Reklama

Michal Šnobr s J&T Arch Investments založili fond a investovali do chemie

Michal Šnobr
Tereza Zavadilová / Newstream
Tereza Zavadilová
tzv

Michal Šnobr s fondem Tkáče a spol. investovali do světového výrobce běloby Venator Materials.

Reklama

Známý český investor Michal Šnobr spolu s fondem kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments zakládají private equity fond J&T MS 1 SICAV. 

Majetkem fondu se stal podíl v přední světové chemické společnosti Venator Materials PLC, obchodované na newyorské burze NYSE. Fond J&T MS 1 získal 9,42procentní podíl této firmy a stává se jejím druhým největším akcionářem, oznámila J&T.

„Již delší dobu sledujeme Venator Materials a trh titanové běloby obecně a pevně věříme v jedinečnou tržní pozici Venatoru, který se zaměřuje na úzce specializovaný segment tohoto trhu. Jsme přesvědčeni, že akcie Venatoru jsou hluboce podhodnocené,“ uvádí k investici Michal Šnobr, spoluzakladatel, investor a poradce fondu J&T MS 1. 

J&T Arch Investments, fond kvalifikovaných investorů, je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina pomáhala v posledních 25 letech vybudovat. Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů.

Draslovka, ilustrační foto

Draslovka získá z fondů Oaktree tři miliardy na svůj další růst

Česká chemička Draslovka uzavřela dohodu s firmou Oaktree Capital Management, která do ní bude investovat 150 milionů dolarů. Kapitál Draslovka využije na svůj další růst. Firma také oznámila další důležitou akvizici, tentokrát australské společnosti Mining and Process (MPS).

Přečíst článek

Šéfem investičního výboru je spolumajitel J&T Patrik Tkáč.  Ve fondu je například podíl v J&T Capital Partners, kam patří 44procentní podíl v EPH, podíl v e-commercové EC Investments (například Mall Group, WEDO, Heureka, Košík.cz nebo FAST ČR).  Patří tam také část podílu v Supratuc2020, což je společný podnik s přední španělskou maloobchodní skupinou Eroski a dále 44procentní podíl ve společnosti 1890s holdings vlastníka fotbalového klubu AC Sparta Praha.

Venator Materials P je přední světová chemická společnost s tržbami 2,2 miliardy amerických dolarů věnující se výrobě titanové běloby a funkčních aditiv. Její produkty se využívají primárně jako přídavek do plastů a nátěrů, ale taktéž v kosmetice, potravinářství, textilním a papírenském průmyslu. Společnost se sídlem ve Velké Británii provozuje 20 továren po celém světě a zaměstnává přibližně 3 700 lidí.

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Duslo Šaľa

Drahý plyn připravil Babišovu továrnu na močovinu o polovinu zisku

Slovenské chemičce Duslo z holdingu Agrofert ze svěřenských fondů bývalého českého premiéra Andreje Babiše loni klesl zisk před zdaněním téměř o polovinu na 6,05 milionu eur (přibližně 148 milionů korun). Na výsledku se podepsal drahý zemní plyn. V podnikovém časopisu to uvedla finanční ředitelka Dusla Kvetoslava Trenčianska.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme