Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

CPI Property Group - informace o tématu

Radovan Vítek

Vítkova CPI se v Česku zbaví několika nemovitostí. Včetně nákupního centra

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka podepsala smlouvu o prodeji šesti nemovitostí v České republice. Budovy kupuje rakouská firma S Immo, ve které CPI Property vlastní většinový podíl.

Přečíst článek
CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka prodá historickou budovu pojišťovny ve Spálené ulici v centru Prahy. Obchod téměř za miliardu korun má být dokončen v nejbližších dnech, uvedl server e15.cz.

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Vítkova CPIPG prodala za 1,3 miliardy část podílu v rakouské Immofinanz

Realitní skupina CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka prodává malou část svého podílu v rakouské realitní společnosti Immofinanz. Hodnota transakce činí zhruba 51,9 milionu eur (téměř 1,3 miliardy korun). CPIPG uvedla, že transakce posílí její likviditu.

Přečíst článek
Realitní společnost CPI Property Group

Vítek vrací úder. Firma CPI Property se ohradila proti obvinění od americké investiční společnosti

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka dnes zveřejnila reakci na obvinění americké investiční firmy Muddy Waters. Ta tvrdila, že Vítek, který je hlavním akcionářem CPI, lže o skutečné hodnotě firmy. CPI po zveřejnění zprávy fondu Muddy Waters ohlásila interní audit a dnes uvedla, že všechny transakce, na které fond upozornil, byly provedeny řádně a neměly žádné negativní důsledky pro její banky a držitele dluhopisů.

Přečíst článek
Vítkova CPI prodává aktiva ve švýcarské Crans Montaně

Vítkova CPI hledá miliardy, kde se dá. Po hotelovém komplexu v Chorvatsku prodává lyžařský resort ve Švýcarsku

V uplynulých týdnech se objevuje na realitním trhu jedna prodejní akce CPI Property Group (CPIPG) za druhou. Po odprodeji nemovitostí v Chorvatsku a dalších 11 v Česku společnost Radovana Vítka nyní prodává majetek i ve Švýcarsku. Hrubá hodnota transakce podle CPIPG představuje více než 100 milionů švýcarských franků, tedy 2,551 miliardy korun. Získané prostředky mají být využity na dluhy. Ještě poslední listopadový den ale znovu zveřejnila sérii otázek k transakcím CPIPG americká investiční společnost Muddy Waters, která vyzývá Vítka a jeho CPIPG k objasnění nesrovnalostí.  

Přečíst článek
CPI Property Group

Radovan Vítek drancuje CPI, uvedla americká investiční společnost. Akcie firmy v reakci silně oslabují

Akcie a dluhopisy realitní společnosti CPI Property Group na burzách výrazně oslabují. Reagují na zprávu spekulantů z americké investiční společnosti Muddy Waters Research, podle kterých hlavní akcionář CPI, český podnikatel Radovan Vítek, lže o skutečné hodnotě firmy. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Vítkova CPI prodala svůj hotelový byznys v Chorvatsku. A mění i vedení celé realitní skupiny

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka prodala v Chorvatsku firmu Sunčani Hvar Nekretnine, která spravuje velkou část hotelů na ostrově Hvar. Kupcem je investor a developer Eagle Hills z Abú Zabí. CPI to uvedla na svém webu, kde zároveň oznámila výměnu výkonného ředitele. Novým se stal dosavadní finanční ředitel David Greenbaum. Jeho předchůdce ve funkci Martin Němeček rezignoval, v CPI zůstává.

Přečíst článek
Miliardář Radovan Vítek a jeho CPI má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru na třináct miliard

AKTUALIZOVÁNO: Miliardář Vítek má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru za třináct miliard

Kyperský soud nařídil bankám zmrazit českému miliardáři Radovanu Vítkovi majetek v hodnotě 13 miliard korun. Uvádí to německý ekonomický deník Handelsblatt, podle kterého se případ týká Vítkovy investiční a realitní společnosti Czech Property Investments (CPI) a jeho sporů s někdejšími partnery z Česka, Švýcarska a Spojených států. Skupina CPI Property Group zmrazení majetku popřela, předběžné opatření není účinné, reagoval její mluvčí Jakub Velen.

Přečíst článek
CPI Property Group

Nejrůstovější rok v historii CPI Property. Společnosti Radovana Vítka loni rekordně stoupl hrubý provozní zisk

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka vykázala za loňský rok díky akvizicím rakouských firem Immofinanz a S Immo rekordní hospodaření, zároveň ale musí řešit vysoké zadlužení. Z zveřejněné výroční zprávy vyplývá, že firma zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk o 64,9 procenta na 608 milionů eur (přes 14,3 miliardy korun).

Přečíst článek
CPI Property Group

Vítkova CPI čelí snížení investičního ratingu. Doplácí na akvizice rakouských firem

Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service ve středu snížila rating dlouhodobých závazků společnosti CPI Property Group, jejímž většinovým vlastníkem je český podnikatel Radovan Vítek. Agentura hlavní rating snížila o jeden stupeň na známku Baa3, svůj krok zdůvodnila slabší kapitálovou strukturou firmy po převzetí rakouských realitních podniků Immofinanz a S Immo.

Přečíst článek
CPI Property Group

Realitnímu impériu Radovana Vítka se daří. Hlavně díky akvizicím

Koupě rakouských realitních společností Immofinanz a s Immo se miliardáři Radovanu Vítkovi hrubě vyplácí. Zisk jeho realitního impéria CPI Property Group roste o desítky procent.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme