Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tarantino vydraží nezveřejněné scény z Pulp Fiction jako NFT

Pulp Fiction
Miramax Films
Dušan Kütner
duk

Do prudce se rozvíjejícího nového trhu s unikátními digitálními kopiemi neboli NFT vstoupila jedna z hvězd filmového průmyslu, oscarový režisér Quentin Tarantino. V aukci na online tržišti OpenSea nabídne sedm unikátních, dosud nezveřejněných scén z kultovního snímku z roku 1994 Pulp Fiction.

Reklama

Každý digitální token bude mít „tajný“ obsah, který bude odhalitelný pouze majiteli tokenu. V Tarantinově případě to bude včetně nerozřezaných prvních ručně psaných scénářů filmu spolu s komentářem od oscarového filmaře. Takzvaná přední strana obálky NFT bude zobrazovat dříve neviděné záběry, zatímco komentář má odhalit tajemství filmu a jeho tvůrce, uvedla agentura Bloomberg.

Tarantinovy ​​tokeny jsou postaveny na blockchainu zaměřeném na soukromí Secret Network a vývojářské společnosti SCRT Labs, která za ním stojí. „Jsem nadšený, že mohu fanouškům představit exkluzivní scény z Pulp Fiction,“ uvedl Tarantino. „Secret Network a Secret NFT poskytují zcela nový svět propojování fanoušků a umělců, jsem nadšený, že jsem toho součástí,“ dodal.

Podívejte se, jak Quentin Tarantino uvedl svůj vstup na NFT trh:

Quentin Tarantino představuje svůj vstup na NFT trh

NFT tokeny jsou stále relativně novým konceptem a v poslední době prožívají raketovou popularitu. Umožňují držitelům umění a sběratelských předmětů vlastnit autorská díla prostřednictvím blockchainové databáze. Zároveň přiměly mnohé i velmi známé tvůrce k tomu se do nového trhu zapojit, aby udrželi zájem o svou tvorbu.

Do trendu se nedávno zapojila i prestižní aukční síň Sotheby's, která uskutečnila svou vůbec první dražbu NFT na své nové platformě Sotheby's Metaverse. Na prodej byly CryptoPunks i díla uznávaných tvůrců, jednou z prodávajících byla také Paris Hiltonová. Nejdráže se prodaly obrázky žáby Pepe a „nudící se opice“ – oba za více než tři a půl milionu dolarů.

>>>>>>Zajímáte se o alternativní investice? Čtěte zde<<<<<<

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A slibuje už jen poslední film

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A vyhrožuje, že natočí už jen poslední film

Přečíst článek
Herec Cillian Murphy

V soukromí buďte klidní, v práci ale zuřiví a chaotičtí, radí čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme