hedgeovým fondem Third Point Daniela Loeba a dalšími investory zkoumá možnost společné nabídky na koupi společnosti. Fond Third Point agentuře Reuters později sdělil, že s Neumannem a jeho realitní společností Flow vedl pouze předběžné rozhovory a že nepřijal žádné finanční závazky.

Makléř roku 2023 sítě Remax  Artem Saykin

Byt prodáte i díky fotce z mobilu. Ale pod cenou, říká makléř roku

Nejvýkonnější makléř společnosti Remax Artem Saykin loni prodal 77 nemovitostí a na provizích vydělal 9,5 milionu korun. Remax si z toho vzal 1,5 milionu. Další milion Saykin utratil za reklamu. „Důležité je, aby byl člověk vidět. Úspěch přichází s dobrým marketingem,“ říká TOP makléř v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Pod Neumannovým vedením se WeWork stal nejhodnotnějším americkým start-upem, hodnota podniku dosáhla až 47 miliard dolarů (1,1 bilionu korun). Jeho snaha o růst na úkor zisku a odhalení jeho výstředního chování však způsobily, že byl odvolán. Zmařena byla i primární veřejná nabídka akcií (IPO) firmy v roce 2019.

Firmu, kterou podporuje japonská společnost SoftBank, tvrdě zasáhla pandemie covidu-19. Opatření přijatá v souvislosti s šířením nemoci lidi přiměla pracovat z domova, místo sdílených prostor podniku jako do té doby. Poptávka po kancelářských prostorách tak prudce klesla. Mnoho zákazníků firmy tvořily začínající a menší podniky, které také omezily výdaje kvůli vysoké inflaci a zhoršení ekonomických vyhlídek.

Arm Holdings

Umělá inteligence pomohla výrobci čipů Arm. Jeho akcie letí strmě vzhůru

Cena akcií britské společnosti specializované na návrh integrovaných obvodů Arm Holdings se za necelý týden téměř zdvojnásobila. Firma zveřejnila minulý týden výsledky hospodaření, které ukázaly, že poptávka po technologii související s umělou inteligencí (AI) firmě výrazně zvyšuje tržby. Investoři sázejí na to, že firmě se bude díky AI dařit i nadále, napsal server zpravodajské televize BBC.

Přečíst článek

Neumann založil firmu WeWork v roce 2010 spolu s Miguelem McKelveym. V prvních letech existence sliboval podnik revoluci v oblasti pronájmu pracovních prostor a zaznamenal raketový vzestup. Postupem času ale firmě prudce vzrostly provozní náklady, takže WeWork byl závislý na opakovaných finančních injekcích od soukromých investorů.

WeWork vstoupil na burzu v říjnu 2021, ale jen díky spojení s firmou specializovanou na akvizice, takzvanou SPAC. SoftBank získala nad společností většinovou kontrolu díky svým investicím, jimiž se snažila udržet WeWork nad vodou.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme