Reklama

Sběratelé se sjíždějí do Prahy. Pro šperky či známky s Lennonem

Veletrh Sběratel 2021
Stanislav Šulc / Newstream
Stanislav Šulc

Tento víkend víkend ovládnou pražský hotel Olympik sběratelé nejrůznějšího ražení. Bude tu možnost nakoupit unikátní bankovky, známky, ale také šperky. Akce budou provázet hygienická opatření vycházející z vládních nařízení.

Reklama

Víkend plný možností zajímavých investic jsou tu. Pražský hotel Olympik bude opět zasvěcen sběratelství a výhodným obchodům cenných artiklů. Uskuteční se tu podzimní verze Veletrhu Sběratel, která naváže na Veletrh Šperky a kameny z minulého týdne. Půjde o největší předvánoční sběratelskou akci u nás a nejspíš i ve střední a východní Evropě.

„Každý rok na tuto akci zamíří tisíce lidí z celého světa. Tradiční sběratele pak v poslední době stále více doplňují také lidé, kteří hledají, kam uložit volné peníze a sběratelství berou jako zajímavou alternativní investici,“ vysvětluje rostoucí zájem o sběratelství Jindřich Jirásek.

Největšími segmenty, které se zde představí, jsou tradičně známky a mince a bankovky. Tomu také odpovídají letošní lákadla. Na veletrhu bude mít mimo jiné premiéru sběratelská série „Bájné země filmového plátna“, která představuje fiktivní bankovky ze států, které se objevují jen ve slavných filmech. První fantaskní bankovkou, je „1 000 000 venetos Republiky Marina Veneta“ z komedie „Muž z Acapulca“.

Lennon filatelista

Vánoční veletrh Sběratel také připomene, že John Lennon, slavný člen Beatles, byl také filatelista. Jeho takzvané „modré album“, které dával dohromady jako teenager si návštěvníci budou moci prohlédnout na věrných reprodukcích.

Pulp Fiction

Tarantino vydraží nezveřejněné scény z Pulp Fiction jako NFT

Do prudce se rozvíjejícího nového trhu s unikátními digitálními kopiemi neboli NFT vstoupila jedna z hvězd filmového průmyslu, oscarový režisér Quentin Tarantino. V aukci na online tržišti OpenSea nabídne sedm unikátních, dosud nezveřejněných scén z kultovního snímku z roku 1994 Pulp Fiction.

Přečíst článek

Na veletrhu bude možné exkluzivně zakoupit také sadu známek Poštovní správy OSN, které připomínají 50 let od vydání slavného sólového alba Johna Lennona „Imagine“.

Máte doma poklad?

Na Veletrhu Sběratel nebude chybět bezplatná služba pro návštěvníky, kteří se domnívají, že třeba mají doma sběratelský poklad. Každý, kdo má plnou půdu nebo sklep věcí po rodičích či prarodičích a mají podezření, že by mohlo jít o cenné sběratelské kousky, si budou moci nechat ocenit tyto předměty, nebo i své kompletní sbírky od nezávislých znalců z profesních organizací.

Čekají na ně odborníci ze Svazu českých filatelistů (poštovní známky), České numismatické společnosti (mince, medaile, bankovky), Klub sběratelů autogramů (podpisy) nebo Muzea cenných papírů (akcie, ceniny).

William Rudolf Lobkowicz

NFT CryptoPunk nevlastním, to je drahé i na mě, říká mladý Lobkowicz

Je zástupcem nejmladší generace Lobkowiczů. William Rudolf vystudoval Harvard, má nesmírné charisma a vystupuje jako opravdový šlechtic. V rodině má na starosti digitální aktivity a uspořádal první velkou akci u nás věnovanou digitálnímu umění, neboli takzvaným NFT. „Investiční potenciál NFT pro mě není až tak podstatný. V tuto chvíli hlavně experimentujeme a objevujeme možnosti, které tato moderní forma nabízí, a řešíme, jak je budeme moci využívat pro uchování našich sbírek,” říká William Rudolf Lobkowicz v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Supreme

Móda ulice za miliardy. Mikina za tisíce eur je taky výnosná investice

Když se prochází londýnským obchodním domem Selfridges nebo Dubai Mall ve Spojených arabských emirátech, upoutá Středoevropana na první pohled jedna zvláštnost: velká část lidí, kteří nakupují v těchto top obchoďácích světa, nosí teplákové soupravy a tenisky. Jde často o produkty slavných fashion brandů jako Gucci či Louis Vuitton. Svět se mění a ani svět módy nezůstává na místě. Proměnil se, nabízí oblečení ulice. Proč se tak stalo, kolik stojí třeba takové tenisky Gucci a lze na tom i nějak vydělat?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Toyen, Cirkus

Průzkum: Většina českých sběratelů umění už do své sbírky vložila aspoň půl milionu korun

Přečíst článek
Ředitel veletrhu Sběratel Jindřich Jirásek

Válka vždy přinese řadu sběratelských artefaktů. Ukrajinská známka vešla do dějin, říká šéf veletrhu Sběratel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme