Reklama

Vítek přihazuje na Immofinanz, ale pořád ne dost. Nabídku na převzetí Rakušané stále odmítají

Radovan Vítek
ČTK

Rakouská realitní společnost Immofinanz vítá zvýšení nabídky na převzetí od společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka. Dál ji ale považuje za příliš nízkou, protože neodráží její růstový potenciál, uvedla firma.

Reklama

CPI Property Group zvýšila nabízenou cenu za akcii Immofinanz z dřívějších 21,2 eura na 22,7 eura, v obou případech s dividendou. Podle Immofinanz ale ani tato cena nezahrnuje přiměřenou kontrolní prémii za oznámený záměr firmy CPIPG získat nad společností Immofinanz kontrolu. Proto její výkonná rada investorům znovu doporučila, aby nepřijímali ani tuto zvýšenou nabídku.

CPI Property Group

Vedení Immofinanz radí akcionářům odmítnout nabídku magnáta Vítka. Je nízká, tvrdí

Životní obchod realitního magnáta Radovana Vítka se komplikuje. Představenstvo a dozorčí rada rakouské realitní společnosti Immofinanz, kterou chce Vítek ovládnout, dnes oznámila, že nedoporučila svým akcionářům nabídku přijmout. Cena se managementu zdá nízká.

Přečíst článek

CPI Property Group ve uvedla, že zvýší podíl v Immofinanz na 35,49 procenta. Dohodla se s fondem Petrus Advisers, od nějž převezme podíl 6,81 procenta. CPIPG fondu nabídla 22,7 eura za akcii hned, ostatním akcionářům ale zprvu navrhla jen 21,2 eura.

Immofinanz je významným vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí. Kromě Rakouska vlastní reality i v dalších středoevropských zemích, kde má silné zastoupení také CPIPG. Je to Německo, Česká republika, Polsko a Maďarsko. V Immofinanz dosud jako investor působil Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

Radovan Vítek

Realitní magnát Vítek chce snížit emise. Vydává udržitelné bondy za 17 miliard

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, vydala dluhopisy za 700 milionů eur (přibližně 17,1 miliardy korun). Cenné papíry jsou vázány na cíl firmy snížit emise skleníkových plynů o 30 procent do roku 2030. Pokud se to společnosti nepodaří, získají držitelé dluhopisů vyšší výnos, uvedla skupina.

Přečíst článek

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme