Reklama

Britové bojují se suchem. Pro část Londýna bude platit zákaz zalévání zahrad

Londýn, ilustrační foto
ČTK/AP
 ČTK

Vodárenská společnost Thames Water, která zásobuje 15 milionů odběratelů v Londýně a okolí, kvůli přetrvávajícímu suchu zakáže od 24. srpna svým zákazníkům odebírat vodu z hadic. V praxi si tak nebudou moci hadicemi zalévat zahradu, mýt auto ani napouštět bazén.

Reklama

„Vzhledem k předpovědi nízkých srážek v nadcházejících měsících musíme nyní učinit další krok v plánu boje se suchem,“ uvedla vodárenská společnost.

Doplnila, že nynější kroky pomohou životnímu prostředí a ochraně zásob vody na příští léto.

Jaderná elektrárna

Energetická krize nedovoluje Němcům odstavit jaderné elektrárny

Německo kvůli energetické krizi neodstaví své poslední tři jaderné elektrárny a nechá je prozatím v provozu i po konci letošního roku, kdy Berlín zastavení výroby energie z jádra plánoval, napsal list The Wall Street Journal, který se odvolává na tři nejmenované německé vládní představitele. Ponechání jaderných elektráren v provozu bude pro Německo přelomovým rozhodnutím, neboť v zemi až do ruské invaze na Ukrajinu panovala jasná a široká politická shoda na odklonu od nukleární energetiky.

Přečíst článek

Britská vláda minulý pátek vyhlásila v některých regionech jižní, centrální a východní Anglie stav sucha. Anglie zažila nejsušší červenec za téměř 90 let, přičemž teploty v některých oblastech poprvé v dějinách překročily 40 stupňů Celsia.

digitální nomád, práce z pláže

Kryptonomádi se usazují zpět ve velkých městech. Medvědí trh kočování nepřeje

Téměř tři čtvrtě roku medvědího trhu s digitálními měnami začíná doléhat na takzvané kryptonomády. Ti se místo práce z pláže či apartmánů pětihvězdičkových hotelů vracejí zpět do šedivých a rušných velkoměst, epicenter dění a byznysu.

Přečíst článek

Valíd Bin Talál

Saúdský princ pobouřil Západ. Miliardy nalil do ruských energetických gigantů

Saúdskoarabská investiční společnost Kingdom Holding, kterou kontroluje saúdský princ Valíd bin Talál, v únoru a v březnu v tichosti investovala přes půl miliardy dolarů (více než 12 miliard korun) do předních ruských energetických firem Gazprom, Rosněfť a Lukoil. Vyplývá to podle agentury Reuters ze zpráv pro regulační úřady.

Přečíst článek

Podobné zákazy jako Thames Water už zavedla řada britských vodárenských společností v jiných regionech, uvedla agentura Reuters. Ministr životního prostředí George Eustice totiž vodárenské společnosti vyzval, aby přijaly preventivní opatření k ochraně dodávek vody.

Reklama

Související

Arctic lodge

Londýnská představa vánočních trhů připomíná spíš pouť. A čepují i Staropramen

Přečíst článek
Elginovy mramory v Britském museu v Londýně

Karel Pučelík: Britsko-řecká potyčka o mramory ukázala, že ne vše jde vymlčet

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme