Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Londýn - informace o tématu

Shein rozjíždí evropské námluvy. Slibuje miliardové investice

Čínský internetový prodejce levné módy Shein hodlá v příštích pěti letech investovat v Británii a Evropě 250 milionů eur (6,3 miliardy korun). Firma se snaží odvrátit kritiku svého modelu, který je založený na dodávání levného oblečení a doplňků přímo z továren v Číně zákazníkům po celém světě, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Paříž už nemá největší evropskou burzu. Sesadil ji Londýn, který se „sbírá“ z brexitu

Přečíst článek
Sadiq Khan

Londýňané si zvolí nového starostu. Labourista Khan se těší, že konečně spojí síly se stejnobarevnou vládou

Přečíst článek

Londongrad zůstává Londongradem. Co brání zabavování ruského majetku?

Londýn je známým rejdištěm ruských miliardářů. Zmrazení majetku na začátku války na Ukrajině jim obrázek oblíbené destinace patrně pokazilo, ale k zabavování se britské úřady patrně nechystají, uvádí magazín Politico.

Přečíst článek
Projekt 1 Mayfair v Londýně

Nejluxusnější dům v Londýně míří na trh. Byty tu stojí dvě miliardy

Pod jménem 1 Mayfair se na londýnský realitní trh dostává očekávaný projekt, za kterým stojí miliardář John Caudwell. Podle jeho vlastních slov jde o unikátní příležitost, která se už nebude opakovat, protože nic takového se v Londýně již nepostaví. A tomu odpovídá také cena. V průměru tu byty budou stát 70 milionů liber, tedy téměř dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Socha Boy od Matouše Háši se představuje v londýnské aukční síni Phillips

Ohromný úspěch. Mladý český sochař Matouš Háša vystavuje v Londýně po boku Mariny Abramović a dalších legend

Prestižní aukční síň Phillips v Londýně zahájila kolektivní výstavu děl Seeing Red řady uznávaných světových umělců včetně Mariny Abramović, Helen Beard, Justina Mortimera nebo Martina Edera. Na výstavě se představuje také mimořádně talentovaný český sochař Matouš Háša, který pracuje s mramorem. Jeho dílo stojí desítky tisíc liber.

Přečíst článek
Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se

Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se

Je to Banksy, nebo není? Tak spekulovali pár hodin obyvatelé londýnské čtvrti Finsbury Park u ohromné nástěnné malby stromu ve výšce několika pater. Poté se k malbě Banksy „přiznal“ na svém Instagramu. Stejně jako vždy Banksyho tvorba vyvolala velký rozruch, a to nejen u místních. K muralu se seběhla celá čtvrť. 

Přečíst článek
Londýnské podzemí, které za studené války sloužilo jako centrála britské tajné služby

Tunely Jamese Bonda mají přilákat miliony turistů. Londýn chystá novou atrakci

Finančník Angus Murray koupil prostory, které jsou pod britskou metropolí. Spleť tunelů, kterou pod centrálním Londýnem po druhé světové válce využívala britská tajná služba, inspirovala vznik knih o Jamesi Bondovi. Murray ji získal v přepočtu za šest miliard korun. A nyní z nich hodlá udělat turistickou atrakci, stejně ikonickou jako je Londýnské oko.

Přečíst článek
Arctic lodge

Londýnská představa vánočních trhů připomíná spíš pouť. A čepují i Staropramen

Svařák, pivo, whisky, gin&tonik a klobásy. Tak nějak si v Londýně představují středoevropské vánoční trhy. V tamním Hyde Parku tuto představu spojili s Matějskou poutí. A akce táhne davy návštěvníků z celého světa. Neodradil by je ani svařák za pět set.

Přečíst článek
Elginovy mramory v Britském museu v Londýně

Karel Pučelík: Britsko-řecká potyčka o mramory ukázala, že ne vše jde vymlčet

Dvě století stará záležitost odvlečených antických soch tento týden způsobila mezinárodní roztržku mezi Británií a Řeckem. Ať už se na ni díváte z jakéhokoliv úhlu, Sunakova vláda z ní vychází opět jako nečitelný a malicherný partner.

Přečíst článek
V centru Londýna demonstrovalo na 3000 lidí za návrat Británie do Evropské unie

EU je naše budoucnost, skandovali lidé v Londýně. Na demonstraci za návrat jich dorazily tisíce

Moře modrých a žlutých barev zaplavilo centrum Londýna. Tisíce demonstrantů tam požadovaly opětovné přistoupení Británie k Evropské unii. Národní pochod za znovupřipojení přilákal zhruba 3000 lidí, kteří prošli trasu od londýnského hotelu Hilton na Parliament Square.

Přečíst článek
V Londýně začalo platit rozšíření nízkoemisní zóny (ULEZ) na prakticky celé hlavní město navzdory kritikům, podle kterých opatření zhorší krizi rostoucích životních nákladů, napsala agentura Reuters. Vjezd do zóny je zatížen denním poplatkem 12,50 liber (352 korun) pro vozidla, která nesplňují přísné emisní požadavky.

Londýn přitvrdil. Do celého města mohou starší auta jen za ekologický poplatek

Na téměř celý Londýn zahrnující i okrajové oblasti, kde žije přes pět milionů lidí, se dnes rozšířila zóna, do níž budou mít vjezd povolena auta nesplňující emisní podmínky pouze za poplatek. Další zpřísnění snah o bezemisní město na Temži vyvolalo kritiku, podle níž to sníží životní úroveň Londýňanů.

Přečíst článek
Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život dolarových milionářů. Žebříček na základě průzkumu sestavila společnost Julius Baer Group a mimo jiné z něj vyplývá, že asijská a americká města jsou stále dražší, zatímco evropské metropole se v pořadí posunují níže a níže, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme