Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alternativní investice – umění a další netradiční investiční vehikly

Svět ovládl nový trend – investice do umění. A nejen ty. Populární jsou i investice do whisky či veteránů.

Ozdobte se s Guess – nejnovější trendy v kabelkách Guess

Při výběru dokonalého módního doplňku se značka Guess řadí mezi ty, které by žádná milovnice módy neměla přehlížet. Své postavení na trhu si tato značka vybudovala díky kombinaci inovativního designu, kvality a stylu, který dokáže osvěžit každý outfit. V dnešním článku se zaměříme na aktuální trendy v oblasti kabelek Guess, které v roce 2024 dominují módním přehlídkám a ulicím velkoměst.

Přečíst článek
Miroslava Kučeráková z J&T Wine Fund

Miroslava Kučeráková se stará Patriku Tkáčovi o vína. Teď fond otevřeli i pro veřejnost

Přečíst článek
The Goose ze série Ringers

NFT měly být mrtvé. Čtyři nejdražší digitální obrázky se ale vloni prodaly za miliony dolarů

Trh s digitálními tokeny se vrací k růstu. Naznačují to denní obraty i nejvyšší transakce roku 2023. Za podivné obrázky jsou lidé stále ochotni platit horentní sumy.

Přečíst článek
Rolex

Ceny použitých rolexek těží ze snížení sazeb

Ceny luxusních hodinek z druhé ruky už zastavily svůj více než dva roky trvající pád. Změnu kurzu tlačí očekávání, že Fed začne již v příštím roce snižovat sazby.

Přečíst článek
Zlato a bitcoin, ilustrační foto

Bitcoinu i zlatu se daří. A jen tak nepřestane

Očekávaný konec růstu úrokových sazeb v příštím roce bude tlačit ceny bitcoinu i zlata vzhůru i v příštím roce, shodují se analytici.

Přečíst článek
Pokojovky za desetitisíce dolarů. I tak může vypadat výnosná alternativní investice. A co teprve bonsaj

Pokojovky za desetitisíce dolarů. I tak může vypadat výnosná alternativní investice. A co teprve bonsaj

O alternativních investicích do pamětních mincí, starožitných automobilů, uměleckých obrazů nebo alkoholu na bázi whisky toho bylo napsáno mnoho, ale slyšeli jste už o investici do pokojových rostlin? Jak už to tak u sběratelství bývá, vášeň nezná hranic - dokonce ani těch finančních. Takovéto speciální „exempláře“ se dají vydražit v rozmezí několika tisíc až několika milionů dolarů. Blíže se na tento typ investic podívala hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Olívia Lacenová. V komentáři shrnula výhody těchto investic i na co si dát v jejich případě pozor. 

Přečíst článek
Koňak za miliony. V Česku padl sběratelský rekord

Směs 1200 druhů koňaku v lahvi za miliony. V Česku padl sběratelský rekord

Český sběratel zaplatil 4,1 milionu korun za jednu ze 13 lahví koňaku Louis XIII. z edice Le Mathusalem značky prémiových destilátů Rémy Martin. Informoval o tom Artem Shakhnazarov ze skupiny Rémy Cointreau, pod kterou značka patří. Podle Roberta Vaněčka ze společnosti Prestige Portfolio, který se zabývá zprostředkováním prodeje, jde o nejdražší láhev destilátu prodanou v Česku a na Slovensku.

Přečíst článek
Ředitel filatelistického Clubu de Monte-Carlo Olivier Stocker na výstavě v Praze

Když sběratel začne prodávat své známky, je to pro něj malá smrt, říká jeden z nejlepších filatelistů světa Olivier Stocker

Největší unikáty českých filatelistických sbírek se v tomto týdnu ukazují na výstavě Poklady světové filatelie II. v pražském Obecním domě. Výstavu pořádá Prestige Philately Club Prague, jehož členy jsou nejváženější tuzemští filatelisté. Na výstavě pak jsou k vidění i některé známky hostujících členů prestižního Clubu de Monte-Carlo. Jeho ředitel a CEO aukční síně Spink Olivier Stocker se zúčastnil zahájení pražské výstavy. „Svět filatelie se v posledních letech výrazně proměnil. Vedle internetu jej mění také movití sběratelé z dálného Východu,“ prozradil newstreamu hlavní trendy ve filatelii muž, který platí za jednoho z nejlepších sběratelů známek na světě.

Přečíst článek

Whisky Macallan z roku 1926 jde do aukce. Lahev vyjde na desítky milionů

Vzácná láhev skoro 100 let staré skotské whisky Macallan míří do aukce, kde se její cena může vyšplhat k 1,2 milionu liber (34 milionů korun, píše agentura AP.

Přečíst článek
Zlatá hlava robota C-3PO jde do dražby. Vynést může desítky milionů

Hollywood jde do dražby. K mání bude bič Indiana Jonese i hlava androida C-3PO z Hvězdných válek

Fanoušci Hvězdných válek, Titaniku, Indiana Jonese, Kmotra a dalších filmových hitů budou mít už za měsíc jedinečnou příležitost vydražit na 1800 rekvizit z těchto hollywoodských trháků. Tahákem aukce, kterou pořádá londýnská společnost Prop Store, je zlatá hlava androida C-3PO z Hvězdných válek. Pořadatelé aukce věří, že se předmět vydraží až za jeden milion liber (28,2 milionu korun), uvádí CNN.

Přečíst článek
Zima na trhu NFT je tuhá a vytrvalá, ne však nekonečná, míní analytička

Zima na trhu NFT je tuhá a vytrvalá, ne však nekonečná, míní analytička

Trh s NFT nadále ochlazuje. Důvod? Přesycení trhu, v jehož důsledku postupně klesá hodnota děl, která se dříve dražila za miliony. A taky padělatelé, kteří odradili investory. Zima na trhu NFT je dlouhá a tuhá, ale rozhodně to nemusí znamenat konec jednoho fenoménu, míní hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Olívia Lacenová.

Přečíst článek
Jan Večerka: Za pár korun se může každý stát investorem do nemovitostí. Otevíráme dveře

Jan Večerka: Investovat do nemovitostí se dá i s pár korunami

Do nemovitostí může investovat každý, kdo má pár set volných korun a chce se do této perspektivní investiční branže pustit. Investice do nemovitostí totiž nejsou, jak si možná někdo představuje, žádná velká věda. V této oblasti je možné dosáhnout solidního zhodnocení vložených peněz i s poměrně malým vkladem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme