Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přeskupování střeliva. Colt CZ získal výrobce munice Sellier & Bellot

Přeskupování střeliva. Colt CZ získal výrobce munice Sellier & Bellot
Profimedia
 ČTK

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů, tedy téměř osm miliard korun, a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 16 miliard korun, po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot, sdělila Colt CZ.

Reklama

„Dokončení akvizice Sellier & Bellot výrazně posiluje pozici naší skupiny v segmentu výroby malorážové munice a je přirozeným rozšířením našeho záběru nad rámec výroby ručních palných zbraní,” uvedl předseda představenstva Colt CZ Jan Drahota. Zbrojovka oznámila nákup již loni v prosinci, čekalo se ale na schválení regulačních orgánů v různých zemích.

CBC se stala akcionářem Coltu s podílem 27,71 procenta. Nové akcie byly vydány k dnešnímu dni. Zástupce CBC získá místo v dozorčí radě Colt CZ a generální ředitel Sellier & Bellot Radek Musil bude členem představenstva Coltu CZ. „Žádné další personální změny ve vedení Sellier & Bellot se v současnosti neplánují,” uvedla zbrojovka.

Colt CZ je předním světovým výrobcem ručních palných zbraní a munice pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Své produkty prodává především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Spuhr, swissAA a 4M Systems. Skupina sídlí v České republice. Ve svých výrobních závodech v ČR, USA, Kanadě, Švédsku, Švýcarsku a Maďarsku zaměstnává více než 3600 lidí. Z 54,5 procenta je vlastněna holdingem Česká zbrojovka Partners SE, dalších 27,7 procenta patří CBC a zbývajících 17,8 procenta tvoří veřejně obchodované akcie.

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Zkušený manažer a bývalý důstojník US Army pomůže CSG v růstu na americkém trhu.

Přečíst článek

Reklama

Střelivo pro armády i nimrody

Společnost Sellier&Bellot vyrábí malorážovou munici. Historie podniku sídlícího ve Vlašimi na Benešovsku sahá do roku 1825. Jeho výrobní portfolio zahrnuje lovecké a sportovní střelivo a komponenty pro pistole a revolvery, pušky, brokovnice a okrajový zápal. Podnik je rovněž významným dodavatelem střeliva pro střelné zbraně pro vojenské a ozbrojené složky po celém světě. Společnost má přibližně 1600 zaměstnanců.

Společnosti CBC Global Ammunition LLC a CBC Europe jsou holdingovými subjekty pro skupinu společností, které jsou mezinárodně aktivní v muničním sektoru. Jsou jimi CBC Brazil, Magtech Ammunition, MEN, SinterFire, New Lachaussée a Fritz Werner. Tato strategická aliance společně tvoří jednu z největších muničních korporací na světě s více než 300 lety zkušeností ve výrobě munice malých a středních ráží.

Další slavná zbrojovka bude v českých rukou, tentokrát podnikatele Schönfelda

V Česku se rodí další zbrojařský magnát, Robert Schönfeld. Jeho investiční skupina RSBC kupuje rakouského výrobce pušek Steyr Arms. Schönfeld se tak zařadí mezi zbrojařskou první ligu, které vládne miliardář Michal Strnad, majitel CSG a úspěšně mu sekunduje René Holeček, který vlastní Colt.

Přečíst článek

Michal Strnad, majitel CSG

Evropa zbrojí a Strnadovo impérium se topí v zisku

Byznys nejmladšího českého stamiliardáře a zbrojaře Michala Strnada jen kvete. Jeho Czechoslovak Group (CSG) loni zvýšila čistý zisk meziročně o 49 procent na 210 milionů eur (zhruba pět miliard korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme