Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

AKTUALIZOVÁNO: Výjimka na trhu. Bance J&T se daří, v pololetí znásobila čistý zisk

J&T Banka
ČTK
 ČTK

J&T Bance, která poskytuje služby privátního bankovnictví, stoupl v prvním pololetí letošního roku meziročně čistý zisk o více než dvě miliardy na 3,1 miliardy korun. Bilanční suma banky vzrostla od začátku roku o 14 procent na 259,8 miliardy korun, uvedla banka. Větším bankám v ČR v pololetí zisky vesměs klesaly.

Reklama

K nárůstu bilanční sumy podle banky přispělo především zvýšení objemu klientských depozit na 181,4 miliardy korun. „Za jejich více než desetiprocentním nárůstem vedle vývoje úrokových sazeb a situace na trhu stojí velmi slibný rozjezd frankfurtské pobočky otevřené v březnu letošního roku, která vykázala ke konci června vklady v objemu 7,1 miliardy korun," uvedla J&T Banka.

ČSOB

Čistý zisk skupiny ČSOB klesl na 9,5 miliardy korun

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, v prvním pololetí klesl o šest procent na 9,5 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 19 procent na 341 miliard korun. Zisky vesměs klesaly i ostatním velkým bankám.

Přečíst článek

Stejně tak se bance podařilo zvýšit majetek pod správou a ve správě, a to na hodnotu 194 miliard korun. To se odrazilo v téměř 30procentním nárůstu čistých výnosů z poplatků a provizí. Vlastní kapitál na konci prvního pololetí 2023 dosáhl 37,4 miliardy korun a kapitálová přiměřenost na konsolidované bázi činila 23,86 procenta.

J&T Banka patří do finanční skupiny J&T a poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví financování v oboru realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory. V ČR J&T Banka působí od roku 1998. Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří vedle české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku, J&T Direktbank v Německu a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Komerční bance v pololetí klesl zisk, výnosy i vklady klientů

Další z velkých bank hlásí pokles zisku. Komerční bance spadly i výnosy a vklady klientů

Čistý zisk Komerční banky v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 2,9 procenta na 8,1 miliardy korun. Celkové výnosy se jí snížily o 5,6 procenta na 18,1 miliardy korun. Banka neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. Francouzská mateřská banka Société Générale se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme