Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vedení Immofinanz radí akcionářům odmítnout nabídku magnáta Vítka. Je nízká, tvrdí

CPI Property Group
ČTK

Životní obchod realitního magnáta Radovana Vítka se komplikuje. Představenstvo a dozorčí rada rakouské realitní společnosti Immofinanz, kterou chce Vítek ovládnout, dnes oznámila, že nedoporučila svým akcionářům nabídku přijmout. Cena se managementu zdá nízká.

Reklama

Vítkova společnost CPI Property Group (CPIPG) už v Immofinanz vlastní 32 procent akcií a prostřednictvím nabídky chce získat většinový podíl.

„Představenstvo a dozorčí rada vítají záměr CPI Property Group těžit z atraktivního růstového potenciálu firmy Immofinanz a podpořit její rozvoj a expanzi jakožto dlouhodobý velký akcionář. Cena, kterou CPIPG za akcie Immofinanz nabízí, je však výrazně nižší než současná hodnota firmy a neodráží její významný růstový potenciál,” uvádí.

CPIPG za každou akcii Immofinanz nabídla 21,2 eura (519 korun), nabídka platí do 23. února. Cena akcií na vídeňské burze se nyní pohybuje v blízkosti 22,6 eura.

CPI Property Group

Miliardář Vítek má v boji o Immofinanz odhodlaného vyzyvatele

O rakouskou realitní firmu Immofinanz se rozhořel boj. V pátek podala nabídku na její převzetí společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka. Hned v pondělí se objevila konkurenční nabídka od rakouské S Immo. Ta navíc za asi desetiprocentní podíl nabízí víc než český miliardář, píše agentura APA.

Přečíst článek

Immofinanz je významným vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí. Kromě Rakouska vlastní reality i v dalších středoevropských zemích, kde má silné zastoupení také CPIPG. Je to Německo, Česká republika, Polsko a Maďarsko. V Immofinanz dosud jako investor působil Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

CPI Group Radovana Vítka

Realitní magnát Vítek prodal majetek za skoro 18 miliard

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka prodala majetek asi za 700 milionů eur (17,7 miliardy korun), uvedla firma s tím, že jde součást už dříve oznámeného záměru rozprodat majetek až za miliardu eur, aby snížila dluhovou zátěž.

Přečíst článek

Radovan Vítek

Realitní magnát Vítek chce snížit emise. Vydává udržitelné bondy za 17 miliard

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, vydala dluhopisy za 700 milionů eur (přibližně 17,1 miliardy korun). Cenné papíry jsou vázány na cíl firmy snížit emise skleníkových plynů o 30 procent do roku 2030. Pokud se to společnosti nepodaří, získají držitelé dluhopisů vyšší výnos, uvedla skupina.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme